Hoogtepunt op St Lucia: Fish Friday in Anse La Raye

Hoogtepunt op St Lucia: Fish Friday in Anse La Raye

Als je op vakantie naar St. Lucia gaat, is het leuk je onder te dompelen in het leven op het Caribische eiland. Dit omvat bijvoorbeeld ook het maken van vrienden met de lokale bevolking en het bezoeken van lokale festivals. Een bijzonder hoogtepunt is het kleine vissersdorpje Anse La Raye: Elke vrijdag ontwaakt het uit zijn idylle en viert het een festival dat al jaren bestaat: de zogenaamde Fish Friday.

Lees ook: 5 tips voor een vakantie naar The Friendly Island: St. Maarten

Anse La Raye

De kleine, relatief rustige plaats wordt meestal over het hoofd gezien door de meeste bezoekers van St Lucia – tenzij het vrijdag is! Want dan verandert het dorp in een klein festival en worden er veel eetstalletjes opgezet. Velen hebben grote barbecues en er wordt luide muziek gespeeld. Zoals de naam al doet vermoeden, wordt er vers gevangen vis geserveerd. Fish Friday is de perfecte bestemming voor iedereen. Aangezien Anse la Raye aan een prachtig strand ligt, is het ook aan te raden om er ’s middags de dag door te brengen. Een geslaagd einde van de dag is het feest ’s avonds.

Fish Friday begin om 7 uur stipt

Fish Friday begint elke vrijdag om precies 19.00 uur. De keuze aan vis is enorm, dus er is voor elk wat wils. Van snapper tot garnalen tot sint-jakobsschelpen, alles is vertegenwoordigd. Bovendien, omdat de vis en andere zeevruchten op dezelfde dag vers werden gevangen, bestaat er geen twijfel over de kwaliteit ervan. Als bijgerecht worden verschillende gerechten geserveerd: macaronia-taart, gebakken aardappelen, bakbananen en nog veel meer.

Lees ook: 10 bezienswaardigheden op Bonaire

Tips voor bezoekers

Om onaangename verrassingen te voorkomen, volgen hier een paar tips voor bezoekers die op Fish Friday voor het eerst naar Anse La Raye komen. Vraag bijvoorbeeld altijd naar de prijzen voordat je bestelt. Hoewel deze meestal redelijk zijn, zijn er ook enkele verrassingen geweest.

Ook kunnen lokale bewoners je benaderen en aanbieden om een foto te maken. Hoewel dit op dit moment misschien onschadelijk lijkt, kan het nodig zijn om achteraf een fooi te geven. Daarom dien je dergelijke aanbiedingen liever af te wijzen. Dit wordt ook als geaccepteerd beschouwd en wordt niet als slecht of onvriendelijk beschouwd.

Top 9 vakantie aanbieders

Zelf je vakantie regelen

Regel je cruisevakantie