Welk eiland op de Bahamas is geschikt voor jou?

Welk eiland op de Bahamas is geschikt voor jou?

Welk eiland op de Bahamas is geschikt voor jou? Ben jij een romantisch, sportief of een alternatief persoon? Heb je interesse om je onder te dompelen in de natuur of duik je liever dieper in de geschiedenis en traditie van de plaatsen die je bezoekt? En reis je dan strikt als koppel of zou je het gezelschap van je gezin nooit opgeven? De archipel van de Bahamas reserveert een eigen eiland voor iedereen met onverwachte ervaringen! Onder de 16 unieke eilandbestemmingen vinden wij die voor jou!

Lees ook: 5 gebieden om van eiland naar eiland te eilandhoppen

Het actieve type zal dol zijn op Andros

Andros, het grootste eiland van de archipel, heeft een intens groen landschap dankzij dichte dennenbossen, wuivende palmbomen en magische bleu holes. Degene die specifiek aan Captain Bill is gewijd, kan een van de meest indrukwekkende geologische wonderen van het eiland observeren: breng de dag door met springen van de kunstmatige brug in het kristalheldere water omringd door een diep dennenbos. Andros staat net zo bekend om het koele water van zijn bleu hole als om zijn koraalrif, het derde grootste ter wereld: Tongue of the Ocean (TOTO) is een diepe oceaantrog die door talloze zeediersoorten wordt bewoond. Een paradijs voor duikliefhebbers!

Ben je het duiken in diep, kristalhelder water beu? De uitgestrektheid van Andros (meer dan 7000 km²) herbergt het grootste stuk onontgonnen land op het westelijk halfrond – van dicht, ondoordringbaar bushland onderbroken door waterwegen en begrensd door moerassige mangrovebossen, tot loof- en dennenbossen, die dit opwindende eiland maken om te verkennen te voet. Het Forfar Field Station in Carpet Sound is een internationale onderzoeksfaciliteit voor tropische ecologie en mariene biologie, die excursies naar wilde dieren in het binnenland en offshore-expedities aanbiedt. Andere mogelijke activiteiten om de actieve ziel tevreden te stellen zijn ook kajaktochten en vogels kijken, die doorgaans worden aangeboden tijdens rondleidingen.

Hoog romantiekpercentage in Eleuthera

Voor een meer intieme ervaring, misschien aan boord van een boot, is de bestemming Eleuthera, dat nog steeds zijn authentieke karakter en een ontspannen en iets minder druk levenstempo behoudt. Noord-Eleuthera en Harbour Island liggen op slechts 10 minuten varen van elkaar, maar ze zijn even dichtbij als verschillend: eerstgenoemde heeft een wilde schoonheid met prachtige stranden en een typische charme van de archipel, terwijl laatstgenoemde wordt gekenmerkt door een historische architectuur in New England-stijl.

Beide zijn omgeven door eilandjes en zandbanken, waaronder Spanish Wells, een vissersdorpje met pittoreske houten huizen. Vergeet in Eleuthera niet de zoete ananas te proeven, die al veertig jaar met toewijding door Lady Di wordt verbouwd, en een bezoek te brengen aan een van de wonderen van de natuur, de Glass Window Bridge, waar een dunne strook rots de rijke wateren van de Atlantische Oceaan scheidt van de vredigen van de Bocht van Eleuthera. Een romantisch eilandhoppen is onmisbaar om de witte zandstranden te ontdekken die bij eb zichtbaar worden.

Natuurliefhebber? Vol stuurboord richting San Salvador!

San Salvador is een van de kleinste bewoonde eilanden van de Bahamas en absoluut uniek! Meren in het binnenland, glooiende heuvels, historische monumenten, kilometers rustige stranden en ongeveer 50 ideale duikplekken maken het tot een even kleine als gevarieerde bestemming.

Het landschap is buitengewoon en anders dan elk ander eiland in de Bahamas en dit is te danken aan de geologische oorsprong: het opkomende land dat we bezoeken is in feite het topje van een piek van 4572 meter die uit de bodem van de oceaan oprijst. San Salvador staat bekend als “Het land van de meren”: in het midden van het eiland ligt The Great Lake, een waterlichaam dat beschermd is om de ongerepte natuur te behouden, inclusief het mangrove-ecosysteem dat samen met het meer van fundamenteel belang is voor het behoud van de rotsleguaan van San Salvador, een bedreigde diersoort.

Het Gerace Research Center, al meer dan 50 jaar actief als academisch onderzoekscentrum in de sectoren archeologie, biologie, geologie en mariene wetenschappen, draagt ​​ook bij aan de bescherming van deze soort. Het centrum houdt zich ook bezig met het inspelen op bepaalde behoeften van de lokale bevolking, waaronder de levering van drinkwater.

Familie verslaafd! Voor jou is er een pirateneiland

Nassau en Paradise Island zijn een goed startpunt voor gezinnen die op vakantie zijn op de Bahamas; in werkelijkheid zouden we meerdere eilanden kunnen combineren met dit reizigersprofiel (net als de andere, aangezien de archipel grotendeels een gezinsvriendelijke bestemming is).

De Bahamas zijn het decor geweest voor boeiende piratenfolklore: het Nassau Piratenmuseum is de perfecte plek om een ​​middag door te brengen tussen interactieve tentoonstellingen en jezelf onder te dompelen in de stad op het hoogtepunt van de gouden eeuw van piraterij tussen 1690 en 1720. Leer de piratencode en ontdek de geheimen van minder bekende maar zeker niet minder meedogenloze vrouwelijke piraten.

Een uitstapje naar de Ardastra Gardens & Zoo, waar de felgekleurde papegaaien de sterren zijn, maar ook de roze flamingo’s en 135 andere diersoorten, waar de kleintjes dol op zullen zijn. Aquaventure staat synoniem voor puur plezier: zeer lange supersnelle glijbanen, stroomversnellingen en golven, 20 verschillende zwemzones, shows met waterspelletjes voor de kleintjes en 11 verkoelende zwembaden. Tropisch en verslavend, perfect voor het hele gezin.

En hoe kunnen we dan de immense stranden en het kristalheldere water, de echte natuurlijke speeltuin voor kinderen, buiten beschouwing laten?

Lees ook: 5 kleine Caribische eilanden om een roadtrip te maken

Cat Island is het toevluchtsoord voor alternatieve zielen

Als je op zoek bent naar buiten de gebaande paden, afgelegen bestemmingen met een mysterieuze en exotische allure, dan moet je naar Cat Island: de sfeer van de laatste grens van het Caribisch gebied wordt versterkt door de tonen van rake en skrape, geboren muziek hier in de jaren van de slavernij. Cat Island is rustig en zonder franjes: hier zijn geen grote resorts of zelfs toeristische dorpen, maar weelderige natuur, gerespecteerd door iedereen, eindeloze stranden van roze of wit zand, waar schildpadden hun eieren leggen. Het rif is perfect om te duiken, de turquoise en indigo wateren nodigen uit tot kiteboarden; hier ligt het hoogste punt van de Bahamas, Monte Alvernia, vanwaar je, zover het oog reikt, je hellingen kunt voorstellen die ooit met suikerriet waren bebouwd.