4 paradijselijke stranden in Midden-Amerika

4 paradijselijke stranden in Midden-Amerika

Midden-Amerika is een waar paradijs voor strand- en watersportliefhebbers. Wil je tijdens je rondreis een paar dagen lekker luieren op een paradijselijk strand op een eiland, dan zijn bijvoorbeeld Ambergris Caye in Belize, Roatán in Honduras, Corn Islands in Nicaragua en San Blas-eilanden in Panama idyllische plekken om te chillen. 

Lees ook: 10 niet te missen bezienswaardigheden in Saint Lucia

Belize, Ambergris Caye

Belize, Ambergris Caye

Met een kustlijn van bijna 300km biedt Belize talrijke koraalriffen en meer dan ‘cays’- palmeneilandjes. Ambergris Caye is het grootste eiland en staat bekend om zijn spectaculaire stranden – toepasselijk door Madonna La Isla Bonita genoemd. Het mag geen verbazing wekken dat hier enkele van de beste snorkel- en duikcentra van heel Midden-Amerika gevestigd zijn – het land ligt naar de Barrier Reef, het op een na grootste barrièrerif ter wereld. Ambergis Caye is slechts 40 kilometer lang van noord naar zuid en 1,6 kilometer breed, en staat ook bekend om de nabijheid van de indrukwekkende Blue Hole, een zinkgat in zee van 123 meter diep en 300 meter breed.

Honduras, Roatan

Honduras, Roatan

Honduras heeft prachtige kusten en eilanden in het Caribisch gebied. Uitschieters zijn de Baai-eilanden en vooral Roatán, het grootste eiland met enkele van de mooiste stranden ter wereld. De combinatie van turkoois water, tropische vissen en wit zand maken het tot een waar paradijs. Daarnaast zijn er hier vele watersportmogelijkheden, zwemmen met dolfijnen, vissen en duiken.

Nicaragua, Corn Islands

Nicaragua, Corn Islands

Hier zul je je als Robinson Crusoe voelen op de Corn Islands, die 70 kilometer uit de Caribische kust liggen, voor de kust van de stad Bluefields. Het 10 vierkante kilometer grote Great Corn Island en 2,9 vierkante kilometer Little Corn Island vormen tezamen de Corn Islands, een paradijsje van sprankelend wit zand, kraakhelder turquoise water en een zeer relaxte Caribische sfeer. In het verleden waren de eilanden toevluchtsoorden voor piraten, tegenwoordig vind je hier een gemixt publiek van backpackers en surfers. Ben je op zoek naar een hangmat onder kokospalmen en ‘s avonds of vers gevangen kreeft eten, dan is dit jouw locatie.

Panama, San Blas-eilanden

Panama, San Blas-eilanden
@VisitPanama

Een strandvakantie in Panama kan voor wat twijfel zorgen, in de zin van welke kust ga ik kiezen: zowel de noordelijke Caribische kust en zuidelijke Stille Oceaan zijde bieden keuze uit vele stranden. Maar één bestemming die je in ieder geval niet mag overslaan, zijn de San Blas-eilanden, een ultieme bounty eiland bestemming die voor de kust van Panama ligt. De archipel bestaat uit 365 eilanden, waarvan er slechts ongeveer 80 bewoond zijn, en voornamelijk door Kuna indianen.