Corn Islands: het Caribische geheim van Nicaragua

Corn Islands: het Caribische geheim van Nicaragua

De Corn Islands, bestaande uit Little en Big Corn Island, zijn al lang bekend bij surfers en backpackers en waren ooit een toevluchtsoord voor piraten. Recente ontwikkelingen – waaronder nieuwe hotels en activiteiten – zorgen ervoor dat de Corn Islands op de voorgrond staan ​​als een Caribische bestemming die de belangstelling van reizigers trekt.

Lees ook: 4 paradijselijke stranden in Midden-Amerika

Met een totale oppervlakte van slechts negen vierkante kilometer en met ongeveer 7.500 inwoners maakt Corn Island deel uit van het Nicaraguaanse Caribisch gebied en een van de toeristische wonderen van de Midden-Amerikaanse regio. Deze gemeente behoort tot de autonome regio van de Zuid-Caribische kust en is verdeeld in twee kleine eilanden.

De twee eilanden, 70 kilometer uit de Caribische kust van Nicaragua gelegen, zijn een tropisch paradijs dat reizigers de mogelijkheid biedt om buiten de gebaande paden te treden en de ontspannen levensstijl op het eiland te verkennen, met turquoise wateren, witte zandstranden, palmbomen, prachtige riffen en het leven in zee. Naast ontspannen kun je ook avontuurlijke activiteiten ondernemen waar Nicaragua bekend om staat, zoals snorkelen, duiken, kajakken en vissen.

Big Corn Island

Met een oppervlakte van ongeveer zes vierkante kilometer is Big Corn Island drie keer groter dan Little Corn Island. Op Big Corn Island zijn een reeks prachtige stranden waar je kunt zwemmen, duiken en snorkelen, en een selectie charmante accommodaties te vinden. Kleine wijken en huizen liggen verspreid over het eiland, terwijl sommige delen van het eiland onbewoond blijven. Prachtige stranden zijn onder meer South West Bay, North End en Sally Peaches, terwijl South End’s Long Bay uitgestrekte witte zandstranden biedt.

Little Corn Island

Little Corn Island is een charmant eiland dat slechts ongeveer 2,5 vierkante kilometer groot is. Gevuld met een schilderachtig uitzicht op de oceaan, onbelemmerd door cruiseschepen, zorgen de witte zandstranden, koraalriffen, cabana’s en lokale restaurants ervoor dat Little Corn Island extra speciaal aanvoelt. De lokale bevolking verplaatst zich te voet en er zijn geen gemotoriseerde voertuigen beschikbaar op het eiland. Little Corn Island herbergt een bevolking van ongeveer minder dan 1.200 mensen die voornamelijk Creools Engels spreken. Je zult er een ontspannen sfeer en een manier van leven vinden die de omringende natuur omarmt.

Little Corn Island

Cultureel erfgoed

Op dit kleine stukje land in de Caribische Zee wordt elk jaar aan het einde van de achtste maand de Day of Emancipation from Slavery gevierd, ter herdenking van de datum waarop op 27 augustus 1841, op bevel van Koningin Victoria, de notulen werden voorgelezen van de afschaffing van de slavernij.

Er zijn verschillende locaties op de eilanden die een spoor achterlaten van deze geschiedenis van Afrikaanse slaven en een mengeling van culturen. Je kunt een deel van het verleden van dit land bezoeken via de muur van de slaven, de kanonnen van een gezonken galjoen, de oudste waterput op het eiland, het graf van de slaven of NACO, een oude ijzeren stoomboot uit Schotland.

Op die datum overspoelen populaire dansen en kleurrijke karavanen de wijken van deze regio van Nicaragua, waar ook de verkiezing en kroning van Miss Corn Island plaatsvindt en de lokale bevolking krabsoep bereidt, net zoals hun voorouders dat deden in die verre augustus van de eerste helft uit de 19e eeuw.

Lees ook: De mooiste eilanden in Midden-Amerika

Hoe te gaan naar de Corn Islands?

Op de Corn Islands krijg je echt het gevoel alsof je een onbekend paradijs ontdekt. Je kunt een vlucht van een uur nemen, aangeboden door de lokale luchtvaartmaatschappij La Costeña, van Managua naar Big Corn Island, er zijn er 3 per dag. Voor wat meer avontuur kun je Big Corn Island bereiken door de veerboot te nemen die één keer per week vertrekt vanuit El Rama, en onderweg een korte stop maakt in Bluefields; de totale tijd van de reis van El Rama naar Corn Island bedraagt ​​ongeveer negen uur. Eenmaal op Big Corn Island bereik je Little Corn Island met een boottocht van 30 tot 40 minuten. Je moet er wel rekening mee houden dat er wekelijks een beperkt aantal bootafvaarten beschikbaar is.

Top 9 vakantie aanbieders

Zelf je vakantie regelen

Regel je cruisevakantie