3 x doen op de eilanden van Guadeloupe

3 x doen op de eilanden van Guadeloupe

Al wie voet aan wal zet op de eilanden van Guadeloupe, wordt onmiddellijk gecharmeerd door hun enorme natuurlijke rijkdom en de respectvolle manier waarop deze in de kijker wordt gezet. De archipel is de uitgelezen plek om op verkenning te gaan, een avontuur te beleven, of om te ontspannen in alle veiligheid. Idyllische stranden, verbazingwekkende natuur en streekgebonden gerechten: zet je schrap voor een zomer vol ontdekkingen!

Lees ook: 6 redenen voor een vakantie naar Nevis

Ontdek de mooiste stranden

eilanden van Guadeloupe

Op de eilanden van Guadeloupe vind je enorm diverse landschappen en stranden. Op Marie-Galante kom je helemaal tot rust op het prachtige strand van Anse Canot in Saint-Louis, met zijn turkooizen water. Iets verderop kunnen avonturiers en nieuwsgierigen het paadje volgen dat naar het meer intieme Anse de Mays leidt.

Op Les Saintes, en wel in Terre-de-Haut, bewonderen we de authentieke natuur, op het witte zand en onder de schaduw van de kokospalmen van het prachtige strand van Pompierre of van Le Pain de Sucre, waar de gelijknamige vulkaanheuvel de achtergrond kleurt. Tegenover de Baie des Saintes maken we een lommerrijke wandeling op het gouden zand van Grande Anse in Terre-de-Bas. Na een heerlijke portie niksen, gaan we op ontdekking van het eiland La Désirade, waar de natuur je helemaal tot rust laat komen. Hier vind je ook het natuurgebied van de eilandjes van Petite Terre en kun je dankzij de ontdekkingsroute of met een snorkel land- en zeedieren en een uitzonderlijke flora ontdekken. Het paradijs op aarde!

Ten westen van Basse-Terre, te midden van het reservaat Cousteau en tegenover het strand van Malendure, liggen de Pigeon-eilandjes. Ze zijn wereldwijd gekend als een uitstekende duikplek door hun grote diversiteit. Ze behoren tot het Nationaal Park van Guadeloupe en barsten van het leven. Het onderwaterleven van dit heldere en zachte water fascineert zowel beginnende als gevorderde duikers. Verken verschillende sites met drie gezonken scheepswrakken die koraalrif vormen waar zowel vissen als schildpadden zich aan voeden. Duikers kunnen ook de buste van Commandant Cousteau tegenkomen dat op 10m diepte ligt van de duikspot Jadrin de Corail.

Neem een groen bad

eilanden van Guadeloupe

De eilanden van Guadeloupe zijn rijk aan verborgen schatten. Naast de kustlijn zijn er de vele tuinen en het tropisch regenwoud die natuurliefhebbers en wandelaars verrukken. Zij kunnen genieten van een verfissende uitstap naar de watervallen van Carbet of in de prachtige tuinen van Deshaies en Valombreuse.

De 3 watervallen van Carbet in Basse-Terre, aan de voet van de Soufrière-vulkaan en in het hart van het Nationaal Park van Guadeloupe, zijn spectaculair. De hoogste (115 meter) is enkel voor de geroutineerde wandelaars (1u30 langs een steil pad) en biedt een uitzonderlijk panorama. De tweede waterval (110 meter hoog) is makkelijk bereikbaar (20 minuten stappen) en combineert plezier met actief bezig zijn. Bij de derde (20 meter hoog) kun je een duik nemen in het verfrissende en kristalheldere water. Zorg ervoor dat je aangepaste schoenen draagt voor elke wandeling en voldoende water meeneemt. Hou ook de hygiënemaatregelen in acht indien je andere wandelaars tegenkomt.

3 x doen op de eilanden van Guadeloupe

De tuin van Valombreuse in Petit-Bourg (Basse-Terre) – Deze vijf hectare dompelen je helemaal onder in het kleurrijke decor van de alpinia’s, de paradijsbloemen, de porseleinen rozen …: ofwel met een volledig elektrische en stille trein ofwel te voet, tot aan een prachtige waterval van 10 meter hoog, waar je ook kunt zwemmen, natuurlijk!

We blijven nog even in Basse-Terre waar de botanische tuin van Deshaies zeldzame dierensoorten herbergt met ongelofelijke namen. Een wandeling in het hart van deze oase brengt je langs lori’s, kleurrijke papegaaien en roze flamingo’s. Een droom voor groot en klein.

Geniet van heerlijk eten

3 x doen op de eilanden van Guadeloupe

De eilanden van Guadeloupe zijn meer dan alleen een paradijselijke bestemming vol natuurlijke rijkdommen. Denk maar aan de traditionele kokossorbet, de mango- of passievruchtensorbets … die in ijsmachines bereid worden, kleine rode tonnen met een zwengel, en verkocht op markten, pleinen en in openbare ruimtes, of zelfs op het strand in de namiddag.

Lees ook: De ultieme gastronomische gids voor Puerto Rico

In Le Gosier en Grande-Terre biedt bar-restaurant La Casa Datcha aan de rand van het strand een evenwicht tussen kwaliteitsvolle producten, lekkernijnen en respect voor het milieu. De menukaart van Casa Datcha bestaat uit verse en voornamelijk plaatselijke producten. Krik je energieniveau weer op met een heerlijke smoothie, stel zelf een overvloedige salade samen of geniet van een gezellige Franse, Engelse of Californische brunch. De cocktails met hun zinderende namen (Dynamite R, Banana Power …) worden opgediend in ecologische en herbruikbare bekers en garanderen niets dan positieve vibes!

Beeld ©Comité du Tourisme des Îles de Guadeloupe