Tips voor een vakantie naar de Turks- en Caicoseilanden

Tips voor een vakantie naar de Turks- en Caicoseilanden

Of je nu met het gezin op vakantie gaat naar de Turks- en Caicoseilanden, een romantische vakantie op Providenciales hebt of met vrienden gaat op een tropische reis naar het Caribisch gebied, het wordt zeker een vakantie die je nooit zal vergeten. De eilanden bieden plezier voor alle leeftijden en activiteitsniveaus, vooral voor degenen die graag tijd in of bij het water doorbrengen.

Weet je niet zeker wat je in je reisschema moet opnemen voor de aanstaande vakantie? We hebben enkele tips over attracties en entertainment die iedereen zou moeten ervaren bij een bezoek aan Turks- en Caicoseilanden. 

Lees ook: Zomer is strandtijd – op Curaçao met gegarandeerde zon

Ga naar de stranden

Grace Bay Beach

Het is bijna vanzelfsprekend dat tijd doorbrengen met genieten van de ontspanning van de stranden een topactiviteit is voor bezoekers van Turks & Caicos. Dit is ook een gemakkelijk bereikbare activiteit, aangezien er een groot aantal witte zandstranden in Providenciales zijn. Het zand wordt aangevuld door de diepblauwe wateren van het Caribisch gebied en uitzichten die je nergens anders kunt vinden.

Het beroemdste strand is Grace Bay Beach, dat geen drukte, kilometers zand en transparanter water belooft dan je je kunt voorstellen. Veel van de stranden aan de noordkust maken deel uit van het Princess Alexandra National Park, dat moeraseilanden, barrièreriffen en ondiepe baaien biedt.

Parasailen is een opwindende activiteit die kan worden gedaan op Grace Bay Beach of je kunt gaan met iets rustigs zoals snorkelen aan de kust om de adelaarsroggen, kleurrijke vissen, schildpadden en kleine haaien te bewonderen die hun thuis in het gebied maken. Er zijn zelfs een handvol afgelegen stranden voor degenen die meer avontuur willen tijdens hun vakantie in Turks- en Caicoseilanden.

Heb plezier met watersporten

Aangezien stranden overal in Providenciales zijn, is er altijd een nieuwe watersport om te proberen. Bezoekers van het eiland kunnen snorkelen, kajakken, tijd doorbrengen met duiken of het water in gaan op een paddleboard. Als die niet aanspreken, zijn er tal van andere opties, zoals tubing, vissen, jetskiën, zeilen en flyboarden, zodat iedereen plezier kan hebben.

Duiken is misschien wel de meest bekende watersport in de Turks- en Caicoseilanden, met enkele van de beste duikspots ter wereld. De wateren van het gebied hebben veel gebieden waar de diepte snel daalt van het rif tot 7.000 voet. Er is genoeg te zien onder water dankzij de zandglijbanen, rifformaties en prachtige koraalbogen.

Snorkelcruises zijn er in overvloed en bieden de kans om de koraalkoppen en barrièreriffen rond de eilanden te verkennen. Er zijn ook veel locaties om boten te huren, variërend van kleine boten tot catamarans. Voor degenen die van vissen houden, is het gebied ook ideaal voor recreatief en sportief vissen, op enkele minuten van de haven.

Stap op een boot en maak een tour naar de eilanden 

Fort George Cay

Een andere manier om van het water van de Turks- en Caicoseilanden te genieten, is door een boottocht te maken. Er zijn verschillende charters en tours waaruit je kunt kiezen die je naar de meest opwindende locaties op de eilanden brengen. Het type schip, de sfeer van de tour en de aangeboden activiteiten zijn afhankelijk van het bedrijf waarmee je toert.

Veel kleine eilandjes zijn te vinden aan de oostkant van Providenciales met afgelegen, prachtige stranden, snorkelriffen en een kans om een ​​glimp op te vangen van de rotsleguaan. Een boot die verder gaat, kan je naar Fort George Cay brengen, dat kanonnen heeft uit de 18e eeuw toen Fort Saint George nog overeind stond.

West Caicos biedt ook genoeg te zien en te doen. Er is uitstekend snorkelen, oceaankliffen voor een opwindende sprong in het water, en de historische plek Yankee Town om in je op te nemen. Probeer om de dag af te sluiten met een boottocht bij zonsondergang. Als het tijdens de volle maan is, heb je misschien geluk en zie je glimwormen onder water.

Bezoek de leukste attracties van Turks & Caicos

Providenciales biedt een verscheidenheid aan attracties en in ieder geval een aantal daarvan zouden op je schema moeten staan. Chalk Sound National Park biedt bijvoorbeeld een van de meest ongelooflijke landschappen van het hele land met honderden kleine eilandjes en sprankelend blauw water.

Hoewel er niet veel historische locaties zijn in Providenciales, kun je tijd doorbrengen op Cheshire Hall Plantation, een oude loyalistische katoen plek. Caicos Conch Farm is een beetje ver, maar het is ook de moeite waard om te bezoeken om een ​​idee te krijgen van hoe het verleden in het land was.

De enige brouwer in het land, Turk’s Head Brewery, is een geweldige locatie om te bezoeken voor rondleidingen en proeverijen. Je kunt zien hoe de fabriek werkt en genieten van een aantal van de beste bieren in de omgeving tegen een redelijke prijs. Je kunt ook tijd doorbrengen in de Hole in Long Bay Hills, een enorm natuurlijk zinkgat in de kalkstenen bodem van het eiland. De kloof leidt naar het water eronder en is het resultaat van het Karst-proces van oplossen, waarbij enigszins zuur water de zachte steen erodeert.

Lees ook: 5 x droomstranden op Aruba

Probeer spannende activiteiten op het land 

Chalk Sound Drive

Als je een pauze van het water wilt, zijn er talloze opties. Je kunt paardrijden, een partijtje golf spelen, of gaan wandelen, fietsen, tennissen of tochten maken op ATV’s. Fietsen is een populair tijdverdrijf in Providenciales en biedt een gemakkelijke manier om plaatsen als Pine Cay, Salt Cay en South Caicos te verkennen.

Je kunt ook uitstekend vogels kijken in de Turks- en Caicoseilanden met een selectie van vogels zoals pelikanen, flamingo’s, reigers, zilverreigers en visarenden. Er zijn ook een paar zeldzame soorten om in de gaten te houden, zoals de fregatvogel, de West-Indische fluit eend, en de slechtvalk.

Andere activiteiten buiten het water zijn onder meer mooie ritjes door Chalk Sound Drive en de Blue Hills, landtours per taxi, het bezoeken van rotsinscripties en het proberen van enkele van de lokale keukens. Met zoveel dingen om te zien en te doen, zowel in als uit het water, zou het maken van een reisschema dat aan je behoeften voldoet een fluitje van een cent moeten zijn.