De leukste festivals op de Bahamas in 2024

De leukste festivals op de Bahamas in 2024

Welkom op de levendige eilanden van de Bahamas, waar de ritmes van het Caribisch gebied eindeloze mogelijkheden bieden om jezelf onder te dompelen in de hartslag van levendige lokale festivals. Terwijl het zomerseizoen nadert en de zonovergoten kusten lonken, bereiden de Bahamas zich voor om tot leven te komen met een scala aan culturele vieringen. Van de opwindende beats van Junkanoo tot de soulvolle melodieën in calypso-stijl, we beloven dat er voor iedereen een feestelijke ervaring is in dit tropische paradijs. Duik in het hart van de Bahamaanse cultuur en ontdek de leukste festivals van 2024 op de Bahamas.

Lees ook: De leukste evenementen in Barbados in 2024

Pineapple Festival(7 – 8 juni 2024)

Eleuthera beschikt over de zoetste ananassen ter wereld! Jaren geleden was de ananas in overvloed aanwezig op het eiland en werd deze over de hele wereld geëxporteerd. Tegenwoordig doen ananasboeren hun best om ervoor te zorgen dat de ananasoogst op het eiland blijft groeien en bloeien. Het jaarlijkse Pineapple Festival is een viering en waardering voor alle boeren die elk jaar werken en zwoegen om de zoete, sappige en heerlijke ananas te oogsten. Dit evenement is een tijd voor de lokale bevolking en bezoekers om samen te komen en te genieten van goed gezelschap en entertainment. Er zullen inheemse gerechten, desserts en dranken te koop zijn. Voor meer informatie: Pineapple Festival

Goombay Summer Festivals (juni – augustus 2024)

Maak je klaar om deze zomer te swingen met de Goombay Summer Festivals, een daverende viering van lokale muziek en erfgoed, aangeboden door het Ministerie van Toerisme van de Bahamas. Van juni tot augustus 2024 verlichten deze festivals de straten van meerdere eilanden met aanstekelijke ritmes en kleurrijke cultuur die de geest van het land weerspiegelen. Dans op vrolijke livemuziek, bewonder energieke optredens en geniet van de overheerlijke lokale keuken, bereid door de bekwame lokale bevolking die het evenement tot leven brengt. Doe dit allemaal natuurlijk omringd door de adembenemende schoonheid van de eilanden. Of je nu in Abaco, Grand Bahama of New Providence bent, elke gelegenheid biedt een uniek stukje Bahamaans erfgoed. Zet dit eilandhoppende extravaganza in je agenda, hier begint het plezier:

14, 21, 28 juni – Abaco
4, 11, 18, 25 juli – Grand Bahama
9 juli – South-Andros
10 juli – Mangrove Cay
12 juli – Acklins
13 juli – Cat Island
18, 25 juli – New Providence
20 juli – Long Island, Exuma
26 en 27 juli – Bimini
27 juli – San Salvador
28 juli – Exuma
2, 9 augustus – New Providence
3 augustus – Central Andros
10 augustus – Berry Islands
17 augustus – Long Island, North-Andros

Independence Day

Stel je dit eens voor: azuurblauwe golven die glinsteren in de warme Caribische zon, torenhoge palmbomen die zwaaien in de warme, zilte wind, en de vrolijke geluiden van tropische calypso-achtige muziek die de straten vullen. Dit is precies het tafereel dat je te wachten staat op 10 juli, terwijl het land zijn onafhankelijkheid viert. Het begon allemaal eeuwen geleden toen Christoffel Columbus in 1492 op deze prachtige eilanden stuitte. Vanaf de Spaanse overheersing tot een kort moment onder Amerikaanse controle dansten de Bahamas uiteindelijk op het ritme van hun eigen trommel in 1973, waarmee ze officieel hun onafhankelijkheid uitriepen. Sindsdien is 10 juli een dag vol glanzende nationale trots en kleurrijke vieringen.

Van feestelijke parades tot zinderende Bahamaanse gerechten en vurige Caribische beats: de lokale bevolking komt samen om hun dynamische erfgoed en trots te laten zien. Neem deel aan vriendelijke beachvolleybaltoernooien aan wereldberoemde stranden of neem deel aan pittige marsen door de straten van de stad. Of je nu langs de drukke wegen van Nassau slentert of luiert op het ongerepte zand van Half Moon Cay, Independence Day op de Bahamas is een tijd om te genieten van de geest van vrijheid en trots.

Junkanoo Festival

Lees ook: Top tien carnavals in het Caribisch gebied

Junkanoo Festival

Ontdek het hart en de ziel van de Bahamaanse cultuur met Junkanoo, een betoverend feest dat door de harten van elke ziel op de eilanden raast. Junkanoo dateert al eeuwen en is uitgegroeid tot een verbluffende showcase van de Bahamaanse erfenis, waarbij muziek, dans en ongelooflijk vakmanschap worden gecombineerd tot een boeiende weergave van lokaal kunstenaarschap en traditie. Van de pulserende beats van trommels van geitenleer tot de ingewikkelde schoonheid van handgemaakte kostuums: Junkanoo is een feest voor de zintuigen. Dit iconische festival vindt plaats in de vroege ochtenduren op tweede kerstdag en nieuwjaarsdag, terwijl duizenden gekostumeerde dansers en muzikanten de straten van Nassau en andere Bahamaanse eilanden overspoelen. De energie is elektrisch terwijl de aanwezigen dansen, paraderen en zingen door de straten. Het is een feest als geen ander: ervaar de magie van Junkanoo en dompel jezelf onder in het rijke tapijtwerk van de Bahamaanse cultuur.

Beeld: Bahamas Ministry of Tourism

Top 9 vakantie aanbieders

Zelf je vakantie regelen

Regel je cruisevakantie