5 redenen om Antigua en Barbuda te bezoeken

5 redenen om Antigua en Barbuda te bezoeken

De pittoreske tweelingeilanden Antigua en Barbuda, verborgen pareltjes in het hart van het Caribisch gebied, zijn zeker een bestemming die je niet mag missen. Met spectaculaire witte zandstranden, blauwe zee, prachtige landschappen en vele activiteiten om te doen onder de zon, zijn hier 5 redenen om een ​​reis naar Antigua en Barbuda te boeken.

Lees ook: Een culinaire reis door het Caribisch gebied

1. Betoverende stranden

De eilanden beschikken in totaal over 365 prachtige stranden, idealiter één voor elke dag van het jaar. Tot de meest betoverende behoren Palmetto Point en Low Bay, twee van de beroemdste roze stranden van Barbuda, waarvan de kleur te danken is aan microschelpen die zich op de kustlijn nestelen op basis van de zeestroming.

2. Maak een e-bike tour

Met de koele passaatwind en genoeg attracties om te ontdekken, kunnen bezoekers die een ontspannende fietservaring willen, kiezen voor een e-bike tour, perfect om te vertragen en te genieten van het landschap. Er zijn zes routes om uit te kiezen, waarmee je de geschiedenis, panoramische uitzichten en stranden van het land kunt bewonderen. Je kunt in noordelijke richting naar Jabberwock Beach rijden, in zuidelijke richting langs Fig Tree Drive, in oostelijke richting naar de twee Betty’s Hope-molens en Devil’s Bridge, of in westelijke richting naar het historische Fort Barrington. Je kunt ook een historische stadsrondleiding door St. John’s maken met een stop bij Fort James of naar English Harbor gaan om de UNESCO-werelderfgoedlocaties van Antigua te verkennen.

3. Geniet van een onvergetelijke zonsondergang op het geluid van muziek

De zonsondergangen in Antigua en Barbuda zijn allemaal spannend, maar er is een speciale plek waar je de zon kunt zien ondergaan met een uniek uitzicht. De Shirley Heights Lookout is een uitkijkpunt dat bezoekers een bevoorrecht zicht geeft op Nelson’s Dockyard, een van de iconische beelden van Antigua. Feestgangers kunnen hier elke donderdag en zondag deelnemen aan het langstlopende feest van het Caribisch gebied, de Shirley Heights Sunset Party en BBQ. Een groot feest waar je kunt wachten op de zonsondergang begeleid door de muziek van lokale steelbands, een speciale barbecue en de kraampjes van ambachtslieden die hun producten verkopen.

4. Dompel jezelf onder in de keuken

Nicole’s Table is beoordeeld als 5/5 op TripAdvisor met 5 Certificates of Excellence en de zeldzame TripAdvisor Hall of Fame-aanduiding en biedt verschillende kooklessen om jezelf onder te dompelen in de heerlijke Caribische keuken. Er is niets beters dan de Rum Cooking Class, waarbij je de kans krijgt om meer te weten te komen over de geschiedenis en het belang van de beroemde likeur in het Caribisch gebied, vervolgens vijf variëteiten met een unieke smaak te proeven en samen uitstekende gerechten te creëren met behulp van Antiguan Rum als sleutelingrediënt. De lessen vinden plaats in een charmant milieuvriendelijk Caribisch huis en bieden een authentieke omgeving en een ontspannen sfeer.

Lees ook: 6 insidertips voor Caribische stranden

5. Duik in de prachtige zeewereld van Barbuda

Verkenning van het betoverende Palaster Reef is een ongeëvenaarde snorkelervaring om het prachtige koraalrif te ontdekken. Het rif ligt vlak voor de kust van het eiland en bestaat uit kalksteen met een karakteristieke witte kleur, waardoor een opvallend contrast ontstaat met het omringende turquoise water. Snorkel- en duikliefhebbers kunnen zich wagen aan dit onderwaterwonder en een wereld van koraal, felgekleurde tropische vissen en andere fascinerende zeedieren ontdekken.

Top 9 vakantie aanbieders

Zelf je vakantie regelen

Regel je cruisevakantie