Leuke festivals om deze zomer in Puerto Rico te beleven

Leuke festivals om deze zomer in Puerto Rico te beleven

Puerto Rico heeft alles in huis voor een geslaagde vakantie. Van mooie stranden, geschiedenis, lekker eten tot vele verborgen schatten. Maar Puerto Rico heeft nog zoveel meer te ervaringen te ontdekken die nergens anders ter wereld te vinden zijn. Dit zijn enkele festivals om deze zomer te beleven in Puerto Rico:

Lees ook: 12 “Must Sees” in de Caribbean

“Festival de las Flores”

Zoals elk jaar hebben op de laatste vrijdag van juni de beste tuinarchitecten in Puerto Rico een afspraak in Aibonito, wiens naam niet bedriegt! Sinds 1969 wordt in deze stad het “Festival de las Flores” gevierd, waar je het meest natuurlijke facet van het eiland kan leren kennen en een grote verscheidenheid aan exotische planten kan bewonderen. Je kunt ook genieten van livemuziek, workshops, tentoonstellingen en nog veel meer.

“Pina Colada-festival”

Hoewel de oorsprong van de pina colada nog steeds mensen iets geeft om over te praten, als iets duidelijk is, is het dat de piña colada in Puerto Rico beter smaakt… Van 8 tot 10 juli vieren meer dan 50 bars en restaurants de nationale feestdag van deze cocktail in de hart van het eiland waar het werd geboren, Old San Juan, dat nog steeds zijn 500e verjaardag viert. Elke deelnemer presenteert een andere versie: klassiek, met ijs of fruit. Met zoveel soorten, zal het enige probleem zijn om er maar één te kiezen!

“Verjaardag Salsa 2022”

Salsa zit in het DNA van Puerto Ricanen. Ze dansen er niet alleen graag op, ze zijn er ook nog eens heel goed in. Dit muzikale genre, een van de meest geliefde op het eiland, wordt op 7 augustus in stijl gevierd in het Hiram Bithorn-stadion. Artiesten van het formaat van Nino Segarra, Luisito Carrión of Pedro Brull zullen hulde brengen aan Tito Rojas, bekend als de “Gallo Salsero” in het “Aniversario de la Salsa 2022”. Trek comfortabele schoenen aan en laat je meeslepen door de hypnotiserende Caribische ritmes!

“Puerto Rico filmfestival”

Tussen 17 en 21 augustus vindt het “Puerto Rico Film Festival” plaats in Mayagüez, gelegen in het westen van het eiland, een bestemming om de Puerto Ricaanse cultuur uit de eerste hand te ervaren. Met een programma van speelfilms en korte films van uitstekende kwaliteit, zullen liefhebbers vijf dagen lang hun agenda moeten blokkeren om zich naar nieuwe werelden te vervoeren en van de gelegenheid gebruik te maken om te netwerken met prominente persoonlijkheden uit de filmindustrie.

Naast het opsnuiven van audiovisuele inhoud, kan een uitje naar Mayagüez ook worden gebruikt om een ​​van de beste plekken om te duiken in Puerto Rico te verkennen: Mona Island. Het kristalheldere water biedt optimaal zicht om de koraalriffen en het rijke zeeleven van het gebied te aanschouwen.

Buiten de festivals

Puerto Rico

In de volksmond bekend als “The Island of Enchantment”, heeft Puerto Rico elk type reiziger iets te bieden. De meest onverschrokken kunnen zich onderdompelen in de wilde natuur van El Yunque, de perfecte plek om te verdwalen en natuurlijke poelen te ontdekken waar je kunt afkoelen of op zoek kunt gaan naar de beroemde inheemse coquí-kikker.

Lees ook: 6 x familie uitjes op Barbados

Aan de andere kant, door de nachtelijke ervaring van kajakken door de bioluminescente baaien van Fajardo, Vieques of Lajas, zal het praktisch onmogelijk zijn om niet verliefd te worden op de helderheid van de oceaan en zijn magische mariene habitat.

Zullen we koffie zetten? En voor de meeste fijnproevers is er niets beters dan een rondleiding door de koffieplantage in Adjuntas, Lares of San Lorenzo te maken om de geheimen van de productie te leren kennen en de authentieke Puerto Ricaanse koffie te proeven.

Top 9 vakantie aanbieders

Zelf je vakantie regelen

Regel je cruisevakantie