Tips voor een vakantie naar Saint Vincent en de Grenadines

Tips voor een vakantie naar Saint Vincent en de Grenadines

Sierlijke palmbomen die wuiven in de wind, turquoise zee die uitnodigt om te zwemmen en snorkelen, eindeloze witte stranden, bizarre koraalriffen en een wildromantisch landschap met regenwouden en watervallen – Saint Vincent en de Grenadines maken Caribische dromen waar.
Er zijn geen vluchten naar Saint Vincent vanuit Europa omdat de luchthaven te klein is. Daarom is het onafhankelijke eiland tot op de dag van vandaag vrijwel onaangetast door het toerisme gebleven.

Saint Vincent en de Grenadines, die samen een staat vormen, zijn ideaal voor uitstapjes. Een expresveerboot verbindt de hoofdstad Kingstown dagelijks met de eilanden Bequia, Canouan en Union Island. De aantrekkingskracht ligt in het contrast tussen het tropische, met jungle bedekte moedereiland en de kleine Grenadines met hun prachtige witte zandstranden, wuivende palmbomen en turquoise zee. Caribisch gebied zoals uit een prentenboek!

Lees ook: 10 dingen om te doen in Grenada

Treed in de voetsporen van de cast van Pirates of the Caribbean

Wallilabou Bay, een populaire plek voor Pirates of the Caribbean-fans, was een belangrijke filmlocatie voor de filmfranchise met sterren als Johnny Depp, Orlando Bloom en Keira Knightley. Memorabilia met piratenthema sieren de oevers met uitzicht op de turquoise wateren.

Saint Vincent en de Grenadines

De dorpen van de Black Caribs

In het dichte regenwoud van St. Vincent, het hoofdeiland van de Grenadines, kun je enorme jungle-watervallen zien waar bamboe hangbruggen overheen leiden, eeuwenoude rotstekeningen van de Indiase zonnegod en zeldzame papegaaien. De dorpen van de Black Caribs liggen op de hellingen van de bijna 1200 meter hoge vulkaan in het noorden. Er wordt gezegd dat ze afstammelingen zijn van slaven die tijdens een schipbreuk naar het eiland zijn ontsnapt en zich hebben gemengd met de lokale Carib-indianen. Sommige experts zijn echter van mening dat hun oorsprong veel verder teruggaat: naar zeelieden uit een West-Afrikaans koninkrijk die lang vóór Columbus de Atlantische Oceaan overstaken.

Botanische tuinen

De Botanische Tuinen van St. Vincent en de Grenadines zijn opgericht in 1765 als plantenveredelingscentrum, en waren in de eerste plaats bedoeld om de aanvoer van geneeskrachtige kruiden voor het Britse leger op de Caribische eilanden te garanderen. Tot op de dag van vandaag groeide hieruit een groene oase vol tropische bomen, bloemen en planten. De botanische tuinen aan de noordelijke rand van Kingstown zijn nog steeds de grootste in hun soort op het westelijk halfrond en een absolute trekpleister voor bezoekers.

Botanische Tuinen van St. Vincent en de Grenadines

La Soufrière vulkaan

Voor degenen met een voorliefde voor avontuur en voor wandelen, is een bezoek aan de La Soufrière vulkaan een must. Als de hoogste top in Saint Vincent en de Grenadines biedt deze vulkaan een uitdagende maar toch lonende tocht door weelderige regenwouden en steile hellingen op. De top biedt een panoramisch uitzicht over het eiland en op een heldere dag kun je zelfs een glimp opvangen van de naburige eilanden.

Hoewel La Soufrière een actieve vulkaan is, wordt deze nauwlettend in de gaten gehouden en zijn er begeleide wandelingen beschikbaar om de veiligheid van bezoekers te garanderen. De tocht voert je door een gevarieerd aanbod aan vegetatie, waaronder orchideeën, bamboebossen en varens, waardoor het een botanisch paradijs is. Getuige zijn van de borrelende zwavelbronnen en fumarolen op de top van de vulkaan is een unieke en onvergetelijke ervaring.

Het Tobago Cays Marine Park

Tobago Cays Marine Park is ongetwijfeld een van de kroonjuwelen van St. Vincent en de Grenadines. Dit beschermde gebied, gelegen in het zuidelijke deel van de Grenadines, bestaat uit een groep van vijf onbewoonde baaien omgeven door kristalhelder water en levendige koraalriffen. De Tobago Cays bieden een ongeëvenaarde snorkel- en duikervaring, waardoor bezoekers de onderwaterwereld kunnen verkennen vol met kleurrijk zeeleven, waaronder tropische vissen, schildpadden en roggen.

De adembenemende schoonheid van de Tobago Cays strekt zich ook boven de waterlijn uit. De poederachtige witte zandstranden nodigen uit om te ontspannen en te genieten van de Caribische zon. Bovendien is het park een populaire plek voor jacht- en zeilliefhebbers, die hier vaak hun schepen aanmeren om te genieten van de rust en natuurlijke pracht. Hoewel het beschermde gebied onbewoond is, hebben verschillende verkopers hun winkels opgezet om gerechten aan te bieden, waaronder BBQ-kip, verse vis en cocktails zoals rumpunch.

Lees ook: Niet te missen plekken om te wandelen op Martinique

Bequia Island

Bequia, de grootste van de Grenadines, is een charmant en ontspannen eiland dat de essentie van het Caribische leven weergeeft. De ongerepte stranden, vriendelijke bevolking en levendige cultuur maken het een topbestemming voor reizigers die op zoek zijn naar een rustig toevluchtsoord.

Een van de hoogtepunten van Bequia is het Old Hegg Turtle Sanctuary, waar je meer te weten kunt komen over de natuurbehoudsinspanningen om met uitsterven bedreigde karetschildpadden te beschermen. Bequia staat ook bekend om zijn levendige maritieme geschiedenis, die je kunt ontdekken in het Bequia Maritiem Museum.

Bequia Island

De belangrijkste stad van het eiland, Port Elizabeth, is een centrum van activiteit, met kleurrijke winkels, restaurants met verse zeevruchten en een levendige waterkant. De ontspannen sfeer en gastvrije gemeenschap van Bequia maken het een ideale plek om jezelf onder te dompelen in het Caribische eilandleven.

Top 9 vakantie aanbieders

Zelf je vakantie regelen

Regel je cruisevakantie