7 x doen in Montego Bay

7 x doen in Montego Bay

Montego Bay in Jamaica is de droombestemming voor je volgende vakantie. Voor degenen die zich voorstellen dat je achterover leunt op perfect witte zandstranden, een blauwe en zonnige lucht, terwijl je zipt aan heerlijke drankjes, is Montego Bay je ideale ontspanningsuitje. Ervaar de witte zandstranden, de vele watersportactiviteiten en rondleidingen, het bruisende nachtleven en de verleidelijke keuken, die het ongetwijfeld een van de populairste bestemmingen van Jamaica maken.

Lees ook: 5 redenen om Antigua en Barbuda te bezoeken

Doctor’s Cave Beach

Wereldberoemd wit zand en kristalhelder water gevoed door een minerale bron komen samen op het prachtige Doctor’s Cave Beach in Montego Bay. Het doorschijnende water staat bekend om zijn minerale gehalte en het gouden zand en turquoise water bieden de perfecte plek om te genieten van de rustige warmte van de Caribische Zee. Hier kun je zelfs felgekleurde tropische vissen dicht bij het oppervlak zien zwemmen. Als je hunkert naar activiteit en actie zal je zeker genieten van het aanbod van deze ideaal gelegen plek. Doctor’s Cave ligt niet ver van de gebaande paden in Jamaica en biedt de kans om nieuwe mensen te ontmoeten en te genieten van een levendige strandomgeving. De buurt van Doctor’s Cave biedt een breed scala aan eetgelegenheden, variërend van traditionele Jamaicaanse gerechten tot internationale gerechten tot steak-diners in pub-stijl.

Margaritaville Caribbean Bar and Grill

Margaritaville is beroemd vanwege themafeesten, fantastisch eten en het serveren van tropische margarita’s aan het strand. Het is een van de populairste feestlocaties op het eiland. De Margaritaville op de Hip Strip van Montego Bay is misschien wel de populairste van Jamaica. Zowel inwoners als toeristen komen naar deze locatie voor tweedelige openluchtcafés, twee gigantische watertrampolines verbonden door een houtkruis of het drijvende Margaritaville-dek voor de kust en een spectaculaire waterglijbaan die dwars door de bar gaat in de blauwe Caribische zee eronder. Er is ook een jacuzzi en een disco. Geniet van hun wereldberoemde “Cheeseburger in Paradise”, tropische margarita’s en exclusieve winkels, zonnebaden op de pier aan zee of gewoon van het geweldige uitzicht.

Rose Hall Great House

Gelegen op ongeveer 15 km ten oosten van Montego Bay, is Rose Hall Great House een van de meest intrigerende historische gebouwen in Jamaica. George Ash bouwde het in 1770 voor John Palmer en zijn vrouw Rosa. Volgens de lokale legende wordt het Great House tot op de dag van vandaag achtervolgd door de kwaadaardige geest van Annie Palmer, ‘The White Witch’, de stormachtige weduwe van John Palmer’s achterneef John Rose Palmer, die uiteindelijk het landgoed bezitte. Dit verbluffend gebouwde herenhuis is in gehouwen steen op de eerste twee niveaus en stucwerk op het derde en bovenste niveau. Het gebouw beschikt ook over geslepen symmetrische grote trappen, schuiframen enz. Waardoor het de perfecte achtergrond is voor koppels die dromen van een fantasiehuwelijk terug in de geschiedenis.

De Canopy Tour van Chukka Caribbean Adventure

De Canopy-tour is niet alleen avontuurlijk, maar neemt je ook mee terug naar de natuur. De reis door de natuur zal zijn via een reeks dekken en platforms, verbonden door traverses, gemonteerd in de bomen van het regenwoud. Vliegen door de Caribische bossen gevuld met ongelooflijk inheems gebladerte stelt je in staat om de natuur op zijn best te ervaren. Deze geweldige ervaring van zwijgend glijden door een tunnel van bomen, zal ervoor zorgen dat je je een jungle-vogel voelt en is nergens anders te vinden.

Cinnamon Hill-golfbaan

De sportieve Cinnamon Hill-golfbaan biedt 18 holes met een opmerkelijk spel. De deskundige caddies in de club kunnen niet alleen helpen, maar je ook een beetje geschiedenis geven als je de golfbaan passeert die zich op een voormalige suikerplantage bevond. Beschouwd als een van de meest gebruiksvriendelijke parcoursen in Jamaica, is elke slag op Cinnamon Hill een prachtige.

Cockpit Country

Cockpit Country, vaak beschouwd als de meest ongastvrije regio van Jamaica, is een heuvelachtig en dicht gebied met kalkstenen die drie parochies doorkruisen en meer dan 500 vierkante mijl beslaan. De zogenaamde “cockpits” worden veroorzaakt omdat kalksteen, de overheersende grond in het gebied, geen water vasthoudt. Regenwater percoleert daarom naar beneden door scheuren en kloven, waardoor op termijn een landschap van kuilen en valleien ontstaat. Onder het oppervlak van het Cockpit Country liggen honderden rivieren, beken en grotten, die enkele van de beste grot-mogelijkheden in het Caribisch gebied bieden. De Cockpit Country is nog steeds de thuisbasis van een van de belangrijkste Marron-gemeenschappen op het eiland, de stad Accompong in de parochie van St. Elizabeth. The Cockpit Country heeft ook de grootste diversiteit aan planten en dieren overal op het eiland.

Lees ook: Van St. Maarten tot St. Barts: eilandhoppen in het Caribisch gebied

Blue Beat Jazz Lounge

Martinis en jazzmuziek zijn aan de orde van de dag in Blue Beat, pal naast Margaritaville op de “Hip Strip” van Montego Bay. Blue Beat, de enige bar in zijn soort in Jamaica, serveert live jazz en blues in een gezellige omgeving met sfeerverlichting en een koel blauw decor om de toon te zetten. Een beslist chiquere plek, elegant, met comfortabele banken en ligstoelen aan de zijkant en een klein, druk terras met uitzicht op de haven. De buitenlounge is de beste plek om op een typisch hete, vochtige Jamaicaanse nacht te zijn, een terras met banken en stoelen op slechts een leuning weg van de donkere oceaan beneden.

Top 9 vakantie aanbieders

Zelf je vakantie regelen

Regel je cruisevakantie