Tips voor zeilen in de Bahama’s

Tips voor zeilen in de Bahama's

De Bahama’s bieden watersporters enkele van de mooiste azuurblauwe zeeën, prachtige vergezichten en charmante zeegezichten. Laten we eerlijk zijn; veel mensen willen wegblijven van de drukte en zeilen op een privéjacht is als je eigen privé reizende bubbel! En natuurlijk is het voor diepzeevissers de grote droom! Met 100.000 vierkante mijl kristalblauw water om over te varen, zijn de Bahama’s een vooraanstaande jachtbestemming, bestaande uit 700 boeiende Out-eilanden met ongerepte stranden.

Lees ook: Tips voor een vakantie naar Barbados met een budget

Voor degenen die denken dat zeilen alleen voor de ultra-rijken is, zijn er betaalbare manieren om het te doen. Als je geen eigen jacht hebt, kan je een jacht huren voor een week of twee, en de prijs kan verrassend redelijk zijn.
Hier zijn slechts een paar suggesties van de vele perfecte vaarbestemmingen op de Bahama’s.

De Berry eilanden

Berry eilanden
Berry eilanden

De Berry eilanden staan ​​bekend om hun natuurlijke diepwaterpassages die de eilanden tot een van de belangrijkste aanloophavens voor cruiseschepen in de Bahama’s hebben gemaakt. De omliggende wateren bieden tientallen onbewoonde baaien, kilometers afgelegen zwemstranden en een veelvoud aan magische havens, allemaal een grote attractie voor zeilers. Great Harbor Cay is het belangrijkste eiland in de North Berry Islands keten – wordt beschouwd als een van de de best bewaarde geheimen van de Bahama’s. Het eiland is zeven mijl lang met slechts een paar honderd inwoners. De belangrijkste attractie op dit eiland is Sugar Beach met grotten, oceaankliffen en zacht, wit zand. Het staat bekend als een rustige plek voor bezoekers om te ontspannen en te genieten van de natuurlijke omgeving. De Great Harbor Cay Yacht Club & Marina heeft een van de beste beschermde havens in de Bahama’s. Little Harbor Cay biedt nog een goed beschermde haven in de keten.

Havens van binnenkomst: Great Harbor Cay, Chub Cay.

Bimini eiland

Bimini eiland
Bimini

Bimini is een populaire zeilbestemming voor particuliere motorboten. Wat dit eiland zo betoverend maakt, is dat de kleur van het water verandert van diep marineblauw naar helder groen. En het water is zo helder dat je het witte zand op de bodem kunt zien. Zelfvaarders met een vaarbewijs kunnen met hun eigen boot komen of er een huren in Noord- en Zuid-Bimini, Gun Cay en Cat Cay.

Havens van binnenkomst: Alice Town, Cat Cay, South Bimini, Ocean Cay, Sea Crest Marina, Bimini Blue Water Marina.

Cat Island

Cat Island
Cat Island

Cruisen in de prachtige wateren van Cat Island is de belangrijkste reden waarom veel watersporters het bezoeken. Het verbazingwekkende landschap, de onbewoonde baaien, verborgen baaien, historische monumenten, de roze kliffen maken dit een rustige maar onvergetelijke plek.

Havens van binnenkomst: Arthur’s Town, Bennett’s Harbour, Hawk’s Nest, New Bight, Smith’s Bay.

