Eleuthera en Harbour: twee must see eilanden

Eleuthera en Harbour: twee must see eilanden

Met meer dan 700 idyllische eilanden genesteld in de glinsterende turquoise wateren van de Atlantische Oceaan, zijn de Bahamas de letterlijke definitie van het paradijs op aarde. Deze ontzagwekkende archipel biedt een eiland voor elk type reiziger. Van de hele dag genieten van Bahama Mama’s tot het verkennen van de meest voortreffelijke stranden (inclusief die bezocht door zwemmende varkens), degenen die op zoek zijn naar avontuur zullen het vinden. Onder de vele plaatsen op de Bahama’s waar je escapades en pastelkleurige New England-stijl kunt ervaren, vallen Eleuthera en Harbour Island op als bijzonder sublieme voorbeelden van Bahamaanse schoonheid.

Lees ook: 12 “Must Sees” in de Caribbean

Deze buren op het eiland, ongeveer 100 kilometer ten oosten van Nassau, zijn met elkaar verbonden door een veerboot van vijf minuten over hemelsblauw water. Eleuthera en Harbour Island zijn waar de rauwe majesteit van de natuur zich vermengt met bruisende straatbeelden, levendige culturele festivals en speciale seizoensevenementen. Ondanks hun nabijheid heeft elk eiland zijn eigen karakter: terwijl Harbour Island een schilderachtige badplaats is die slechts enkelen kennen, is Eleuthera een uitgestrekt stuk wilde schoonheid en een van de grootste bestemmingen in de Bahama’s.

Een reis naar Eleuthera en Harbour Island zal je lichaam, geest en ziel verjongen. Beide eilanden claimden met trots een plek op de Travel + Leisure’s (T+L) lijst van de 25 beste eilanden in het Caribisch gebied, Bermuda en de Bahama’s, geprezen voor adembenemende uitzichten, vriendelijke lokale bevolking en prachtige roze zandstranden.

Klaar om Eleuthera en Harbour Island aan je reisschema toe te voegen? Hier zijn enkele must see bezienswaardigheden die je moet bezoeken, en die coole activiteiten op het water combineren met een vintage stadsvibe om je geïnspireerd te krijgen.

Roze zandstranden

Roze zandstranden Bahamas

Harbour Island is een eindeloos strand met het meest onvoorstelbaar perfecte koraalroze zand. Dit strand, dat een uitgestrektheid van meer dan drie poederroze mijl omvat, wordt beschouwd als een van de mooiste ter wereld. De bijna onbeschrijfelijke lichtroze kleur van het zand komt van materialen die zijn achtergelaten door foraminifera (een klein zeedier met roze en roodgekleurde schelpen) en duizenden gebroken koraalstukken. Het roze valt meer op in het natte zand aan de waterkant. In tegenstelling tot andere delen van de wereld is het zand hier altijd koel, dus je kunt er vrij rondlopen op blote voeten.

The Glass Window Bridge

The Glass Window Bridge Bahamas

Deze prachtige natuurlijke formatie wordt beschouwd als een adembenemend wonder en zal je ongetwijfeld buiten adem laten terwijl je drinkt in het glorieuze panoramische uitzicht. Deze brug staat bekend als de ‘smalste plek op aarde’ en je vindt deze brug aan de noordkant van Eleuthera, die zich uitstrekt over een stuk land van 10 meter lang. Het is een van de weinige plekken op aarde waar je het donkere, kolkende water van de Atlantische Oceaan aan de ene kant van de weg kunt vergelijken met het gladde turquoise ondiepe water van de Bocht van Eleuthera. Dit contrast is opvallend, vooral vanuit de lucht. Van reizigers is bekend dat ze tot een uur op de brug op en neer lopen of de rotsachtige klif net ten noorden beklimmen voor het beste uitzicht.

Verken de stad Dunmore

Dunmore

Aan de kant van Harbour Island ligt Dunmore Town, door reizigers algemeen beschouwd als een pittoresk stukje Caribische magie. Het leven is hier rustig en vredig, met kleurrijke dakspanenhuizen en een uitstekende lokale geest. De mooie stad is omzoomd met pastelkleurige huisjes, witte houten schuttingen en prachtige tuinen vol met bougainvillea, oleander en hibiscus. Ondanks dat het een klein stadje is, zijn er veel geweldige restaurants, variërend van luxe opties tot rustige horecagelegenheden. Dit prachtige dorp aan de kust is voor bezoekers die weg willen van de meer toeristische plekken op het eiland en de meer afgelegen kant willen verkennen.

Lees ook: Zomer is strandtijd – op Curaçao met gegarandeerde zon

The Queen’s Bath

The Queen's Bath

Deze natuurlijke zwembaden aan de Atlantische kant van Eleuthera bevinden zich 1 km ten zuiden van de beroemde Glass Window Bridge. The Queen’s Bath bestaat uit therapeutische natuurlijke bubbelbaden gemaakt van kalksteen en gevuld met het kristalheldere water van de Atlantische Oceaan. Tijdens vloed slaan golven over de rotsen en vullen de poelen met water en klein zeeleven. Bij eb warmt de zon het water in deze poelen op, waardoor ze zo warm worden als badwater. Je kunt op de rotsen rondkruipen en in de poelen waden terwijl je naar de golven van de Atlantische Oceaan kijkt. Je kunt in de zwembaden ook waterdieren van dichtbij observeren. De getijden brengen een verscheidenheid aan zeeleven met zich mee, waaronder zee-egels en kleine vissen.

Top 9 vakantie aanbieders

Zelf je vakantie regelen

Regel je cruisevakantie