Eagle Beach: een van de mooiste stranden ter wereld

Eagle Beach: een van de mooiste stranden ter wereld

Eagle Beach: Twee kilometer fijn wit zand met uitzicht op de turquoise zee van Aruba. Dankzij het fijne witte zand is Eagle Beach altijd een van de meest bekroonde stranden van Aruba geweest, dat dankzij de ligging weg van de orkaanroute, het hele jaar door van een zonnig en ideaal klimaat geniet. Hier is alles wat je moet weten over het meest iconische en gerenommeerde strand in deze hoek van het paradijs!

Lees ook: Hoe maak je een keuze tussen de ABC-eilanden?

Waar ligt Eagle Beach

Gelegen aan de westkust van het eiland, biedt Eagle Beach een enorme uitgestrektheid van fijn wit zand, omspoeld door het kristalheldere, turquoise water van de Caribische Zee, dat zich uitstrekt over meer dan twee kilometer. Eagle Beach herbergt enkele resorts en is goed bereikbaar: het strand is gemakkelijk te bereiken via een asfaltweg en de toegang is gratis. Op sommige plaatsen is het mogelijk om strandspullen te huren, zoals parasols en ligstoelen, of uit te rusten in de schaduw van de gratis palapa’s die beschikbaar zijn voor bezoekers (vooral in het gebied vóór het Amsterdam Manor Beach resort).

Wat te zien in Eagle Beach

Eagle Beach is de thuisbasis van een must-see tijdens een reis naar Aruba, namelijk de twee beroemde Fofoti, de bomen met een karakteristieke vorm gebeeldhouwd door de wind die nu een van de symbolen van deze plek zijn. Deze iconische bomen, met hun waaiervormige bladeren, groeien direct op het zand en bieden een verfrissende schaduw tijdens de heetste uren van de dag, waardoor de sfeer nog betoverender wordt.

Zeeschildpadden

Als je langs Eagle Beach loopt, kun je getuige zijn van het opwindende schouwspel van de eieren van zeeschildpadden die uitkomen en van de jongen die zich een weg banen naar de zee, klaar om op te stijgen. Van maart tot november is Aruba namelijk een van de favoriete broedplaatsen voor verschillende soorten zeeschildpadden, die jaar na jaar terugkeren om hun eieren op de stranden te leggen. Om ze te beschermen werd in 2003 de Turtugaruba Foundation opgericht, lid van het bredere Wider Caribbean Sea Turtle Conservation-netwerk, dat zich inzet voor het monitoren en beschermen van dit zeer waardevolle dier voor het eiland. Het bewonderen van de schildpadden die richting zee gaan en de eerste meters afleggen van hun lange zwemtocht richting de meest afgelegen plekken ter wereld, soms zelfs wel 10.000 km verderop, is echt een bijzondere ervaring.

Loop over het zand, zelfs ’s middags!

De buitengewone samenstelling van koralen en schelpen op de witte en zachte stranden van Aruba zorgt ervoor dat het zand zelfs tijdens de heetste uren van de dag koel blijft. Dit betekent dat het hier mogelijk is om op elk moment van de dag lange wandelingen op blote voeten langs de kust te maken, en zelfs Palm Beach, het aangrenzende strand en de thuisbasis van de grote resortketens, te bereiken (uitstekende bescherming tegen de zon en een hoed zijn aan te raden: op Aruba de wind is constant en je merkt misschien niet dat de zon schijnt!).

Droom zonsondergangen

Misschien wel een van de meest opwindende bezienswaardigheden op Aruba is een zonsondergang op Eagle Beach. Het gouden uur op Aruba is veel meer dan alleen goud: het is rood, oranje en paars, door alle tinten roze heen, een echt uurwerk dat elke dag anders wordt geschilderd. Onder het genot van een tropische cocktail de zon bewonderen die ondergaat richting zee, luisteren naar Caribische muziek op de achtergrond en met je blote voeten in het zand is een onvergetelijke ervaring die de zintuigen betovert en het hart vult met rust en sereniteit.

Lees ook: Top 10 dingen om te doen in Bonaire

Niet alleen Eagle Beach!

Hoewel Eagle Beach het bekendste en meest bekroonde strand van het eiland is, herbergt Aruba nog vele andere paradijselijke stranden: allemaal gratis en gemakkelijk bereikbaar. Baby Beach valt vooral op, een kleine witte zandbaai gelegen in het zuidoostelijke deel van Aruba, vlakbij San Nicolas, het meest authentieke deel van het eiland. Deze halvemaan van kalm en transparant water is ideaal voor gezinnen met kleine kinderen en hier dankt het zijn naam aan. Hier kun je strand- en snorkeluitrusting huren en jezelf trakteren op een stop bij het restaurant achter het strand.

Top 9 vakantie aanbieders

Zelf je vakantie regelen

Regel je cruisevakantie