De mooiste stranden op de Colombiaanse eilanden

De mooiste stranden op de Colombiaanse eilanden

De kusten van Colombia aan de Stille Oceaan en het Caribisch gebied bieden meer dan 300 stranden. Fantastische stranden in natuurlijke paradijzen, ver van de drukte, bieden ontspanning en nodigen uit om te ontspannen. We hebben hier de mooiste stranden op de Colombiaanse eilanden op een rij gezet.

Lees ook: 5 minder bekende plekjes van Guadeloupe

San Andrés

San Andrés

Stranden omgeven door kalme zeeën die glinsteren in zeven kleuren – dat is het eiland San Andrés. Bijna 800 kilometer van het Colombiaanse vasteland, werd het ooit gebruikt als schuilplaats voor piraten. Het eiland is het grootste in de gelijknamige archipel. Een van de belangrijkste attracties is de Bahía Sardina (Spratt Bight) in het noorden, het toeristische centrum van het eiland. Het stadsstrand met schaduwrijke palmbomen biedt uitzicht op Johnny Cay Island. Nog meer ongestoord kun je ontspannen in het rustige San Luís, op slechts tien minuten van het centrum van het eiland San Andrés.

Providencia en Santa Catalina

Providencia

Het naburige eiland van San Andrés, Providencia, is een van de mooiste eilanden in het Caribisch gebied. Het ligt op een koraalketting en is verbonden met het naburige eiland Santa Catalina door de beroemde Brug der geliefden (Puente de Los Enamorados). Providenica is een UNESCO-biosfeerreservaat en biedt uitstekende duikmogelijkheden in het 20 km lange koraalrif. Het eiland trekt aan met een verlaten romantisch strand en warm, kristalhelder water.

Rosario-eilanden

Rosario-eilanden

De prachtige kleine archipel van de Rosario-eilanden – oorspronkelijk een koraalrif – kan worden bereikt in een speedboottocht van 45 minuten vanuit Cartagena. Het landschap is spectaculair; licht zand en kristalheldere zee nodigen waterratten en badende zeemeerminnen uit om in te duiken.

Lees ook: 9 paradijselijke stranden in Cuba

Barú

Barú

Barú is een groter eiland bij Cartagena met fijne zandstranden en onderwatertuinen. Het eiland is te bereiken via het water over de baai van Cartagena of met de autoveerboot over het Dique-kanaal. De San Bernardo-eilanden ten zuiden van Cartagena vormen een mooie archipel. Ze bestaan ​​uit tien kleinere eilanden met paradijselijke stranden voor zwemmers. Af en toe zijn er sterke stromingen te verwachten.