Lokale gerechten op de Bahamas

De smaak van de Bahamas

Hoewel je vrijwel elk type internationaal gerecht op de Bahamas kunt vinden, zou het een onvergeeflijke vergissing zijn om de kans te missen om de lokale gerechten op de Bahamas te proeven.

 Lees ook: The Exumas: ongerepte stranden en fascinerende baaien

Conch

Zeevruchten en vis zijn het hoofdbestanddeel van de Bahamaanse keuken, met name conch (uitgesproken als ‘konk’), een stevig weekdier met wit vruchtvlees dat wordt gebruikt in een eindeloos fantasierijke verscheidenheid aan gerechten: rauw geserveerd. Bestrooid met limoen en kruiden, is conch het toonbeeld van frisheid , maar je kunt het ook bakken, stomen en toevoegen aan soepen, salades en stoofschotels.

In de schaduw van de verhoogde weg die Nassau met Paradise Island verbindt, liggen de slaperige vissershavens, de levendige fruitmarkten en de felgekleurde kiosken van Potter’s Cay. Er worden de hele dag verse schelpgerechten bereid volgens bijzondere recepten.

Waar conch eten?

Om van conch beignets te genieten, ga je rechtstreeks naar de Fish Fry: elk eiland in de Bahamas heeft er een, maar hier zullen we ons concentreren op die in Nassau. Arawak Cay is de meest extravagante, een lange straat bezaaid met traditionele restaurants; niet ver weg ligt Junkanoo Beach met kiosken waar een snack verschijnt in een informele en feestelijke sfeer, de lucht geurt naar gegrilde kip en zoete maïs, tussen bewegende shakers die bezig zijn met het mixen van cocktails die je nergens anders proeft. De pittoreske kiosken zien eruit alsof ze zijn gemaakt van materialen die na een storm op het strand kunnen zijn aangespoeld: pure Caribische sfeer!

Rock lobster

Rock lobster is de kreeft zonder scharen uit de Bahamas: hij kan worden geserveerd in een salade of gehakt (indien gecombineerd met andere gerechten), of gegrild op groenten. Landkrabben worden op dezelfde manier gekookt, en zijn een van de meest voorkomende soorten op deze eilanden. Ze zijn hoofdrolspelers in een van de meest populaire lokale gerechten, namelijk erwtenrijst. Maar ook rijst gekruid met schaaldieren en Caiani-bonen en duivenerwten, zijn andere onbetwiste hoofdrolspelers van de tafel op de Bahamas. Een andere specialiteit zijn de smakelijke soepen zoals kippensoep: de enige ingrediënten zijn water, uien, kippenvleugels, limoensap, selderie, wortelen, laurier en chilipeper.

Rum

Hoe kunnen we over het Caribisch gebied en de Bahamas praten en niet meteen aan rum denken? Als je in Nassau bent, produceert de John Watling’s Distillery de gelijknamige rum, bijgenaamd ‘The Spirit of the Bahamas’: deze is gevestigd in het historische Buena Vista Estate, opgericht in 1789; Het is mogelijk om de locatie elke dag gratis te bezoeken en de bekende John Watling puur of in de aangeboden kenmerkende cocktails te proeven.

Zeker proeven: Bahama Mama cocktail

De bekendste cocktail op basis van rum op de Bahamas blijft echter zeker de Bahama Mama waarvan de ingrediënten – naast amberkleurige rum – kokosrum, ananassap, sinaasappelsap, grenadine en een sterke en energieke shake zijn!

5 Sterren genieten

Voor elegante fijnproevers en liefhebbers van verfijning hebben de Bahamas vele verrassingen in petto, belichaamd door ondernemende jonge chef-koks. Een verfijnde culinaire ervaring is zeker te vinden in Graycliff, een boetiekhotel in Italiaanse handen, wiens keuken elegantie belichaamt in de beste continentale en Bahamaanse traditie met een menu met geheime en onderscheidende recepten. Creatieve culinaire innovatie heeft geresulteerd in een verscheidenheid aan weelderige en verfijnde gerechten, die, gecombineerd met de rustige sfeer, de eersteklas omgeving en de onberispelijke service, Graycliff Restaurant 5 sterren en een internationale reputatie hebben opgeleverd. Hier is het mogelijk om deel te nemen aan de Graycliff Culinary Academy, gegeven door de Executive Chef: het is een interactieve les waarin je de kunst van het koken leert in het restaurant van het hotel, waarbij je probeert een speciaal geselecteerd menu te bereiden, gecombineerd met een glas wijn. wijn afkomstig van de flessen die in de uitgeruste kelder worden bewaard. Van de ervaringen die Graycliff biedt, is er één in het bijzonder geschikt voor wijnliefhebbers: Wine Blending Class combineert een wijnproeverij in een suggestieve, gewijde kerk, de oudste van de Bahama’s, met het mengen van wijnen om je eigen label te creëren.

Lees ook: Eleuthera en Harbour: twee must see eilanden

Catch’n cook

Van de keukens van een 5-sterrenhotel tot de directheid van een catch’n cook: de smaken zijn de hoofdrolspelers, zonder franjes, het strand en de oceaan. Deze traditionele praktijk houdt in dat de ingrediënten boven een vuur worden gekookt, waar ze worden gevangen: gerookte koraalduivels in bananenbladeren, kreeften, samen genieten met een Kalik-bier of Sands – de lokale bieren – voor een werkelijk authentieke ervaring.