6 insidertips voor Caribische stranden

6 insidertips voor Caribische stranden

De lokale bevolking in het Caribisch gebied mijdt in de regel de typische toeristenstranden – tenzij ze er werken of op een andere manier hun geld verdienen. Toch willen ze ontspannen op het strand, om te zwemmen of gewoon om tijd door te brengen met familie en vrienden. We presenteren hier 6 insidertips voor Caribische stranden:

Lees ook: Stranden van Aruba: 5 verborgen schatten

Magazine Beach, Grenada

Magazine Beach, Grenada

Magazine Beach is gelegen in het zuidwesten van Grenada en het is perfect. Er zijn geweldige resorts en restaurants, en je kunt er heerlijk zwemmen en snorkelen, ook al is het minder beschut. Er zijn vooral nog echt rustige stukken. Het ligt ook dicht bij Grand Anse Beach als je zin ​​hebt in strandhoppen en het ligt zo dicht bij de luchthaven dat je vlak voor je vlucht kunt genieten van een duik in de zee zonder je vlucht te missen.

Bottom Bay en Accra Beach, Barbados

Accra Beach, Barbados

Het vinden van een favoriet strand in Barbados is zelfs voor de lokale bevolking moeilijk vanwege de veelheid aan opties. Bottom Bay in St. Philip is populair vanwege de rust en de off-the-beaten-track sfeer. In tegenstelling tot Accra Beach aan de zuidkust is Bottom Bay een goed bewaard geheim. Alles wat je nodig zou kunnen hebben is binnen handbereik. Er zijn watersporten, veel bars en kleine restaurants, aardige mensen en een wandeling over de boulevard en zwemmen in de overwegend kalme zee is altijd een aanrader

Darkwood Beach, Antigua en Barbuda

Darkwood Bay, Antigua en Barbuda

Ze zeggen dat Antigua voor elke dag van het jaar een eigen strand heeft. Darkwood Beach aan de zuidwestkant van het eiland is meer vulkanisch en wordt omzoomd door weelderige, bosrijke gebieden. Dit maakt het de perfecte scène van wit zand en azuurblauwe zee gehuld in stralend groen.

Bubble Beach, Dominica

Bubble Beach, Dominica

Genesteld in het vissersdorpje Soufrière, met Scotts Head in de verte, zijn de warme, zogenaamd helende bubbels van de warmwaterbron Bubble Beach perfect om stress te verlichten en het lichaam te ontgiften. De hitte in deze natuurlijke hottub kan variëren van behaaglijk warm tot op sommige plaatsen schrikbarend heet als het tij verandert. De beste plekken om te ontspannen zijn gemarkeerd met zandzakken en rotsen. Als je klaar bent om af te koelen, maak dan een verfrissende snorkelexcursie om het rijke onderwaterleven te verkennen.

Playa Kenepa, Curaçao

Playa Kenepa, Curaçao

Het prachtige Playa Kenepa (ook bekend als Grote Knip) bestaat eigenlijk uit twee stranden: het grotere Kenepa Grandi, met prachtig wit zand en kristalhelder water, en de Kenepa Chiki, een soort kleine baai. Hier vindt je ook in het hoogseizoen nog rust en ontspanning.

 Lees ook: De stranden van Anguilla – 33 mogelijkheden

Anse des Pitons, Saint Lucia

Anse des Pitons, Saint Lucia

Veel mensen kennen de symbolen van het Saint Lucia – de twee Pitons. Genesteld tussen Gros en Petit Piton ligt de prachtige halvemaanvormige baai van Anse des Pitons. Het strand zelf is een regionale aangelegenheid. Het zwarte vulkanische zand – een kenmerk van de stranden rond Soufrière – was jaren geleden bedekt met wit zand dat speciaal uit Guyana werd geïmporteerd. Maar de magie zit in de kalme, heldere, smaragdgroene wateren. De beschutte baai loopt snel af in zee en het Petit Piton-uiteinde van het strand is geweldig om te snorkelen. Dit is een beschermd gebied binnen een nationaal zeereservaat, dus de wateren en koraalriffen wemelen van het zeeleven.