6 bezienswaardigheden op Saba

6 bezienswaardigheden op Saba

Klein en onopvallend, aan de noordwestkant van de Kleine Antillen, ligt een klein eiland dat toeristisch gezien nog bijna onaangetast is. Saba is slechts 13 vierkante kilometer groot en heeft een ruige kustlijn, nauwelijks havens en geen stranden. Het binnenland van het eiland is groen, heuvelachtig en wordt gedomineerd door de uitgedoofde vulkaan Mount Scenery. Als je in het Caribisch gebied nog grotendeels onontdekte, ongerepte natuur en ontspannen rust wilt ervaren, ver weg van de toeristenstromen, dan ben je hier op de juiste plek. Deze 6 bezienswaardigheden op Saba zijn de moeite waard om te bezoeken.

Lees ook: Top 10 dingen om te doen op St. Maarten

Fort Bay

De belangrijkste haven van Saba is het startpunt voor vele duikexcursies. De kleine haven, gebouwd in 1972, biedt een 84 m diep havenbassin. Hier is het bezoekerscentrum van de Saba Conservation Foundation en het Deep Dive Center. In de Deep End Bar en Cafe kun je heerlijk eten of in de PopsInn kun je genieten van een geweldige zonsondergang.

The Bottom

The Bottom is Saba’s hoofdstad en zetel van de Saba-regering. Er zijn verschillende kleine restaurants, bars, supermarkten en de Saba Art Foundation, die kant en ander handwerk verkoopt. Rijd naar Well’s Bay en bekijk het oude douanekantoor dat bovenop “The Ladder” ligt, de ruige trappen die Saba’s route van en naar de zee vormden lang voordat de weg werd aangelegd. Klim één keer de trap op en af en je zult een echte waardering krijgen van hoe zwaar het leven was voor de vroege Sabans.

Wells Bay

De oudste haven van Saba was het enige toegangspunt tot het eiland totdat de haven in Fort Bay werd gebouwd. Je kunt vanaf The Bottom afdalen op de Ladder Trail. Dit duurt ongeveer 40 minuten. Je kunt nog steeds de ruïnes van het oude douanekantoor zien.

Zion’s Hill (ook bekend als Hell’s Gate)

Zion’s Hill is de eerste stad die wordt bereikt na het verlaten van Juancho E. Yrausquin Airport. Oorspronkelijk heette de plaats Hell’s Gate. De naam werd veranderd na klachten van de kerk. Zion’s Hill herbergt de Heilige Rozenkranskerk, een stenen gebouw uit 1962, evenals een gemeenschapscentrum. In de Saba Lace Boutique kun je traditioneel, fijn kant kopen, evenals Saba Spice, een lokaal geproduceerde en zeer sterk gearomatiseerde rum. Zion’s Hill ligt ongeveer 600 meter boven de zeespiegel. De plaats is ook het begin van de Crispin Trail. De wandeling duurt ongeveer 2 uur en biedt een adembenemend uitzicht op Diamond Rock en de kust van Saba.

Windwardside

Van alle eilanddorpen is Windwardside de meest toeristische. De meeste hotels en vakantiehuizen van het eiland bevinden zich in het pittoreske en slaperige stadje. Je kunt door kleine straatjes slenteren, het Dutch Museum Saba of het Harry L. Johnson Museum bezoeken, de kleine winkeltjes verkennen of stoppen in een van de kleine restaurants en bars. Ook de Scenery Trail naar het hoogste punt van het Koninkrijk der Nederlanden begint vanaf Windwardside.

Lees ook: Tips om te ontspannen op het Caribische eiland Nevis

St. Johns

St. Johns is het kleinste dorpje op Saba en een pittoresk plaatsje. Vanaf hier kun je enkele van de mooiste landschapsfoto’s op het eiland maken. Bij goed zicht zie je de naburige eilanden St. Eustatius, St. Kitts, Nevis en, met een beetje geluk, zelfs Montserrat. Op de Crispeen Trail waan je je terug in de tijd.

Top 9 vakantie aanbieders

Zelf je vakantie regelen

Regel je cruisevakantie