10 dingen om te doen in Nassau

10 dingen om te doen in Nassau

Het centrum van Nassau is het commerciële hart van de Bahamas, waar je kunt winkelen op de wereldberoemde Straw Market, historische bezienswaardigheden kunt bezoeken en de geweldige Bahamaanse keuken kunt proeven. Maar als je het avontuurlijke type bent, moet je deze tien beste plekken bezoeken om het beste van Nassau te ervaren:

Lees ook: Tips voor zeilen in de Bahama’s

1. Junkanoo Beach

Junkanoo Beach

Het perfecte plaatje van een blauwe zee en wit zand, Junkanoo Beach is vernoemd naar het beroemdste straatfestival van het land – Junkanoo. Het strand ligt op slechts enkele minuten van het centrum van Nassau en is populair bij zowel cruisepassagiers als de lokale bevolking. Je kunt ook heerlijk Bahamaans eten en drinken kopen tijdens het duiken in helderblauw water.

2. Regeringsgebouw

regeringsgebouw Nassau

Maak een wandeling door Duke St. en je mag het herenhuis in koloniale stijl bovenop Mount Fitzwilliam niet missen. Het roze en witte gebouw, ook wel het ‘Government House’ genoemd, is de officiële residentie van de gouverneur-generaal van de Bahamas.

3. Koninginnentrap

The Queen's Staircase

The Queen’s Staircase is populair vanwege zijn rijke geschiedenis. Ook bekend als de 66 treden, werd de kalkstenen trap in de loop van 16 jaar door slaven gebouwd. De trap, 30 meter hoog, verschafte soldaten gemakkelijke toegang tot het nabijgelegen fort in het geval van een aanval.

4. Arawak Cay

Arawak Cay

Hongerig? Welnu, er is geen betere plek om een ​​heerlijke authentieke Bahamaanse maaltijd te nuttigen dan bij Arawak Cay, ook wel bekend als Fish Fry. Daar kun je genieten van het beste van Bahamaanse zeevruchten, waaronder de lokale delicatessen van mosselen. Wil je meer? Probeer een hemels sapje of een Bahama Mama.

5. Nassau Straw Market

NassauStraw Market

De wereldberoemde stromarkt is meestal een stop voor veel toeristen. Daar vind je het beste in strohandtassen en andere Bahamaanse producten.

6. Ardastra tuinen

Ardastra Gardens

Geboren om wild te zijn? Maak een wandeling op de wilde kant en bezoek de Ardastra Gardens, Zoo and Conservation Centre. Voer de papegaaien met de hand, maak een close-up met de Bahamaanse boa constrictor en waag het niet om de majestueuze marcherende flamingo’s te missen!

7. Parlementsgebouw

Het roze en witte gebouw in het centrum van Nassau werd in 1815 gebouwd door de loyalisten. Op Parliament Square vind je een verzameling overheidsgebouwen, waaronder het Huis van Afgevaardigden, de Senaat, het Hooggerechtshof en een standbeeld van koningin Victoria.

8. John Watling’s distilleerderij

Geniet van een gratis rondleiding door het historische Buena Vista Estate op weg naar John Watling’s Distillery. In de distilleerderij, genoemd naar een populaire piraat, vind je handgemaakte Bahamaanse rum.

John Watling's Distillery

9. Fort Charlotte

Fort Charlotte

Vernoemd naar de vrouw van koning George III, koningin Saharia Charlotte, bestaat Fort Charlotte niet uit één, maar uit drie vestingwerken! Het meest indrukwekkende fort van de stad, met een droge gracht en houten brug, kerkers, ondergrondse gangen en 42 kanonnen!

Lees ook: 10 x doen op de Turks- en Caicoseilanden

10. Watertoren

Een panoramisch uitzicht over Nassau zien? Maak een wandeling op Bennett’s Hill naar de watertoren. De watertoren is in 1928 gebouwd om de waterdruk in de stad Nassau op peil te houden.

Deze locaties zijn slechts enkele van de beste plaatsen om te bezoeken in Nassau, Bahama’s. Er wacht een avontuur.