De paradijselijke eilanden van Colombia

De paradijselijke eilanden van Colombia

Colombia heeft enkele van ’s werelds mooiste eilanden, met gevarieerde ecosystemen en manieren van leven. Deze eilanden vormen ook een belangrijk onderdeel van de geschiedenis van Colombia. Sommige waren ooit de thuisbasis van forten en strafkolonies, maar zijn nu uitstekende plekken om te duiken, vogels te kijken en te ontspannen. Hier zijn een paar paradijselijke Colombiaanse eilanden die leuk zijn om te bezoeken. En vergeet niet de mooiste stranden op de Colombiaanse eilanden te verkennen.

Lees ook: Wat is het perfecte Caribische eiland voor jou?

San Andrés en Providencia

Providencia

San Andrés, Providencia en Santa Catalina zijn Caribische eilanden, omringd door riffen met een ongelooflijke biodiversiteit, beroemd om hun stranden, koralen, geisers en baaien. San Andrés is de hoofdstad en Providencia is gemakkelijk te herkennen dankzij de drie toppen die vanuit het midden opdoemen. Deze eilanden zijn zeer geliefd om te snorkelen, duiken en de helderheid van hun zeeën. Ze liggen 750 km ten noorden van Colombia en op twee uur vliegen van Bogota.

Rosario en San Bernardo-eilanden

rosario eilanden

De Rosario-archipel bevat zo’n 30 eilanden, ongeveer 45 km van Cartagena aan de Caribische kust en is gemakkelijk bereikbaar per boot. De eilanden omvatten het San Bernardo National Park, dat beroemd is om zijn koraalriffen en zeegrassen en de thuisbasis van meer dan 170 vissoorten. Het natuurlijke aquarium op het eiland San Martín de Pajarales wordt ook veel bezocht.

Santa Cruz del Islote

Santa Cruz del Islote

Santa Cruz del Islote is een eiland van Rosario en een van ’s werelds meest dichtbevolkte plaatsen. Op dit kleine eiland wonen ongeveer 700 mensen, verdeeld over 90 huizen. Ze hebben elektriciteit tussen 19.00 en 23.00 uur, maar alleen als de bewoners genoeg geld doneren om de generator van stroom te voorzien. Eilandbewoners weten dat hun manier van leven fascinerend is voor toeristen en verwelkomen bezoekers graag op hun eiland.

Tierra Bomba

Tierra Bomba

Tierra Bomba ligt net ten zuiden van Cartagena en staat bekend om zijn 43 km lange kustlijn met een aantal fantastische stranden. Bezoekers die genoeg hebben van het zonnen en het eten van de vers gevangen vis van het eiland, brengen meestal ook een paar uur door met het verkennen van de ruïnes van het kasteel van San Fernando de Bocachica. Op het eiland wonen zo’n 9.000 mensen.

Gorgona

Gorgona

Gorgona is het “Alcatraz” eiland van Colombia. Het ligt zo’n 35 km van de Pacifische kust van het land en was een strafkolonie totdat het in 1985 werd omgevormd tot een natuurpark, omdat het de thuisbasis is van zoveel endemische soorten. Je kunt nog steeds enkele van de oude gevangenisgebouwen op het eiland zien, hoewel de meeste bezoekers tegenwoordig liever duikmaskers aantrekken en onder het oceaanoppervlak verkennen.

Lees ook: 5 kleine Caribische eilanden om een roadtrip te maken

Malpelo eiland

Malpelo

Malpelo ziet er misschien uit als een verlaten vulkanisch gesteente, maar het is eigenlijk een UNESCO-werelderfgoed dankzij de verscheidenheid aan wezens die in zijn wateren te vinden zijn, waaronder zwermen hamerhaaien en het waarnemen van de zeldzame kleintandzandtijgerhaai. Het eiland, dat ondanks zijn bezoekende vogels en ontluikende plantengroei onvruchtbaar lijkt, ligt 500 km ten westen van de Pacifische kust van Colombia.