Tips voor een vakantie naar de Bahamas met kinderen

Tips voor een vakantie naar de Bahamas met kinderen

De Bahamas zijn verspreid als kostbare juwelen over meer dan 3.800 vierkante kilometer kristalheldere tropische oceaan in het noordelijke deel van het Caribisch gebied. De hoofdstad, Nassau, en het Grand Bahamas-eiland trekken al lang bezoekers uit veel verschillende landen, verleid door de beroemde gastvrijheid van de Bahamanen, de unieke eilandcultuur en entertainment, evenals het prachtige weer het hele jaar door.

De Bahamas zijn veel meer dan een paradijselijke en romantische bestemming, het is ook een plek met een ideale omgeving om met het hele gezin te genieten. Het uitgebreide en gevarieerde aanbod van activiteiten is voornamelijk geconcentreerd in Nassau en Grand Bahamas Island, die een groot aantal toeristen aantrekken en waar je kunt genieten van plekken en activiteiten die iedereen zullen plezieren.

Lees ook: 7 Dingen om te zien en doen op de Kaaimaneilanden

De hoofdstad: Nassau

Nassau, de hoofdstad van de Bahamas, ligt op het eiland New Providence, een boeiende moderne maar toch oude stad, met een unieke mix van 21e-eeuwse glamour, ouderwetse charme en tropische ontspanning, waardoor toeristen de vrijheid hebben om alles te doen, of gewoon ontspannen en helemaal niets doen, en waar je met het gezin kunt genieten van eindeloze activiteiten en plekken, waarvan we de volgende willen benadrukken:

Atlantis waterpark

Een onvergelijkbaar waterlandschap van 57 hectare, een van de grootste ter wereld, waarin zowel kinderen als volwassenen zich kunnen vermaken, zowel in zijn verbazingwekkende waterattracties als in Dolphin Cay, dat de mogelijkheid biedt om te zwemmen met dolfijnen of kajakken omringd door haaien.

Het dolfijnenreservaat in Nassau is een van de belangrijkste en meest geavanceerde revalidatiecentra ter wereld. Het biedt de mogelijkheid om te zwemmen met dolfijnen, kajakken omringd door haaien of duiken in een oceaan van roggen.

Het Piratenmuseum

Dit interactieve museum brengt de wreedheid en roekeloze overgave tot leven van de 17e-eeuwse piraten die ooit door Nassau zwierven.

Een groot deel van de “gouden eeuw” van piraten concentreerde zich rond de eilanden van de Bahamas, waar Nassau het belangrijkste commerciële centrum was. De stad herbergde een vijandige haven, met opstandige zeelieden en piraten die rum dronken, vochten in de dokken en gokten in de tavernes. Het Pirates Museum biedt een spannend perspectief op het leven van de echte Pirates of the Caribbean.

Het is een authentiek avontuur naar het verleden, aan boord van een replica van het mythische galjoen “Revenge”. Daarin zullen kinderen veel plezier beleven aan het leren dankzij de “waar of onwaar” vragen die door het hele museum verspreid zijn. Het museum is flink gegroeid en is uitgegroeid tot een van de populairste attracties van de stad.

Een rondleiding door de koloniale wijk

koloniale wijk Nassau

Het historische centrum van Nassau staat vol met charmante gebouwen in koloniale stijl en talloze pastelkleurige houten winkels afgewisseld met gebouwen in Georgische stijl. Tijdens je tour kun je veel interessante verhalen over het eiland leren terwijl je wordt beloond met stops voor gastronomische proeverijen.

Grand Bahamas Island

Het is een van de meest noordelijke eilanden van de Bahamas. Nadat Christopher Columbus het in 1492 had ontdekt, werd het door Spanje geclaimd en kreeg het de naam Gran Bajamar, waarvan de naam van de hele archipel later zou zijn afgeleid, Grand Bahamas Island, de volgende bezienswaardigheden moeten worden benadrukt:

Het Unexso-duikcentru , waar gezinnen zich kunnen onderdompelen in de zee dankzij de grote verscheidenheid aan duiken die zijn aangepast aan alle niveaus.

Het bezoek aan het Gold Rock Beach , de locatie van de opnames van twee ‘Pirates of the Caribbean’-films, waar kinderen een authentiek piratenavontuur kunnen beleven.

De Bahamas Jeep Safari Tour, een authentiek tweedaags avontuur in het hart van de bossen van “Lucayan National Park”, achter het stuur van je eigen 4×4 of jeep, inclusief picknick op het strand.

Lees ook: De 5 mooiste stranden van de Nederlandse Caribische eilanden

Het Junkaoo museum

De tentoonstelling schetst de evolutie van Junkanoo door de geschiedenis heen, van de beginjaren van de slavernij tot nu. Een ervaring om de verschillende kostuumstijlen en de ontwikkeling van muziekinstrumenten te ontdekken die vandaag nog steeds het Junkanoo festival vormen.