10 x Hidden Gems Aruba

10 x Hidden Gems Aruba

Voorbij de turquoise wateren en zonovergoten zandstranden bestaat het echte Aruba – waar natuurlijke bruggen, grotten, ruige woestijn, bloeiende cultuur, 90+ culinaire invloeden en talloze andere verborgen juweeltjes de ontdekking van bezoekers afwachten. We hebben hier 10 hidden gems van Aruba op een rij gezet.

Lees ook: 10 x doen op de Turks- en Caicoseilanden

Fontein grot

Beroemd om de decoratieve bruin-rode Arawak-pictogrammen geëtst door de Amerindians en te vinden op de wanden en het plafond van de grot, is de Fontein-grot gemarkeerd met een rijke geschiedenis van de voorouders die zijn verhalen voortzet tussen duizend jaar oude stalactieten en stalagmieten. Ondiep in de diepte en laag in de hoogte, nodigt de grot je uit om door de ruimte te kruipen en beschaving en geschiedenis bij elke beurt bloot te leggen.

Lokale rumwinkels

Als een van de oudste tradities van Aruba, zijn de lokale rumbars op bijna elke weg op het eiland te vinden en bieden ze onderdak aan advocaten, vissers en iedereen daar tussenin. Deze snelle in- en out-bars bieden drankjes en een rijke atmosfeer gevuld met jarenlange geschiedenis en cultuur.

Mangel Halto

Mangel Halto

Mangel Halto ligt verscholen langs de westkust in de wijk Pos Chikito, in de buurt van de Spaanse lagune. Het dankt zijn naam aan de gastvrije massa mangrovebomen die schaduw bieden voor de perfecte middagpicknick of dutter. Een smalle open plek van mangroves leidt tot uitnodigende, ondiepe inhammen van kalm en verfrissend turquoise water. Zwemmers en duikers kunnen erop uit om het beschermde koraalrif te verkennen.

SS Pedernales Wreck

Een goedbewaarde geheime duikstek, de SS Pedernales was een meertanker uit de Tweede Wereldoorlog die werd getorpedeerd en gezonken door een Duitse U-boot op weg naar een raffinaderij op Aruba. Het middengedeelte van het schip ligt nog steeds onder water voor de kust van Palm Beach, ongeveer 25 voet onder zeeniveau.

Guadirikiri grot

De meest bezochte onder verschillende kleine kalksteengrotten langs de noordelijke oever van het nationale park Arikok, de Guadirikiri Cave, staat bekend om de uitbarstingen van natuurlijk zonlicht die door kalksteengaten in de grot sijpelen. Ontdekkingsreizigers kunnen verschillende lagen van de grot verkennen, die variëren van hoog en breed tot laag en smal. Avonturiers die durven op te kijken, kunnen vriendelijke vleermuizen zien die ook door de grot toeren.

Rodger’s Beach

Rodger's Beach

Rodger’s Beach is omgeven door een rifbeschermde baai en is minder bekend dan de nabijgelegen zwem- en snorkelplek Baby Beach, en is zeker een bezoek waard. Deze onontdekte, schilderachtige plek, bezaaid met kleurrijke, traditionele vissersboten aan het uiteinde van de beschutte baai, biedt charme en ideale omstandigheden om te zwemmen. Op een frisse, heldere dag kan de kust van Venezuela met het blote oog worden gezien.

Spaanse lagune

Een beschermd moerasgebied tussen Pos Chikito en de Balashi Gold Mill Ruin, de Spaanse lagune is een echt ecosysteem en een broedplaats voor het jonge zeeleven. De lagune loopt landinwaarts naar een kwelder omringd door dichte vegetatie en vogels – bananen, parkieten, reigers, troupials en grondduiven – een paradijs voor vogelliefhebbers.

Frenchman’s Pass

Ingeklemd tussen koraalrotsen boven de Spaanse lagune en tegenover de verlaten en spookachtige goudmolen Balashi, herbergt de smalle kloof die bekend staat als The Frenchman Pass honderden parkieten en zilverreigers. Volgens de legende probeerden Franse piraten Aruba in het begin van de 17e eeuw binnen te vallen, maar werden ze in de nauwe doorgang geconfronteerd met indianen. Vele Indianen werden gedood tijdens de invasie en sindsdien is de passage genoemd Rooi Frances in Papiamento of de Pas van de Fransman.

Yamanota

Yamanota

Met een panoramisch uitzicht op 620 voet, ontdekken wandelaars pure sereniteit boven op Yamanota, het hoogste punt van het eiland met panoramische uitzichten die de moeite waard zijn om te zien. Pittoreske contouren van de noordelijke en zuidelijke kusten worden vanaf één uitkijkpunt vastgelegd en bieden perfecte momenten.

Lees ook: De mooiste stranden op de Colombiaanse eilanden

Zeerover’s

Zeerover’s ligt in het slaperige vissersstadje Savaneta en is een visserswerf die veelbelovende lokale flair belooft. Locals staan ​​bij het raam om versgevangen vis te kopen of bestellen de gefrituurde vangst van de dag – barracuda, mahi mahi, garnalen en meer – in een grote plastic kom met zelfgemaakte friet, bananen en pan bati. Degenen die ervoor kiezen om een ​​tijdje op het terras aan het water te blijven, genieten van een frisse bries, visachtige aroma’s en een koud Balashi-bier, terwijl ze de jukebox opzwepen om levendige Caribische Calypso-beats te horen en te zien hoe vissers hun vangst van de dag oogsten.