Tips voor een vakantie naar Guadeloupe

Tips voor een vakantie naar Guadeloupe

De eilanden van Guadeloupe zijn een droom in het blauw en het Franse overzeese departement heeft een groot aantal betoverende stranden en baaien. 

Lees ook: 7 culinaire specialiteiten van Saint Lucia

Natuur en avontuur

La Soufrière

De eilanden van Guadeloupe hebben ook een rijk en gevarieerd natuurlijk erfgoed. De aangename frisheid van het tropische bos begeleidt je op meer dan 300 km wandelpaden in het Guadeloupe National Park, met 17.000 hectare de grootste in het Caribisch gebied. Het is gelegen op de Basse-Terre helft van het eiland, er zijn meer dan 300 boom-, 270 varen- en 100 orchideeënsoorten, 38 vogels en 17 zoogdiersoorten. De vulkaan La Soufrière (1.467 m), een van de 9 actieve in deze regio en de hoogste berg van de Kleine Antillen, kan gemakkelijk worden beklommen via verschillende wandelpaden. 

Stranden en watersportactiviteiten

Grand-Cul-de-Sac marin

Tussen het zwart van de baai van Saint-Sauveur, het lichtroze van Cluny en het poederwit van Raisins Clairs, vind je de meest uiteenlopende tinten zand in het kleurenpalet. Er wordt een breed scala aan watersporten aangeboden: windsurfen, kitesurfen, snorkelen, waterskiën, surfen, diepzeevissen of kanoën …  Voor ervaren duikers biedt het onderwaterreservaat Cousteau een breed scala aan excursies. Van maart tot mei zwemmen de bultruggen tussen de eilanden Les Saintes en Guadeloupe. Liefhebbers van canyoning en liefhebbers van extreme sporten zoals wandelen en raften kunnen genieten van intense, duizelingwekkende momenten in gevarieerde landschappen. De schoonheid van de landschappen kan ook worden ontdekt tijdens het wandelen op de top van een boom op hangbruggen, terwijl je tokkelt in de toppen van hoge bomen – onvergetelijke gevoelens te midden van sprookjesachtige foto’s in alle veiligheid! In het zeegebied tussen Grande-Terre en Basse-Terre “Grand-Cul-de-Sac marin”, beheert het nationale park een marien natuurreservaat van meer dan 3.700 ha, dat wordt begrensd door het langste koraalrif van de Kleine Antillen – een echt mozaïek van kusthabitats met mangroven, moerasbossen, grasmoerassen, slibgebieden, verlaten eilandjes, zandbanken …

Excursietips voor Guadeloupe

De Rivierkreeft waterval in Basse Terre

Rivierkreeft waterval

Indrukwekkende, 10 meter hoge waterval, bereikbaar via een bewegwijzerd pad van 200 meter. Met meer dan 200.000 bezoekers per jaar is het een van de meest populaire plekken in het Guadeloupe National Park, dat jaarlijks 550.000 bezoekers trekt. Het nieuwe pad werd in 2008 ingehuldigd na vier maanden sluiting, nadat het oude pad de drukte niet meer aankon.

Les Chutes de Moreau

Chutes de Moreau

De watervallen «Chutes de Moreau» zijn te bereiken na een wandeling van drie uur door het bos. Het middelzware parcours is zeer goed bewegwijzerd. Het hoogteverschil tussen het startpunt en de watervallen is ongeveer 230 meter. De prachtige natuur compenseert alle ontberingen. Het getjilp van vogels in de bomen en het geluid van het water maken het pad zeer aangenaam. Het uitzicht over de waterloop aan het einde van het pad is adembenemend. Je kunt de volgende cascade al door de bomen bewonderen voordat je het eerste gedeelte nadert dat naar de hoofdcascade leidt. De laatste afdaling is een beetje steil, maar niet bijzonder lang. Het pad heeft slechts één echte moeilijkheid, ongeveer 10 minuten van de hoofdwaterval. Aan het einde wordt je beloond met een 300 meter hoge cascade, in wiens bassin je kunt afkoelen.

Lees ook: 12 “Must Sees” in de Caribbean

Le Bassin Bleu

Bassin Bleu

Het pad van het zogenaamde Bassin Bleu ligt ter hoogte van het Palmiste-plateau, ongeveer vier kilometer van het dorp, en is geschikt voor wandelaars van alle niveaus, zowel beginners als gevorderden. Een half uur ontspannen wandelen op vlak terrein is genoeg om bij het eerste zwembad te komen, een zeer populair rust- en zwemgebied, vooral voor gezinnen. Het zwembad is een adembenemend gezicht. Jong en oud zijn even onder de indruk van de natuurlijke glijbaan die in het vulkanisch gesteente is uitgegraven en van de waterval.

Top 9 vakantie aanbieders

Zelf je vakantie regelen

Regel je cruisevakantie