De tien meest instagrambare plekken in Puerto Rico

PUERTO RICO DOOR DE LENS: DE TIEN MEEST INSTAGRAMBARE PLAATSEN OP HET EILAND

Dat de camera dol is op Puerto Rico is geen publiek geheim. Als claim voor fotografieliefhebbers hebben we tien instagrambare plekken geselecteerd die alle flitsen monopoliseren, waar je kunt poseren in de puurste Puerto Ricaanse stijl.

Lees ook: Havana: zeven hotspots in de Cubaanse hoofdstad

Yaucromatic

Yaucromatic

Het stedelijke centrum van Yauco is waarschijnlijk de meest kleurrijke hoek van heel Puerto Rico. Yaucromatic is een kunstinitiatief van de vzw “Art to unite”, waaraan al bijna twintig lokale en internationale muralisten hebben deelgenomen. Het begon allemaal in 2017 en heeft momenteel drie edities van respectievelijk 16, 13 en 12 werken. Onder hen valt het werk “Soñadoras” op, gemaakt in 3D-techniek door de Mexicaan Adry Del Rocío, of de macromuurschildering getiteld “Brisa Tropical”, gelegen aan de Calle Eugenio Sánchez López.

Calle de la Fortaleza

Zonder twijfel de meest gefotografeerde straat in Old San Juan. Het fort, bekend als het Santa Catalina-paleis, heerst trots over de baai met een display van gekleurde paraplu’s. De smalle straat die ernaartoe leidt — de oudste in de omgeving — is de belangrijkste verkeersader van het historische centrum van San Juan en een belangrijke toeristische attractie vanwege zijn historische en culturele relevantie. Het begint vanaf Plaza Colón en wordt tijdens de hele route begrensd door overheidsgebouwen, hotels, ambachtswinkels, juweliers en restaurants, totdat het geleidelijk in het oosten overgaat in de Avenida Juan Ponce de León.

Zwarte vlag muurschildering

Hoewel de Puerto Ricaanse vlag op elke hoek te vinden is, is er één die boven de rest uitsteekt: de vlag die sinds 2016 in zwart-wit is geschilderd als teken van protest op de muurschildering van een verlaten gebouw, gelegen op nummer 55 aan de Calle San José in San Juan.

Mar Chiquita

Mar Chiquita

Om naar de maan te gaan heb je geen ruimteraket nodig, maar nader deze Mar Chiquita in de stad Manatí, een van de mooiste stranden van het noorden. Twee kalkstenen bergen creëren een “U”-vormige opening waardoor het turquoise water kan binnendringen, waardoor een perfecte baai ontstaat om te snorkelen.

Cueva del Indio

De Cueva del Indio, gelegen in de noordelijke stad Arecibo, wordt omgeven door spectaculaire kliffen die uitkijken over de Atlantische Oceaan. Het dankt zijn naam aan de verschillende precolumbiaanse inheemse rotstekeningen die op de muren te vinden zijn. In de buurt is ook de Cueva Ventana, gelegen op de top van een kalkstenen berg, waardoor je Puerto Rico vanuit een andere hoek kunt zien.

Las Salinas

Cabo Rojo National Wildlife Refug

Het Cabo Rojo National Wildlife Refuge ligt aan de zuidwestkust van Puerto Rico en maakt sinds 1999 deel uit van Las Salinas. Het is de thuisbasis van meer dan 100 vogels, waaronder het Puerto Ricaanse lieveheersbeestje. Op zijn beurt is het de nummer één gastheer voor trekvogels in Puerto Rico. De verscheidenheid aan ecosystemen en de historische waarde geven het het voorrecht een uniek erfgoed te zijn op regionaal niveau.

Charco Azul

Tussen de Sierra de Cayey en de gemeente Patillas ligt een van de beroemdste natuurlijke zwembaden van Puerto Rico. Zoals de naam al doet vermoeden, is het onderscheidende kenmerk het diepblauwe water dat uitnodigt tot een goede duik.

Pico Rodadero

De inspanning om 800 meter hoog te klimmen is de moeite waard om de perfecte foto te maken op de Cerro de Rodadero, in Yauco. Vanaf het punt heb je een prachtig uitzicht op het stuwmeer van Luchetti, de Cerro de las Avispas, de Lajas-vallei, Guayanilla en Guánica.

Gozalandia waterval

Gozalandia

De Gozalandia waterval in San Sebastián, ook bekend als Charca El Roble of Charco de la Leche, is de “Perfect Getaway”, aangezien het in 2009 als decor voor de film diende. Het is zelfs een van de meest bezochte natuurlijke schatten in Puerto Rico geworden.

Lees ook: De mooiste stranden van de Caraïben

La Zanja

In La Zanja drijven de problemen weg… Gelegen in het noordoosten van Puerto Rico, in het natuurreservaat Las Cabezas de San Juan, is dit natuurlijke zwembad een verborgen juweeltje dat wacht om ontdekt te worden. Om er te komen moet je langs het strand van La Matita lopen in een reis die ongeveer een uur duurt.