5 Droomeilanden die je nooit wilt verlaten

5 Droomeilanden die je nooit wilt verlaten

Wie droomt er niet van dit heel bijzondere eilandgevoel: eindeloze stranden met poederfijn zand, het turkooisblauwe kleurenspel van de zee, wuivende palmbomen, tropische bossen en kleurrijke stadjes met warme mensen. Hier vijf paradijselijke droomeilanden en tips voor eilandfans met een beperkt budget.

Lees ook: De mooiste stranden van de Britse maagdeneilanden

Fiji-eilanden: Zuidzee gevoel en genezende krachten

Fiji

Een van de meest pittoreske archipels bestaat uit zeven kleine en ontelbare kleine eilanden: de Yasawa-archipel op Fiji. Afgelegen, porseleinkleurige zandstranden, blauwe lagunes en gekleurde koraalriffen, die slechts een paar meter onder het kristalheldere wateroppervlak liggen, voldoen aan het verlangen van de dromers van de Zuidzee. Maar er zijn ook verborgen juweeltjes in Fiji, zoals de Sabeto Hot Springs en Mud Pools. De lokale bevolking gelooft dat de zwavel in de warmwaterbronnen en de modder genezende krachten hebben.

Beste reistijd: Mei tot oktober
Geldbesparende tip: Op het hoofdeiland Viti Levu zijn er naast de luxe resorts veel goedkope accommodaties. Voordelige motorboten die ter plaatse kunnen worden geboekt, varen van eiland naar eiland.

Malediven: Op blote voeten en de schoenen blijven in de koffer

Malediven Droomeilanden

Sneeuwwitte droomstranden en turkoois gekleurd water zover het oog reikt: er bestaat geen twijfel over dat de Malediven, met zijn meer dan duizend eilanden, een van de droombestemmingen is. Vakantiegangers hebben de volledige keuze uit alle varianten van watersport. De onderwaterwereld met kleurrijke scholen vissen, mantaroggen en schildpadden is een paradijs voor duikers en snorkelaars. Wie liever op het strand ligt, steekt zijn tenen gewoon in het fijne zand, zoals op Sun Island. Het resort op het South Ari-atol is een oase met een puur wit strand en tropische bloemen.

Beste reistijd: November tot april
Bespaar tip: Een kamer in de Raabol Inn op het Zuidelijke Malé-atol kost vanaf 15 euro.

Antillen: veel meer dan zon, zand en zee

 Antillen

De eilanden van de Kleine en Grote Antillen zijn een perfecte mix van droomstranden, onderwaterwerelden en bezienswaardigheden. Barbados, het meest oostelijke eiland van de Kleine Antillen, is een ideaal duikgebied waar veel te ontdekken valt: mysterieuze scheepswrakken, koraalformaties, exotische vissen en schildpadden. Martinique verrast naast zon en strand ook: het Caribische eiland is een fantastisch wandelparadijs. Het magnifieke uitzicht is de beloning voor de klim naar de hoogste top van het eiland, de 1.397 meter hoge Montagne Pelée.

Beste reistijd: December tot juni
Bespaartip: Het laagseizoen is een stuk goedkoper. Dit is de tijd van het regenseizoen, maar de Antillen zijn eigenlijk het hele jaar door een perfecte bestemming. Het klimaat is het hele jaar door warm en vochtig.

Seychellen: waar de zomer nooit eindigt

Droomeilanden Seychellen

Niet alleen een Garden of Eden – vakantiegangers kunnen er honderden vinden op de Seychellen. Er zijn de mooiste zandstranden, tropische flair, turkooisblauw water, veel exotische plantensoorten en dieren. Ook de oceaan trotseert de biodiversiteit. Zeeschildpadden, roggen, rifhaaien en vele kleurrijke vissen nodigen uit om je onder te dompelen in een andere wereld. Anse Source d’Argent op La Digue lijkt ook niet van deze wereld. Op geen enkel ander strand zijn de rotsformaties spectaculairder dan hier en op geen enkel ander strand worden er meer foto’s gemaakt. Het meest populaire motief is wanneer de ondergaande zon de rotsen omhult met goudgeel, mystiek licht.

Beste reistijd: Het hele jaar door
Geldbesparende tip: Leef als een local in plaats van dure luxe resorts. Gastenverblijven zijn te boeken vanaf 55 euro per nacht.

Lees ook: De stranden van Anguilla – 33 mogelijkheden

Hawaii: droomstranden en watervallen

Droomeilanden Hawaii

Een droom die uitkomt van wit zand en perfecte golven is Waikiki Beach aan de kust van Honolulu. Waar vroeger de Hawaiiaanse koninklijke familie hun vakanties doorbracht, zijn nu massaal surfers, bodyboarders en zonaanbidders te vinden. Wereldberoemd, net als de stranden van Hawaï, zijn de watervallen. Akaka Falls Park is de thuisbasis van een van de meest spectaculaire watervallen. Het water stroomt vanaf de kliffen van ongeveer 125 meter naar beneden – een donderend natuurspektakel met een magische aantrekkingskracht.

Beste reistijd: Mei tot oktober
Spaartip: Boek je accommodatie minimaal vier maanden voor je reis.

Top 9 vakantie aanbieders

Zelf je vakantie regelen

Regel je cruisevakantie