Andros Island

Captain Bill's Blue Hole
Captain Bill’s Blue Hole Andros Island

Andros Island is eigenlijk een groep Bahamaanse eilanden. Samen zijn ze het grootste ‘eiland’ van alle 700 Bahamaanse eilanden samen – en het minst verkend. Dit eiland is perfect voor een zeilvakantie. De natuurlijke omgeving is kalm en vredig en de stranden zijn grotendeels onbewoond.
Een van de bekendste gebieden op Andros Island is Morgan’s Bluff Beach. Volgens de overlevering is er ergens diep in het zand een verborgen schat begraven. Fresh Creek is een andere buitengewone plek om te verkennen. Captain Bill’s Blue Hole is echt een van de wonderen van de natuur. Het gat heeft een diameter van 440 voet en maakt deel uit van een netwerk van mysterieuze ondergrondse grottenstelsels onder het eiland. Andros Island heeft ’s werelds op twee na grootste barrièrerif aan de rand, wemelt van tropische vissen en andere zeedieren over een lengte van 190 mijl. Als je een duiker bent, wordt het niet beter dan dit. Een leuke tijd om te bezoeken is in combinatie met het All Andros Crab Fest – een feest dat de krabindustrie op het eiland viert – dat elk jaar in het tweede weekend van juni plaatsvindt. Feesten zijn onder meer zeilbootraces, het uitzetten van krabben, een krabculinaire wedstrijd, lokaal eten, drinken en livemuziek.

Havens van binnenkomst: Congo Town, Fresh Creek, San Andros.

Eleuthera & Harbour Island

Eleuthera & Harbour Island
Eleuthera & Harbour Island

De meer dan 160 kilometer lange kustlijn van Eleuthera ligt tegenover de oevers van Nassau. Watersporters die een bezoek brengen, vinden afgelegen baaien, dramatische kliffen en talloze stranden. De jachthavens bieden een verwenervaring – jetskiën, kajakken, parasailen, snorkelen, spabehandelingen en prachtige stranden. Harbour Island is vooral bekend om zijn roze zandstrand dat zich uitstrekt langs de oostkust van het eiland. Drie en een halve mijl lang, het heeft ongeveer 2.000 inwoners, kleurrijke restaurants aan het strand en pastelkleurige huisjes. Het is de oorspronkelijke hoofdstad van de Bahama’s. De avonturiers kunnen gaan paardrijden op het roze zand en met je paard een duik nemen in de turquoise zeeën! Het gevarieerde onderwaterleven omvat pijlstaartroggen en zeeschildpadden die rond de koraalriffen zwemmen.

Havens van binnenkomst: Governor’s Harbour, Harbour Island/North Eleuthera, Rock Sound, Spanish Wells.

Exuma

Exumas
Exumas

De Exumas is een district van de Bahama’s dat bestaat uit meer dan 365 eilandjes en eilanden, één voor elke dag van het jaar. Dit gebied staat bekend om het mooiste blauwe water ter wereld. Wanneer je aangemeerd bent in de Exumas, zijn enkele gebieden die een bezoek waard zijn, Pelican Beach, Pig Beach en Chat ‘N’ Chill op Stocking Island. Pelican Beach wordt vaak de Kreeftskeerkring genoemd omdat de breedtegraad direct langs het strand loopt. Het staat bekend om zijn witte en gouden zand en het superheldere water. Ga naar de hut en onderteken je naam naast de handtekeningen van andere watersporters – bezoekers komen van over de hele wereld.

Je hebt ongetwijfeld gehoord van de zwemmende varkens in de Bahama’s op Big Major Cay. Het is onbewoond door mensen – je vindt hier alleen varkens en ze zwemmen graag! Bezoek Chat ‘N’ Chill op Stocking Island voor heerlijke livemuziek, verfrissende eilanddrankjes en barbecue. ‘The’ place to be elke zondag.

Havens van binnenkomst: Black Point, George Town op Great Exuma, Staniel Cay.

Lees ook: 5 minder bekende plekjes van Guadeloupe

Long Island

Long Island
Long Island

Een strook van 80 mijl met contrasterende kustlijnen geeft Long Island zijn naam. De rijke blauwe Atlantische Oceaan aan de ene kant en de prachtige turquoise Bahama Bank aan de andere maken het bezoek van elke watersporter de moeite waard. Aanleggen is mogelijk bij twee full-service jachthavens: Stella Maris Resort (17 ligplaatsen) en Flying Fish Marina (22 ligplaatsen). Lokale activiteiten zijn onder meer rondleidingen door erfgoedlocaties, waaronder Hamilton’s Cave. Als geschiedenis niet jouw ding is, probeer dan een privévlucht over het eiland te maken. Je vindt er tal van plekken om te ontspannen en te genieten van livemuziek.

Havens van binnenkomst: Clarence Town, Deadman’s Cay, Salt Pond, Simms, Stella Maris .