10 x doen op Aruba

10 x Hidden Gems Aruba

Aruba is een van de eilanden van de Kleine Antillen in de zuidelijke Caribische Zee. Het eiland ligt mijlen van de kust van Venezuela en op heldere dagen is het mogelijk om Venezuela te zien vanaf de zuidoostelijke kant van het eiland. Aruba heeft veel verborgen juweeltjes om te ontdekken. We hebben hier 10 dingen om te doen op Aruba op een rij gezet.

Lees ook: De stranden van Anguilla – 33 mogelijkheden

Antilla Wreck

Bekend als het “spookschip” en de grootste scheepswrak in het Caraïbische gebied, is de Antilla een 400 voet lang Duits vrachtschip gebouwd in 1939, gebruikt door de Duitsers om hun onderzeeërs te bevoorraden tijdens de Tweede Wereldoorlog. Het schip is in 1945 gesloopt om te voorkomen dat Nederlandse mariniers het in beslag namen. Het rust nu op de bakboordzijde op slechts 500 meter van de kust en 60 voet onder het oppervlak, ’s nachts verlicht door fluorescerende bekerkoralen. Ontdek de compartimenten, ankers, laadruimten en ketelruimen.

Arashi Beach

Arashi Beach, weggestopt van de massa’s en beschermd tegen ontwikkeling, is de ideale locatie om te snorkelen en te zwemmen. Het smalle strand ligt op 10 minuten lopen van het Malmok-strand en aan de kronkelende weg die naar de vuurtoren van Californië leidt. Het is een favoriet bij de lokale bevolking en biedt zachte stromingen, zandbanken, een bruisend zeeleven en diverse geïmproviseerde hutten voor het barbecue-koken.

Aruhiba Tabaco Farm

Met handgerolde premium sigaren en sigaaraccessoires, zijn Aruhiba-sigaren de enige handgemaakte sigaren die op het eiland worden aangeboden. Net zoals een Cubaanse sigaar wordt Aruhiba Tabaco lokaal op het eiland gekweekt en wordt hij verkocht in de Aruhiba Sigarenwinkel voor de historische Nederlandse windmolen bij het Mill Resort and Suites in Palm Beach. Liefhebbers van sigaren kunnen de dagelijkse rondleidingen door de Aruhiba Tabaco-boerderijen doen of hun hart ophalen met een privécursus sigaarrollers.

Balashi Gold Mill Ruins

Gebouwd op het puntje van de Spaanse lagune tegenover The Frenchman Pass, veranderde de eens zo drukke Balashi Gold Mill in 1985 in een spookstad met de sluiting van de goudraffinaderij van het eiland. De resten van de molen bestaan ​​nog steeds en het terrein staat ook bekend als ‘spookachtig’.

Black Stone Beach

Black Stone Beach is bekleed met kleine, glimmende zwarte stenen en is het enige strand op Aruba met ‘zwart zand’. Black Stone Beach ligt dicht bij drie nieuwe natuurlijke bruggen in het Arikok National Park en leent zich uitstekend voor een ideale, schilderachtige picknickplaats.

Boca Catalina

Voorbij Palm Beach kun je de strandweg volgen en een verborgen lokale favoriet ontdekken, Boca Catalina en Catalina Cove, waar de lokale bevolking bijeenkomt en hun grills opzet voor een zonsondergang barbecue. Als een van de hotspots van het eiland om te vissen vanwege het ondiepe water, brengt Boca Catalina families samen om te genieten van de witte zandstranden, kiezelstranden en de vangst van de dag.

Boca Grandi

Een semi-circulaire, rif-beschermde baai aan de oostkant van de zuidpunt van Aruba, Boca Grandi is het mekka voor kitesurfers over de hele wereld. Gekenmerkt door golvende witte suikerzandduinen die worden aangewend door laaghangende zeegroene druiven, wikkelt dit kitesurfenparadijs zich rond een baai, met opgravingen aan de kust en een kleine rollende branding. Net ten noorden van de lagune, biedt de afgelegen plek Grapefield een snorkel- en picknickspeelplaats te midden van grote druivenboomgaarden.

Boca Prins

Een voertuig met vierwielaandrijving is vereist om de tocht naar deze strook van de noordelijke kustlijn te maken, die bekend staat om zijn achtergrond van enorme vanille-zandduinen die voortdurend worden hervormd door de krachtige passaatwinden. In de buurt van de Fontein-grot en de Blue Lagoon is het strand zelf vrij klein en is zwemmen verboden – maar met twee rotswanden en tumultueus golvende golven is het net zo romantisch als Aruba. Een betoverend uitzicht is er in Boca Prins Restaurant & Bar – het enige restaurant waar je kunt genieten van eten en drinken in het Arikok National Park.

Conchi (natuurlijk zwembad)

Ten noordwesten van Dos Playa en genesteld aan de voet van de noordelijke kliffen in het Arikok National Park, trekken avonturiers door de rotsachtige ravijnen te paard of wandelen over rotsachtig terrein om een ​​van de verborgen schatten van Aruba, het natuurlijke zwembad, te ontdekken. Dit schelpvormige zwembad, dat in het Papiamento bekend staat als Conchi, is omgeven door een grote barrière van lavarotsen die tegen de Caribische Zee in golven slaan.

Lees ook: De tien meest instagrambare plekken in Puerto Rico

Dos Playa

Dos Playa ligt aan de ruige noordkust van Aruba en is een oase van turquoise wateren en witte zandstranden afgewisseld met een achtergrond van cactussen en woestijnachtig terrein. Hoewel zwemmen niet wordt geadviseerd in Dos Playa, creëren de beukende golven tegen rotsachtige kalkrotsen baaien. Dit afgelegen strand, omringd door twee kliffen gelegen in het Arikok National Park, lokt geavanceerde surfers, bodyboarders, zonaanbidders en picknickers.