Top tien carnavals in het Caribisch gebied

Top tien carnavals in het Caribisch gebied

Carnavals zijn een levendige viering van cultuur en traditie in het Caribisch gebied. Van de kleurrijke kostuums tot de levendige muziek en dans, er is geen gebrek aan opwinding en energie bij deze evenementen. Hier zijn de top tien carnavals in het Caribisch gebied.

Carnaval van Trinidad en Tobago

Het carnaval van Trinidad en Tobago is het grootste en beroemdste in het Caribisch gebied. Het is een tweedaags feest van muziek, dans en kostuums dat plaatsvindt in februari of maart.

Lees ook: Havana: zeven hotspots in de Cubaanse hoofdstad

St. Lucia Carnaval

Het St. Lucia carnaval staat bekend om zijn levendige kostuumontwerpen en muziek. Het vindt plaats in juli en biedt een verscheidenheid aan evenementen, waaronder een calypso-wedstrijd en een parade.

Barbados Crop Over Festival

Het Crop Over Festival in Barbados viert het einde van de suikerrietoogst met optochten, concerten en andere evenementen. Het vindt plaats in augustus en staat bekend om zijn kleurrijke kostuums en levendige muziek.

Grenada Spice Mas

Grenada Spice Mas carnaval staat bekend om zijn energieke soca-muziek en traditionele maskeradekostuums. Het vindt plaats in augustus en is een populair evenement voor zowel de lokale bevolking als toeristen.

Vincy Mas – St. Vincent en de Grenadines

Vincy Mas in St. Vincent en de Grenadines staat bekend om zijn unieke mix van Afrikaanse en Europese tradities. Het vindt plaats in juli en biedt een verscheidenheid aan evenementen, waaronder een calypso-wedstrijd en een straatparade.

Carnaval van Antigua

Het carnaval van Antigua staat bekend om zijn kleurrijke kostuums en levendige muziek. Het vindt plaats in juli en biedt een verscheidenheid aan evenementen, waaronder een calypso-wedstrijd, een straatparade en een optocht.

St. Kitts Carnival

St. Kitts carnaval staat bekend om zijn energieke soca-muziek en kleurrijke kostuums. Het vindt plaats in december en biedt een verscheidenheid aan evenementen, waaronder een calypso-wedstrijd en een straatparade.

Dominica Carnival

Dominica carnaval staat bekend om zijn traditionele maskeradekostuums en levendige muziek. Het vindt plaats in februari en biedt een verscheidenheid aan evenementen, waaronder een calypso-wedstrijd en een straatparade.

Bahama’s Junkanoo Carnival

Het Junkanoo carnaval in de Bahamas is een relatief nieuwe toevoeging aan de Caribische carnavalscene. Het vindt plaats in mei en biedt een verscheidenheid aan evenementen, waaronder een straatparade en een muziekfestival.

Lees ook: Top Plaatsen om te zien in Puerto Rico

St. Thomas Carnival

St. Thomas carnaval is een van de grootste evenementen op de Amerikaanse Maagdeneilanden. Het vindt plaats in april en biedt een verscheidenheid aan evenementen, waaronder een calypso-wedstrijd, een straatparade en een voedselbeurs.

Top 9 vakantie aanbieders

Zelf je vakantie regelen

Regel je cruisevakantie