De mooiste stranden van de Caraïben

De mooiste stranden van de Caraïben

Als je droomt van felle zon, stranden en de zee, moet je nu naar de Caraïben vliegen. In de tropische paradijselijke eilanden wachten wit zand, groene kokospalmen en fruitige cocktails op vakantiegangers. De perfecte plek dus om je batterijen op te laden. We hebben de tien mooiste stranden van het Caribisch gebied op een rijtje gezet.

Lees ook: 7 rustige plekken op Aruba

1. Tulúm Beach, Mexico

De Mexicaanse kustplaats Tulúm lonkt met kilometerslange zandstranden en turkooisblauw water. Deze ligt aan de Riviera Maya op het schiereiland Yucatán, ongeveer 60 kilometer ten zuiden van Playa del Carmen. Het strand in Tulúm is erg ruim en rustzoekers vinden hier altijd een afgelegen plekje. Bovendien kun je in Tulúm de nacht doorbrengen in comfortabele cabaña-faciliteiten aan zee. Naast de stranden is de plaats vooral bekend om zijn fascinerende Maya-ruïnes, die zich direct boven de zee bevinden.

2. Pigeont Point, Trinidad en Tobago

Het eiland Tobago maakt deel uit van de eilandstaat Trinidad en Tobago, gelegen nabij de Zuid-Amerikaanse kust. Het bekendste strand van het eiland is Pigeon Point aan de westkust. Een houten loopbrug leidt naar het turkooisblauwe water en is een populair fotomoment voor alle vakantiegangers. In een klein restaurant kun je genieten van Creoolse specialiteiten. Als je wilt, kun je een boottocht maken om te duiken op het offshore Bucco Reef.

3. Jaw’s Beach, Bahamas

De meest noordelijke eilandstaat in het Caribisch gebied zijn de Bahamas, die net buiten het zuidelijkste puntje van Florida liggen. De eilanden zijn vooral populair bij cruises. Een van de mooiste stranden van de Bahama’s is Jaw’s Beach in Clifton Bay in het westen van het eiland New Providence, en hier zijn enkele strandscènes uit beroemde Hollywood-films opgenomen, zoals de James Bond-film “Casino Royale”. Het strand heeft de naam “Jaw’s Beach” gekregen omdat de baai eruitziet als een open haaienbek. Omdat het strand wat afgelegen ligt, zijn bezoekers hier vaak alleen.

4. Eagle Beach, Aruba

Eagle Beach ligt op het kleine eiland Aruba, vlakbij de kust van Venezuela. Het brede en ongeveer twee kilometer lange strand is omgeven door palmbomen, het zand is hier bijzonder wit, fijnkorrelig en zacht. Een paar strandbars bieden verfrissende drankjes. De voor Aruba typische Divi-Divi-bomen zorgen voor kleine schaduwplekken direct aan het water op Eagle Beach. Tussen mei en september kun je hier zeeschildpadden zien uitkomen.

5. Pig Beach, Bahamas

Naast glanzend wit zand en kristalhelder water heeft het eiland Big Major Cay in de Bahamas nog een andere specialiteit te bieden: zwemmende varkens. Het eiland is onbewoond en wordt bijvoorbeeld per boot vanuit de haven van Great Exuma benaderd. Op Pig Beach leeft een troep van ongeveer 20 vertrouwde varkens, die graag in de zee zwemmen en zich door bezoekers brood en fruit laten voeren.

6. Grace Bay, Turks- en Caicoseilanden

Als het gaat om het kiezen van het mooiste strand ter wereld, wordt Grace Bay op het Caribische eiland Providenciales vaak genoemd. Dit is een van de Turks- en Caicoseilanden – een Brits overzees gebied ten zuiden van de Bahama’s. Op Providenciales geniet je tot 350 dagen zon per jaar. Er zijn een paar cafés op het ongeveer vijf kilometer lange, fijne zandstrand van Grace Bay, waar je kunt ontspannen met een koel drankje bij warme temperaturen.

7. Frenchman’s Cove Beach, Jamaica

Een ander topstrand in het Caribisch gebied is Frenchman’s Cove Beach in Jamaica. Deze is gelegen in een halfronde baai aan de noordkust nabij Port Antonio. Dankzij een kleine zoetwaterrivier die hier in zee uitmondt, is de begroeiing erg weelderig. Er zijn dus genoeg schaduwrijke bomen en palmbomen voor vakantiegangers. Het strand midden in de jungle is niet overvol, een bar en sanitair zorgen voor wat comfort.

8. Playa Norte, Mexico

Een ander Caribisch droomstrand in Mexico is Playa Norte op Isla Mujeres. Het kleine eilandje ligt pal voor de vakantiemetropool Cancún, van daaruit kun je met de snelle veerboot naar het Caribische paradijs met talloze kokospalmen, 13 kilometer verderop. Playa Norte aan de noordkust loopt erg langzaam af, waardoor zelfs kleine kinderen hier veilig kunnen zwemmen. Hier kun je heerlijke cocktails drinken in de kleine strandtentjes terwijl je kijkt naar de vliegkunsten van de pelikanen.

9. Half Moon Bay, Antigua

Half Moon Bay op Antigua wordt beschouwd als het mooiste strand van de Kleine Antillen. Zoals de naam al doet vermoeden, is de baai halvemaanvormig. Omdat Half Moon Bay op het zuidoostelijke puntje van het eiland uitmondt in de richting van de Atlantische Oceaan, zijn de golven hier soms hoger dan op andere Caribische stranden. Dankzij de constante windomstandigheden is het strand ideaal voor surfers. Maar er zijn ook enkele zeer rustige gebieden waar kinderen zonder problemen in het water kunnen spetteren.

Lees ook: De mooiste Jamaicaanse watervallen

10. Flamingo Beach, Aruba

Een duik op Flamingo Beach in Aruba is een onvergetelijke ervaring voor elke vakantieganger. Zoals de naam al doet vermoeden, kun je op dit strand met roze flamingo’s in de zee zwemmen. De imposante vogels waden in kleine groepjes door het water en laten de vakantiegangers zich voeren. Het strand ligt op een klein privé-eilandje nabij de hoofdstad Oranjestad en hoort bij een resort. Flamingo Beach kan bezocht worden door hotelgasten en bezoekers met een dagpas.

Top 9 vakantie aanbieders

Zelf je vakantie regelen

Regel je cruisevakantie