Stranden van Aruba: 5 verborgen schatten

Stranden van Aruba: 5 verborgen schatten

Met zijn witte zand en diepblauwe zee is Eagle Beach uitgeroepen tot een van de mooiste stranden ter wereld. Met zijn vlakke zee en zacht zand is Palm Beach de thuisbasis van enkele van de beste resorts in het Caribisch gebied. Maar alsof dit niet genoeg is, zijn er nog vele andere verborgen juweeltjes die het verdienen om ontdekt te worden tijdens een reis naar Aruba, een kleine parel van het zuidelijke Caribische gebied waar de zon altijd schijnt. Hier zijn ze!

Lees ook: De 5 mooiste stranden van de Nederlandse Caribische eilanden

Ideaal voor families en snorkelliefhebbers: Arashi

Arashi beach Aruba

Het Arashi-strand ligt ten noorden van de westkust van Aruba en wordt aanbevolen vanwege het kristalheldere water, het fijne witte zand, de palapa’s die beschikbaar zijn voor zwemmers en het schilderachtige uitzicht op de vuurtoren van Californië. De zee is meestal rustig bij Arashi en op precies dit punt, ongeveer 150 meter van de kust, is het koraalrif een garantie voor uitstekend snorkelen en duiken!

Baby Beach

Baby Beach Aruba

Aan de zuidkant van Aruba is het beroemde Baby Beach een prachtige baai met ondiep en bijzonder kalm water, kenmerken die het de favoriete bestemming maken voor gezinnen met kleine kinderen. Enkele decennia geleden creëerden werknemers van de Lago-raffinaderij het strand door een beschermende barrière in het water te bouwen en gezinnen een veilig strand te bieden. Snorkelaars kunnen een buitengewone onderwatervariëteit ontdekken – barracuda, papegaaivis, kogelvis, engelenvis, inktvis en paling – zwemmen in het koraalrif dat voornamelijk wordt gevormd door Elkhorn, een typisch koraal van het Caribische koraalrif.

Mangel Halto

Mangel Halto

Mangel Halto is een juweeltje gelegen langs de westkust van het eiland, in het gebied Pos Chikito. Het strand is zo genoemd naar het dichte netwerk van mangroven dat het lijnt, waardoor het het strand natuurlijke schaduw biedt en ideaal is voor picknicks in de middag. De smalle mangrove-open plek leidt tot een onweerstaanbaar uitnodigende uitgestrektheid van transparant en ondiep water, dat bijzonder kalm is vanwege het bredere rif. Dit koraalrif, gemakkelijk bereikbaar met een korte duik vanaf de kust, is ook uitstekend geschikt om te snorkelen of duiken.

Windsurfen, Kite-surfen en ontspannen: Fisherman’s Huts

Hadicurari Beach

Fisherman’s Huts, ook bekend als Hadicurari Beach, is zo genoemd vanwege de hutten die vissers in dit gebied van Aruba bouwden. Hier is het water altijd vlak en is de Caribische bries constant: factoren die het perfect maken voor windsurfen! Internationale kiters en surfers komen hier elke zomer samen om elkaar uit te dagen tijdens de Hi Winds Amateur World Challenge.

Lees ook: 7 Dingen om te zien en doen op de Kaaimaneilanden

Boca Grandi

Boca Grandi

Boca Grandi ligt in het oostelijke deel van het zuidelijke puntje van Aruba en is erg populair bij zowel de lokale bevolking als surfers. Op dit strand, gekenmerkt door golvende zandduinen, waait een constante en lichte wind, die professionele kitesurfers aantrekken om hun hobby hier uit te oefenen. Hier is een echte gemeenschap van watersportliefhebbers gecreëerd, altijd klaar om nieuwe bezoekers te verwelkomen.