Van St. Maarten tot St. Barts: eilandhoppen in het Caribisch gebied

Van St. Maarten tot St. Barts: eilandhoppen in het Caribisch gebied

Het Caribisch gebied met zijn ongeveer 7.000 eilanden is als geen andere plek ter wereld geschikt voor eilandhoppen. Een bijzonder goed startpunt voor dit project is het kleurrijke eiland St. Maarten. Vanaf hier is het een steenworp afstand naar Saba, Sint Eustatius, Anguilla of St. Barts. Eilandhoppen begint op de witte stranden van St. Maarten, die voor ieder wat wils bieden, van afgelegen baaien tot brede zandstranden. Hier kun je ook genieten van culinaire hoogstandjes, want fijnproevers komen ook aan hun trekken met een verscheidenheid aan restaurants en internationale specialiteiten, evenals enkele gastronomische tempels aan de Franse kant van het eiland St. Martin. Het eiland wordt niet voor niets de culinaire hoofdstad van het Caribisch gebied genoemd.

Lees ook: Eilandhoppen op Martinique

De ongerepte koningin van het Caribisch gebied: Saba

Op Saba ligt Mount Scenery, de hoogste berg van Nederland. Een wandelpad leidt naar de 877 meter hoge top, vanwaar je een adembenemend uitzicht over het eiland hebt. Nog eens 19 wandelroutes langs de kust en door het regenwoud slingeren naar de mooiste plekken van het eiland. Deze omvatten vier pittoreske dorpjes en de hoofdstad The Bottom. Duikliefhebbers kunnen op 31 duikplekken de onderwaterwereld rondom Saba ontdekken.

Beleef de geschiedenis op Sint Eustatius

Met ruim 119 historische monumenten leeft het verhaal van Sint Eustatius (kortweg Statia) nog steeds. Ook aan uitzonderlijke natuur is er op het 30 vierkante kilometer grote eiland geen gebrek. De beroemdste wandelpaden van het eiland leiden in en rond de Quill-vulkaan. Wandelaars lopen in ongeveer twee uur rond de krater en kunnen, voor een extra uitdaging, beklim Mazinga Peak, het hoogste punt van het eiland.

Ontspan in Anguilla

Anguilla heeft 33 stranden en is daarom ideaal voor een dagje zwemmen. Grillige gelige rotsen steken hoog boven de stranden en de zee uit. Onder water bevinden zich kleurrijke koraalriffen die gemakkelijk te ontdekken zijn tijdens het snorkelen of duiken. Caribische zonsondergangen kunnen worden ervaren vanaf de balkons en terrassen van luxe resorts en hotels.

Lees ook: 5 gebieden om van eiland naar eiland te eilandhoppen

Levenskunst in St. Barts

St. Barts heeft een geheel eigen karakter dankzij de Franse invloeden van het eiland. De ‘art de vivre’ van het eiland trekt veel beroemdheden; de sfeer is vergelijkbaar met die van Saint Tropez in het zuiden van Frankrijk. Luxe accommodaties, goede restaurants en talrijke wellnessaanbiedingen zijn ideaal voor volledige ontspanning. Luxe kustzwembaden en brede zandstranden zorgen voor de nodige verfrissing.