Wat te doen in Ocho Rios

Ervaar het spectaculaire Ocho Rios

Ocho Rios, gelegen aan de noordkust van Jamaica, is een van de natuurlijke schatten van Jamaica. Deze charmante stad is perfect met resorts van wereldklasse, authentieke traditionele keukens, een winkelparadijs en een aangenaam tropisch klimaat. Ocho Rios, ooit een vissersdorp, is een perfecte bestemming om te ontspannen en te verjongen voor alle reizigers.

Lees ook: 5 x de mooiste watervallen in Dominica

Dunn’s River Falls

Een van de meest gekoesterde locaties van Jamaica en een schilderachtige plek, Dunn’s River Falls, biedt een vleugje avontuur voor mensen met een bereidwillige geest. De waterval beklimmen vanaf de voet van het strand en geleidelijk de donderende watervallen opgaan is een opwindend parcours. De explosie van ijskoud bronwater is een pure majesteit van de natuur voor de gedurfde beklimming van de watervallen.

Green Grotto Caves

Green Grotto Caves, een prominente natuurlijke attractie van Jamaica, staat bekend om zijn opvallende structuur van grotten. De grotten bieden een unieke avontuurlijke ervaring met als centraal kenmerk de grote labyrint-kalksteengrot met zijn unieke rotsformatie. Met een overvloed aan plafondzakken boven het plafond, kun je ook negen soorten vleermuizen in de grotten spotten, waarvan er drie inheems zijn in Jamaica.

Mystic Mountain

Een van de grootste attracties van Ocho Rios, Mystic Mountain biedt een uniek uitkijkpunt voor de stad. Met een reeks zip-lijnen die het bos doorkruisen tijdens een uitstekende canopy-tour, evenals de kenmerkende ‘bobsled’ rit door het dichte gebladerte, bieden de bergen een perfecte tropisch bos-avontuurlijke tour.

Dolphin Cove

Jamaica’s belangrijkste maritieme attractie, heeft alles in zich voor een geweldig familie-avontuur; het biedt de opwinding van interactie met niet alleen tuimelaars, maar ook pijlstaartroggen, slangen, leguanen en een groot aantal kleurrijke tropische vogels. Ocho Rios heeft een natuurlijke baai die wordt omgeven door 5 hectare weelderig tropisch regenwoud. Hier heb je de mogelijkheid om met dolfijnen te communiceren en te zwemmen, genietend van de spanning en liefde van deze verbazingwekkende lieve dieren.

Kajakken en River Tubing langs de White River

Kajakken en River Tubing langs de rustige White River in Ocho Rios is een andere populaire activiteit. Ervaren gidsen nemen je mee op een adembenemende reis van bijna vijf kilometer langs de rivier. Kajakken is nog een andere avontuurlijke optie. Je riviertocht per kajak neemt je mee langs de White River, beginnend bij The Old Spanish Bridge, vanwaar je je een weg baant door watervallen en kristalheldere zwembaden onder een bladerdak van weelderige tropische vegetatie.

Lees ook: 6 insidertips voor Caribische stranden

Shaw Park Gardens

St Ann wordt vaak de ’tuinparochie’ genoemd en loopt over van kleurrijke tropische bloemen en weelderig groen. Een wandeling door deze tuinen onthult gebeeldhouwde gronden met exotische planten, koele tropische regenwouden vol met talloze soorten varens, van dichtbij uitzicht op stromende watervallen en rivieren, en ontmoetingen met vissen, vogels en vlinders. Hoog op de heuvels met uitzicht op Ocho Rios, biedt Shaw Park Gardens een adembenemend uitzicht op de badplaats met uitzicht op de azuurblauwe wateren van de Caribische Zee.

Top 9 vakantie aanbieders

Zelf je vakantie regelen

Regel je cruisevakantie