Vijf eilanden in de Bahamas om op je bucketlist te zetten

Vijf eilanden in de Bahamas om op je bucketlist te zetten

Het is nu de perfecte tijd om je droomvakantie te boeken! Ideeën nodig? We hebben er een paar voor je klaarliggen. Maak je klaar om de majestueuze eilanden van de Bahamas te verkennen. Je hoeft niet naar alle 700 te gaan – we hebben een lijst samengesteld van onze top vijf die je wilt overwegen voor  je vakantie.

Lees ook: 4 x doen in Saba

Grand Bahama

Villa’s aan het strand, dolfijnen en piraten, oh my! Stel je voor dat je wakker wordt met het geluid van zachte golven die over het glinsterende zand kabbelen buiten je villa. Na een luie ochtend aan het strand te hebben doorgebracht, ga je naar de jachthaven van Port Lucaya, waar je met dolfijnen kunt zwemmen. Je verblijf in Grand Bahama zal ongetwijfeld gevuld zijn met eindeloze ontdekkingen dankzij de gevarieerde activiteiten die het eiland te bieden heeft. Neem een dag de tijd om de nabijgelegen steden, nederzettingen en grotten te verkennen waar piraten zoals Henry Morgan en Blackbeard hun schepen zouden hebben verborgen. Misschien vindt je zelfs wel een verborgen schat! Het eiland is zo spectaculair dat zelfs de filmmakers van de Pirates of the Caribbean-franchise het eiland moesten kiezen als hun primaire filmlocatie voor de tweede film. Vertrouw de filmmakers op deze: Grand Bahama Island is de perfecte plek om je stress te begraven!

Wanneer varkens drijven in Exuma

Je hebt vast wel eens gehoord van de uitdrukking “wanneer varkens vliegen”, maar heb je ook gehoord van varkens die drijven? Op slechts 30 minuten vliegen van Nassau vind je de schattigste bewoners van Exuma op Pig Beach, ook wel bekend als Big Major Cay. De varkens en biggetjes van Pig Beach staan bekend als schattig, fotogeniek en klaar om naar je boot te zwemmen als je een aquatische entree maakt! Exuma Island zou bovenaan je bucketlist moeten staan als je in kristalhelder water wilt zwemmen en een paar selfies wilt maken met deze peddelende varkens.

Exuma

Ervaar de schoonheid van de natuur op het eiland Eleuthera

Bekend om zijn roze zandstranden en ananasplantages, is het eiland Eleuthera een natuurlijke schoonheid die je niet wilt missen! De naam van het eiland is afgeleid van het Griekse woord voor “Vrijheid”, een passende omschrijving voor een plek waar de natuur wild en vrij is geworden. Verbluffende natuurlijke attracties zijn onder andere de Glass Window Bridge, waar een doorgang van rotsen zowel het donkerblauwe water van de Atlantische Oceaan als het turquoise water van de Caribische Zee splitst. Wanneer ananas in het seizoen is, raden we je ten zeerste aan om een rondleiding te maken door de Eleuthera Pineapple Farms, waar je meer te weten komt over het teeltproces en kunt genieten van het heerlijke tropische fruit dat daar op het eiland wordt verbouwd.

Zeil op de wateren van de Abacos

Geniet eerst van een verfrissend slokje Goombay Smash, een Bahamaanse cocktailschat die naar verluidt hier in de vaarhoofdstad van de Bahamas is gemaakt. Cocktail in de hand, spring op een zeilboot en verken de verborgen grotten van het eiland waar ooit piraten zich verstopten en hun toevlucht zochten. Boek een grotduikervaring en begin aan een totale onderwater-odyssee, duik door onderwatergrotten, zwem met de haaien en verken een paar scheepswrakken tijdens je dagje uit! De talrijke wateractiviteiten van het eiland zouden een duidelijke winnaar moeten zijn voor de avontuurlijke reiziger!

Lees ook: 4 redenen voor een vakantie naar Anguilla

Reis door het mysterieuze Andros eiland

Andros, een archipel met drie eilanden, is het grootste eiland van de Bahamas met een overvloed aan activiteiten om van te genieten tijdens je volgende vakantie. Dit eiland geeft je het gevoel dat je op een grote expeditie bent gestuurd om de verborgen geheimen van de aarde te ontdekken. De sfeer van Andros voelt als een sprookje, met een lokaal mythisch wezen genaamd “Lusca”, waarvan wordt gezegd dat het een gigantische octopus is die het water doorzoekt. Natuurlijk houdt het mysterie daar niet op: het eiland is bedekt met meer dan 150 mysterieuze zinkgaten die de thuisbasis zijn van ongewoon waterleven en fossielen van dieren die niet inheems zijn in de Bahamas. Een pauze nodig van de vele aquatische raadsels? Ervaar de Androsiaanse cultuur door een cursus Batik maken bij te wonen, waar je de ambachtslieden ziet terwijl ze hun kenmerkende stoffen maken en geniet van de kans om zelf een kleurrijk stuk te maken.

We hopen dat je de Bahamas kiest voor een broodnodige vakantie! Deze vijf eilanden zijn slechts een begin om de unieke cultuur, sfeer en geschiedenis van de out-eilanden te ervaren.