7 rustige plekken op Aruba

7 rustige plekken op Aruba

Aruba wordt meestal gekozen vanwege de bekroonde stranden, het ideale klimaat het hele jaar door en het gevarieerde aanbod aan activiteiten, waardoor je kunt genieten van een ontspannende vakantie vol ervaringen en activiteiten. Echter, na zo’n ingewikkelde periode voor iedereen, zijn veel reizigers vooral op zoek naar een diepere verbinding met de natuur en met zichzelf en plekken die hen kunnen helpen een gevoel van rust en harmonie te vinden. We onthullen enkele rustige plekken die je op Aruba kunt vinden, verborgen juweeltjes om je hoekje van het paradijs te vinden op een eiland dat zelf een paradijs is.

Lees ook: 4 x doen op de Berry Islands in de Bahamas

Tres Trapi, 3 stappen naar de zee

Tres Trapi

Tres Trapi, gelegen langs de kalkstenen kliffen die de noordwestkust in het Malmok-gebied net ten zuiden van Boca Catalina omringen, wordt gekenmerkt door een reeks trappen die in de rotsen zijn uitgehouwen en die naar een kleine zandbaai leiden. Het is een van de beste plekken om yoga te doen of te mediteren, maar ook om gewoon te ontspannen op de kalkstenen klif, met de betoverende achtergrond van de golven die op de rotsachtige kust beuken. Daal af in de baai om jezelf onder te dompelen in het kristalheldere water en vergeet de vinnen en snorkels niet om het onderwaterleven op een steenworp afstand van het strand te bewonderen.

Het labyrint van de vrede, van Parijs tot Aruba

Aruba Labyrinth of Peace

Het originele labyrint, gebouwd tussen 1194 en 1220, bevindt zich in de kathedraal van Chartres in de buurt van Parijs, Frankrijk, en is over de hele wereld gerepliceerd met als doel vrede en sereniteit te brengen aan degenen die er doorheen gaan. Het Aruba Labyrinth of Peace werd in 2005 gecreëerd en door de jaren heen hebben duizenden mensen zijn paden bewandeld en genoten van de rust en sereniteit die het uitstraalt, vooral dankzij de unieke natuurlijke context waarin het zich bevindt. Gelegen op de top van een heuvel op een steenworp afstand van de historische Alto Vista-kapel met uitzicht op de omliggende glooiende heuvels en de zee, zal deze plek je wegvoeren en je helpen je lichaam en geest te ontspannen.

Een privézwembad aan de noordkust

Bushiribana Aruba

Het “nieuwe” natuurlijke zwembad, gelegen in de buurt van de ruïnes van de Bushiribana-goudmijn, werd vele jaren geleden gecreëerd door de gecombineerde inspanningen van golven en harde wind. Het is daarom niet echt “nieuw”, maar het is pas recent ontdekt, in tegenstelling tot de veel bekendere Natural Pool die zich in het Arikok National Park bevindt. Dit verborgen juweeltje, bereikbaar via een ladder, is volledig aan het zicht onttrokken, zozeer zelfs dat je het niet opmerkt totdat je direct aan de rand van de kalkstenen klif bent. Zodra je uitstapt, zal een prachtig zwembad van turkoois water, ondiep en beschermd tegen de golven, voor je ogen openen. En na een ontspannen duik vindt je vele gladde rotsen waarop je kunt ontspannen en genieten van de unieke omgeving die je omringt.

Wariruri en zijn natuurlijke brug

Wariruri

Dit strand ligt aan de weg die van de Alto Vista-kapel naar de zee leidt. Hier hebben dezelfde natuurkrachten die de baai hebben gecreëerd ook een natuurlijke brug gehouwen. Wariruri, vooral aanbevolen op doordeweekse dagen wanneer het echt mogelijk is dat je het strand helemaal voor jezelf vindt, is een zeer populaire plek bij lokale surfers en lokale vissers kun je vaak zien vissen vanaf de lage kliffen die beide kanten van het strand flankeren.

Een alternatieve vuurtoren: de Colorado Point Lighthouse

Colorado Point Lighthouse

Vaak vergeten vanwege de populariteit en grootsheid van de California Lighthouse, bevindt de Colorado Point Lighthouse zich aan de andere kant van het eiland, op de zuidoostelijke punt. Hoewel het niet de typische structuur van een vuurtoren heeft – het is een metalen constructie met een gekooid licht – biedt het uitzichtpunt Colorado Point een prachtig en indrukwekkend uitzicht op de zee en het eiland. In de omgeving vindt je enkele paden om te verkennen langs de kliffen die hoeken bieden om te ontspannen en de pracht van de zee te bewonderen.

220 soorten lokale en trekvogels in het Bubali Bird Sanctuary

Bubali Bird Sanctuary

Je hoeft geen vogelspotter te zijn om te genieten van de weelderige en ontspannende omgeving van het Bubali Plas Bird Sanctuary. Aruba is de thuisbasis van meer dan 220 lokale en migrerende soorten en met dit reservaat, gelegen in het Palm Beach-gebied, biedt het vogels een veilige voedselbron en broed- en broedgebieden. Leun achterover, ontspan en laat de geluiden van de Arubaanse natuur je rust en sereniteit brengen.

Lees ook: 5 Droomeilanden die je nooit wilt verlaten

De wilde Boca Grandi

Boca Grandi

Boca Grandi ligt in het zuidelijke deel van het eiland. Dit strand, gekenmerkt door zachte zandduinen omringd door de zogenaamde “zee-druiven”, kijkt uit over een zeepunt dat door de constante wind perfect is voor meer ervaren kitesurfers, die het vooral in het weekend bereiken. Doordeweeks is het strand echter bijna altijd verlaten, zodat je kunt genieten van de rust midden in de wildste natuur. Het water van Boca Grandi is ruw genoeg om goede zwemvaardigheden te vereisen.