Niet te missen plekken om te wandelen op Martinique

Niet te missen wandelplekken op Martinique

De weelderige groene hellingen en het spectaculaire uitzicht op het bergachtige Martinique lonken wandelaars van alle leeftijden en niveaus. Misschien passend voor een bestemming die bekend staat als “The Isle of Flowers”, is het landschap van Martinique indrukwekkend genoeg dat het is erkend als een UNESCO-biosfeerreservaat. De weelderige omgeving, gevuld met energiek vogelgezang, biedt ongelooflijke locaties voor zowel korte wandelingen als lange trektochten. Geen vakantie naar Martinique is compleet zonder eropuit te gaan, maar waar? Hieronder hebben we een paar ideeën om te wandelen op Martinique.

Lees ook: Tips voor een vakantie naar Guadeloupe

Shark’s Fin Trail, Mount Pelée

Wandelaars in hun beste jaren kunnen de berg Pelée beklimmen (onlangs erkend als UNESCO-werelderfgoed), tot aan de rand van de vulkaan. Neem stevige wandelschoenen mee (sportschoenen zijn niet goed genoeg), regenkleding, een trui (het wordt fris aan de bovenkant), een hoed of pet, zonnebrandcrème, voldoende water en wat energierepen. Na regen zijn er modderige plekken en gladde rotsen waarbij beide handen nodig zijn om naar boven te komen, dus een rugzak is essentieel. Kies een mooie ochtend om te klimmen door verbluffend mooie landschappen en het bosrijke natuurgebied. Op de top worden wandelaars beloond met een prachtig panoramisch uitzicht over het eiland. Een uitdagende wandeling van 4 uur.

Chateau Paille Track

Deze baan is favoriet bij hardlopers in de vroege ochtend, hoewel het lastig is om schoenen te dragen. Er loopt een goed schilderachtig pad naar het schiereiland. Het prachtige uitzicht op de oceaan wordt gedomineerd door cactussen en zwarte rotsen. De route gaat door grasland-, bos-, strand- en mangrovelandschappen, waardoor er zowel rotsachtige als modderige plekken zijn. Een gemakkelijke wandeling van 3 uur.

Jesuit Trail Hike

Er wordt gezegd dat dit het pad is van een 17e-eeuwse religieuze pelgrimstocht, er is geen spoor meer van de jezuïeten, maar dit heen-en-weer-pad voert wandelaars door een prachtig stuk tropisch regenwoud. Prachtige bloemen en varens zijn er in overvloed met een prachtig uitzicht. Een gemakkelijke wandeling van 2,5 uur.

Lees ook: Eilandavonturen op twee wielen – Fietsen in het Caribisch gebied

Montravail Forest Hike

Een rustige wandeling door een prachtig mahoniebos biedt een spectaculair uitzicht op Diamond Rock, een verbazingwekkend stuk basalt dat ongeveer anderhalve kilometer uit de kust oprijst. Negen houten sculpturen van lokale kunstenaars sieren de paden. Eén pad is geplaveid voor toegankelijkheid. Een gemakkelijke wandeling van 2 uur.

Top 9 vakantie aanbieders

Zelf je vakantie regelen

Regel je cruisevakantie