De leukste evenementen in Barbados in 2024

De leukste evenementen in Barbados in 2024

Barbados, de parel van het Caribisch gebied, zal bezoekers in 2024 betoveren met een spannend aanbod aan evenementen, luxe accommodaties en culinaire ervaringen die de rijke cultuur en warme gastvrijheid van het eiland onder de aandacht brengen. Dit jaar biedt het eiland een spectaculaire line-up voor festivals, luxe verblijven en nieuwe culinaire ervaringen. We zetten hier de leukste evenementen in Barbados in 2024 op een rij.

Lees ook: De leukste festivals op de Bahamas in 2024

Aankomende evenementen Barbados in 2024:

Crop Over Festival – juli en augustus

Het jaarlijkse Crop Over Festival, dat wordt beschouwd als de culturele hartslag van Barbados, bereikt begin augustus zijn hoogtepunt. Ter herdenking van het einde van een succesvolle suikerrietoogst, culmineert dit drie maanden durende feest in juli en augustus. Ervaar een mix van de hedendaagse Barbadiaanse cultuur en historische suikerrietinvloeden door middel van parades, muziek en levendige kostuums.

Barbados Food and Rum Festival – oktober

In november wordt Barbados een culinair mekka met het Food & Rum Festival, dat chef-koks van lokale en internationale faam aantrekt. Het festival is internationaal erkend als het beste culinaire festival in het Caribisch gebied van 2023. Festivalgangers kunnen genieten van het beste van de internationale keuken, getuige zijn van kookdemonstraties van topchefs en genieten van de lekkernijen waarvoor Barbados bekend staat.

Run Barbados – december

Doe mee aan het hardloopspektakel bij Run Barbados, met een verscheidenheid aan races voor lokale en internationale deelnemers. Het evenement biedt schilderachtige hardlooproutes en een feestelijke sfeer die erop gericht is maximale deelname en plezier te stimuleren.

Barbados Food and Rum Festival

Luxe verblijven en upgrades:

Het eiland maakt zich op voor een uitzonderlijke toevoeging aan zijn accommodaties met de aanstaande lancering van Hotel Indigo, onderdeel van IHG Hotels & Resorts, met 132 kamers en zal op tijd voor Kerstmis 2024 zijn deuren openen. Verschillende gerenommeerde resorts hebben ook upgrades ondergaan, waaronder de renovatie van het zwembad van Little Good Harbour en een nieuwe stranddinerervaring. Sugar Cane Club’s heeft hun Gully Walk-ervaring verbeterd, Sandy’s Chattel Bar geüpgraded en een gloednieuwe strandfaciliteit, Sand Street Bistro, geopend.

Powered by GetYourGuide

Onmisbare activiteiten:

Je kunt je onderdompelen in boeiende attracties buiten de stranden van Barbados. Het eiland verwelkomt toeristen om onvergetelijke ervaringen te creëren die dierbare herinneringen zullen achterlaten:

  • Het prachtige Harrison’s Cave Eco-Adventure Park is begonnen met de uitgebreide ontwikkeling van Harrison’s Cave Eco Adventure Park. Van tokkelbanen tot rumproeverijen en geulschommelingen: het park heeft Barbados’ eerste eco-avontuurattractie ooit gecreëerd op het historische kalkstenen terrein van Harrison’s Cave.
  • Barbados wordt beschouwd als een motorsportbestemming van wereldklasse en Bushy Park is de belangrijkste motorsportfaciliteit. Op dit racecircuit zijn grote internationale evenementen georganiseerd, zoals het Top Gear Festival, de Race of Champions en de Red Bull Global Rallycross Competition.
  • Ga aan boord van de beroemde Atlantis Submarine, duik tot 50 meter onder het oceaanoppervlak en geniet van perfect bereide sushibroodjes, met een keuze uit wijnen of prosecco.
  • Walkers Reserve zet zijn missie voort om regeneratieve ruimtes te creëren die rijk zijn aan biodiversiteit, waar je opnieuw verbinding kunt maken met de omgeving, terwijl je veerkrachtigere economieën, ecosystemen en gemeenschappen opbouwt.

Lees ook: 10 redenen om een Caribische cruise te maken

Geniet van culinaire elegantie:

Degenen die de levendige culinaire scene van Barbados willen verkennen, kunnen deze opwindende nieuwe toevoegingen aan hun lijst toevoegen:

  • Het nieuwe Zemi Café in het Hillcrest Community Centre in Bathsheba biedt fantastisch eten, warme Bajan-gastvrijheid en adembenemende uitzichten.
  • Calma Beach Club in Holetown, aan de beroemde westkust, is een nieuwe strandclub die vers en lekker eten biedt, gecombineerd met cocktails tegen de achtergrond van de Caribische zee.
  • BAIA in Speightstown maakt gebruik van de rijkdom van de Peruaanse keuken en biedt een verrukkelijk fusionmenu in een prachtige omgeving aan het strand.
  • Bearded Rose, het eerste Caribische restaurant van Timothy Oulton in Barbados, biedt een uitzonderlijke culinaire reis in een oase in de buitenlucht op de binnenplaats.
  • Local and Co heeft als ethos voedselduurzaamheid vooropgesteld en het gebruik van lokaal geproduceerde producten, van land tot zee, geprioriteerd en verhoogd – vandaar de zeer toepasselijke naam. Het menu verandert regelmatig en biedt een nieuwe, oogverblindende seizoensoptie die je bij elk bezoek kunt proberen.

Top 9 vakantie aanbieders

Zelf je vakantie regelen

Regel je cruisevakantie