Een gids voor het vinden van ware vrijheid in Freeport, de Bahamas

Een gids voor het vinden van ware vrijheid in Freeport, de Bahama's

Als je ooit op vakantie bent geweest in het Caribisch gebied, heb je misschien de uitdrukking “I’m on island time” gehoord, wat duidt op een vertrek uit het hectische tempo van de buitenwereld en een omhelzing van het ontspannen tempo van het leven dat typisch is voor de regio. Misschien illustreert geen enkele bestemming beter de deugden van eilandtijd dan de Bahamas. Bij velen bekend als de meest romantische locatie op aarde, bieden de talloze eilanden van de Bahamas kristalheldere kustwateren, luxe accommodaties en een levendige cultuur. Van de 700 eilanden die de Bahamas vormen, valt het toepasselijk genaamde Grand Bahama grotendeels op door Freeport: de belangrijkste stad en het op één na grootste bevolkingscentrum van de bestemming in het algemeen. Freeport is een echte tropische speeltuin en biedt een schat aan ervaringen, zowel door de mens veroorzaakte als natuurlijke, en stelt je in staat om op je eigen voorwaarden op vakantie te gaan, waarbij je kunt kiezen uit een uitgebreide lijst van spannende excursies en levensveranderende ervaringen om de reis van je leven te creëren.

Lees ook: Havana: zeven hotspots in de Cubaanse hoofdstad

Kom goed uitgerust aan in Freeport, want je hebt elk grammetje energie nodig dat je kunt verzamelen voor de spanning die je te wachten staat. Van kajakken door de mangroven tot duiken in de diepten van een “blue hole”, Freeport heeft iets voor reizigers van alle niveaus. Bekijk bij het plannen van je Freeport route de onderstaande lijst voor enkele van de beste plaatsen op het eiland om te beginnen.

Port Lucaya Marketplace

Port Lucaya Marketplace

De Port Lucaya Marketplace is de grootste winkel-, eet- en uitgaansgelegenheid in de openlucht in de Bahamas, met meer dan veertig speciaalzaken en boetieks, elf restaurants om elke smaak te verleiden en elf bars/lounges voor nachtelijk entertainment. De Marketplace biedt een breed scala aan winkels, twee rijkelijk gevulde stromarkten, twee handwerkcentra en duwkarren gevuld met Bahamaanse handwerk- en souvenirartikelen. Bezoek de beroemde Coconut & Fruit Daiquiri Stand & Daddy Brown’s Conch and Seafood Stand voor authentieke lekkernijen van het Bahamaanse eiland. Op het Marktplein dans je de hele nacht op authentieke Bahamaanse en internationale muziek.

Lucayan National Park

Lucayan National Park

Lucayan National Park is het op een na meest bezochte park in de Bahamas en een belangrijk onderdeel van de economie van Freeport. Dit park beschermt een van ’s werelds langst in kaart gebrachte onderwatergrottensystemen, bewaard gebleven overblijfselen van de Lucayan indianen en natuurlijke omgevingen zoals dennenbossen, mangrovekreken, koraalriffen en het wereldberoemde Gold Rock Beach. Dit is het perfecte park voor zowel geschiedenis- als natuurliefhebbers. Het park omvat een deel van Gold Rock Creek dat in verbinding staat met de oceaan. De mangrove-getijdenkreek is de laatste intacte aan de zuidelijke oevers van Grand Bahama en een perfecte plek om wat van het lokale waterleven te spotten.

Rand Nature Centre

Rand Nature Centre

Makkelijk te volgen paden slingeren door het inheemse dennenbos en vertakken zich naar afgelegen gebieden, met onderweg veel bankjes voor rust en ontspanning. Het centrum biedt een grote diversiteit aan inheemse flora en rondleidingen die het gebruik van Bahamaanse planten benadrukken.

Dit nationale park staat bekend als een hotspot voor vogelspotters, vooral van oktober tot mei, wanneer de vogelpopulatie wordt aangevuld met overwinterende noordelijke zangvogels. Je kunt ook andere dieren in het wild spotten, zoals krulstaarthagedissen, vijflijnige skinks, kleurrijke vlinders en zelfs wasberen die in de jaren dertig voor het eerst in Grand Bahama werden geïntroduceerd. Bezoekers worden aangemoedigd om zelfgeleide wandelingen door het natuurreservaat te maken, roterende beeldende kunst, culturele en educatieve tentoonstellingen, de Glory Harris Banks Art Gallery te bekijken en meer te weten te komen over een verscheidenheid aan historische Bahamaanse planten en bomen.

Lees ook: 4 paradijselijke stranden in Midden-Amerika

Gold Rock Beach

Gold Rock Beach

Gold Rock Beach maakt deel uit van het Lucayan National Park en wordt beschermd door de Bahamas National Trust, maar verdient een eigen gedeelte vanwege het perfecte uitzicht op de turquoise wateren. Het strand ligt op ongeveer 40 kilometer van Freeport en is afgelegen en spectaculair. Bij eb loopt de kustlijn van het strand meters de zee in en wordt het de “welkomstmat” van Grand Bahama Island genoemd. Er zijn hier BBQ-pits, picknicktafels en banken, maar verder geen voorzieningen. Ten noorden van het strand (aan de overkant van de straat) liggen de Lucayan Caverns, ’s werelds langst onderzochte ondergrondse grottenstelsel.

Top 9 vakantie aanbieders

Zelf je vakantie regelen

Regel je cruisevakantie