5 x de mooiste watervallen in Dominica

5 x de mooiste watervallen in Dominica

Er is een reden dat Dominica bekend staat als het ‘Nature Island’. Wat Caribische vakanties betreft, deze bestemming staat niet bepaald bekend om zijn stranden, maar staat juist bekend om zijn weelderige regenwouden, stromende rivieren en talloze watervallen, die vaak worden beschouwd als het hoogtepunt van elk bezoek aan het eiland. Als je de natuurlijke schoonheid van Dominica wilt ervaren, bezoek dan een van de volgende vijf watervallen in Dominica die consequent tot de mooiste van het land worden gerekend.

Lees ook: Tips voor een vakantie naar Guadeloupe

Trafalgar Falls

Trafalgar Falls Dominica

De zij-aan-zij Dominica watervallen die bekend staan als de Trafalgar Falls zijn echt een lust voor het oog. De grootste van de twee, bekend als “Father”, is iets meer dan 200 voet lang, terwijl de kleinere “Mother” valt op iets meer dan 30 voet. Hier heb je de mogelijkheid om te zwemmen in het koele water onder de watervallen of te genieten van de natuurlijke warmwaterbronnen in de buurt. Profiteer van een excursie naar Trafalgar Falls, en je kunt de watervallen bereiken via een wandeling van 10-15 minuten over een voetpad.

Emerald Pool

Emerald Pool Dominica

De Emerald Pool ligt op slechts 30 minuten wandelen van het nationale park Morne Trois Pitons. De 12 meter hoge waterval voedt een afgelegen smaragdgroene pool dat perfect is voor een snelle duik. Dankzij de weelderige varens, mos en bomen die deze geliefde locatie omringen, is het de perfecte plek voor natuurfotografie. Het was zelfs een achtergrond in Pirates of the Caribbean: Dead Man’s Chest.

Reserveer een excursie naar de Emerald Pool om dit natuurwonder te ervaren en om te zwemmen bij Champagne Reef – zo genoemd omdat het water borrelt uit onderwateropeningen.

Middleham Falls

Middleham Falls Dominica

Deze Caribische waterval, diep verborgen in het nationale park Morne Trois Pitons, is meer dan 200 voet lang en vereist een kleine tocht door het regenwoud om er te komen – je moet ongeveer 600 voet omhoog en over een bergkam klimmen om deze prachtige plek te bereiken. Onderweg zie je misschien een agouti (neef van de cavia) of purperkeelkolibries, en zie je de uitgestrekte chataignier-boom. Degenen die deze 90 minuten durende wandeling kunnen maken, worden beloond met een ongerepte waterval die door zeer weinig reizigers wordt bezocht.

Hibiscus Falls

Hibiscus Falls Dominica

Aan de andere kant van het spectrum is Hibiscus Falls een populaire attractie in Dominica, deels omdat het vrij gemakkelijk toegankelijk is voor bezoekers van alle niveaus. Met bijna geen lopen nodig om het uitkijkpunt van de waterval te bereiken, en slechts een paar stappen om de pool onder de waterval te bereiken, kunnen reizigers een van Dominica’s schatten ervaren zonder het wandelen dat nodig is voor andere kijkmogelijkheden.

Maak een excursie om Hibiscus Falls te zien, krijg toegang tot het uitzicht op het regenwoud, proef lokaal fruit en bezoek botanische tuinen om meer te weten te komen over de vegetatie op het eiland.

Lees ook: Eilandhoppen op Martinique

Sari Sari Falls

Sari Sari Falls dominica

Sari Sari Falls is een andere majestueuze waterval in Dominica die een avontuurlijk hart vereist om te bereiken. Bezoekers moeten een 90 minuten durende wandeling maken die de Sari Sari-rivier meerdere keren oversteekt om het watervalbassin te bereiken. Verwacht nat te worden, aangezien dit pad door de rivier moet waden en je over grote rotsen moet klimmen om het laatste, adembenemende uitkijkpunt te bereiken.