Havana: zeven hotspots in de Cubaanse hoofdstad

Havana: zeven hotspots in de Cubaanse hoofdstad

Cuba is cultuur, natuur, geschiedenis, magie en tradities. De Parel van de Antillen is het resultaat van de mix van meerdere culturen, de samensmelting van rassen en gebruiken die hebben geleid tot een van de meest unieke en fascinerende Caribische bestemmingen. In de hoofdstad Havana is het leven tussen muziek, traditie, cultuur, nationale monumenten en historische bezienswaardigheden van onschatbare waarde. We hebben hier zeven must-see hotspots in de Caribische metropool die je zeker op je bucketlist moet zetten.

Lees ook: 7 rustige plekken op Aruba

La Rampa: Modern Havana

Niets is zo representatief voor het moderne Havana dan La Rampa Street in de trendy wijk Vedado. De levendige straat begint bij een van de beroemdste ontmoetingsplaatsen van de stad, Calle 23. Langs de straat zijn ijssalons, disco’s en bioscopen. Het hoogste gebouw in de stad, de Edificio Focsa, staat ook op La Rampa. Bijzonder bezienswaardig is het Hotel Nacional in art-decostijl en de ijssalon Coppelia, beroemd gemaakt door de film “Strawberry and Chocolate”.

Boheemse wijk San Isidro

De traditionele wijk ligt in Oud Havana en is een van de belangrijkste kunstcentra in de stad. In de straten van San Isidro is de ene kunstgalerie na de andere en de muren van de wijk zijn versierd met uitgebreide graffitikunst. San Isidro is ook de thuisbasis van een aantal prachtige leegstaande koloniale herenhuizen.

havana, cuba

Ontmoetingsplaats voor de lokale bevolking: The Malecon

De Malecon is Cuba’s beroemdste promenade – een populair ontmoetingspunt, niet alleen voor geliefden en mensen die van feesten houden. Hier komt de lokale bevolking samen voor een drankje, een praatje of gewoon om naar het geluid van de golven te luisteren. Luxe hotels en monumenten bevinden zich langs de Malecon, gebouwd in 1901. Voor toeristen is de promenade een bekende hotspot om adembenemende zonsondergangen te ervaren.

Authentiek Havana: bezoek de groente- en fruitmarkten

Als je het typische Cuba wilt ervaren en direct in contact wilt komen met de lokale bevolking, moet je zeker een van de vele groente- en fruitmarkten in Havana bezoeken. Verkopers bieden verse streekproducten aan in mobiele kraampjes of op de grote boerenmarkten. Vooral de Agromercado Egido is bekend en biedt naast groenten en fruit een breed assortiment aan verse bloemen.

Uniek uitzicht: Fort Los Tres Reyes del Morro

Fort Los Tres Reyes del Morro

Ooit een bolwerk tegen aanvallen van piraten, is het fort bij de haveningang van Havana nu een populaire plek om te genieten van een uniek uitzicht over de hoofdstad. Via talrijke trappen beklim je de vuurtoren van het eeuwenoude fort op het hoogste punt van de rots El Morro. Een bezoek aan Los Tres Reyes del Morro wordt vooral aanbevolen voor iedereen die geïnteresseerd is in de gevarieerde geschiedenis van het land.

Koloniale flair: Boulevard Calle de los Mercaderes

Een van de oudste straten van de stad is de Calle de los Mercaderes, met talloze kleurrijke gevels en prachtige koloniale gebouwen. In de autovrije straat vindt je musea, restaurants en winkels. Muzikanten, toeristen en verkopers verdringen de levendige steeg met populaire bezienswaardigheden zoals het Chocolademuseum, het Keramiekmuseum en de kleurrijke binnenplaatsen van de koloniale gebouwen.

Lees ook: De mooiste Jamaicaanse watervallen

Voormalig vissersdorp met Christusbeeld: Casablanca

Cristo de la Habana,

Je kunt de veerboot nemen naar het voormalige vissersdorp Casablanca, dat nu een district van Havana is in de gemeente Regla. Het herkenningspunt van Casablanca is het bijna 20 meter hoge Christusbeeld Cristo de la Habana, dat werd gemaakt door de Cubaanse beeldhouwer Jilma Madera. Vanwege zijn uitzonderlijke waarde werd het beeld in 2018 uitgeroepen tot nationaal monument en is het een populaire bestemming voor toeristen en de lokale bevolking.

Top 9 vakantie aanbieders

Zelf je vakantie regelen

Regel je cruisevakantie