Ontdek de diverse natuurlijke attracties van Jamaica

Treasure Beach Jamaica

In het licht van de huidige pandemie zijn steeds meer vakantiegangers op zoek naar ervaringen waarvan kan worden genoten in een veilige en ontspannen omgeving. Als je een reis wilt maken waar je je kunt ontspannen en waar je met minder mensen in de buurt bent in vergelijking met vóór de pandemie, is Jamaica een aanrader. Jamaica biedt uitjes in omgevingen die zijn ontworpen voor fysieke afstand en buitenactiviteiten die het hele jaar door kunnen worden genoten in de warme Jamaicaanse zon. Hieronder staan ​​​​enkele van de meest adembenemende natuurlijke attracties van Jamaica, verspreid over het eiland.

Lees ook: 10 redenen om een Caribische cruise te maken

Treasure Beach

Aan de zuidkust van Jamaica ligt Treasure Beach, een 10 kilometer lang stuk koraalkleurig en soms zwart zand met privébaaien en rotsachtige kusten. De belangrijkste baaien van Treasure Beach – Billy’s, Calabash, Fort Charles (ook bekend als Starve Gut) Great en Frenchman’s zijn ideaal voor wie op zoek is naar ongerepte stranden. Met een overvloed aan cafés aan het strand, zul je verliefd worden en gemakkelijk de schatten van Treasure Beach zien.

Luminous Lagoon

Luminous Lagoon

Een waar natuurwonder in Jamaica, de Luminous Lagoon glinstert ’s avonds. Omringd door mangroven, herbergen de wateren van de lagune microscopisch kleine organismen die bij verstoring een fosforescerend blauw licht uitstralen, wat een lichtend effect geeft. Eenmaal in het midden van de lagune kun je erin springen en de ware schoonheid van dit natuurwonder ervaren. Ga voor een snorkeltocht in de avond voor een onvergetelijke gloeiende ervaring. Er zijn privérondleidingen beschikbaar.

Ahhh Ras Natango Garden & Gallery

Ahhh Ras Natango Garden & Gallery

Ahhh Ras Natango ligt boven de heuvels met uitzicht op Montego Bay, een tropisch toevluchtsoord met een galerie en een botanische tuin. De tuin herbergt meer dan 50 soorten varens, unieke planten en prachtige bomen in themavakken. Uitgehouwen in de heuvels, kun je de tuin verkennen en leren over de verschillende planten terwijl je naar de vogels luistert. Na het ervaren van de rustige tuinen, beëindigen je de rondleiding bij de galerie, waar voor iedereen een schat te ontdekken is. De galerie biedt werken van lokale ambachtslieden en huisartiesten – Ras Natango, Tamika en Ayale.

Dunn’s River Falls & Park

Dunn's River Falls & Park

Dunn’s River Falls & Park in Ocho Rios, St. Ann is een complex systeem van watervallen en bronnen en een van Jamaica’s nationale schatten. Beschreven als een levend en groeiend fenomeen, regenereert het zichzelf voortdurend uit afzettingen van travertijngesteente, het resultaat van neerslag van calciumcarbonaat uit de rivier, terwijl het over de watervallen stroomt. Je kunt de watervallen beklimmen onder leiding van ervaren gidsen en pauzeren om de rustgevende effecten van het water te voelen. Je kunt ook gewoon op het strand liggen of het weelderige gebladerte in het park verkennen. Voor de avonturiers is er Falls Flyer, een reeks van zeven kabelbanen en vier hangende bruggen over de waterval.

Raften op de Martha Brae

Raften op de Martha Brae

Een typische Jamaicaanse ervaring, raften op de Martha Brae is een must voor elke bezoeker die het binnenste eiland en enkele van de unieke flora en fauna wil zien. Met een vloot bamboevlotten, begeleid door lokale rivierkapiteins, glijdt je door de jungle over de lazy river. De tour vertrekt vanuit “Rafter’s Village” en omvat een bezoek aan Miss Martha’s Herb Garden, waar je meer te weten kunt komen over Jamaica’s kruiden, die bekend staan ​​om hun geneeskrachtige en helende eigenschappen.

Lees ook: 6 bezienswaardigheden op Saba

Green Grotto Caves

Green Grotto Caves

Een reis naar de charme van de onderwereld, Green Grotto Caves zijn omgeven door dichte vegetatie en voorzien van ongerepte wateren die uit de geheime diepten stromen. Bezoekers van deze natuurlijke attractie kunnen de grote labyrintische kalksteengrot verkennen met zijn unieke rotsformaties, zijn stalactieten, stalagmieten en een overvloed aan plafondzakken. De tour neemt je mee naar de diepten van de 1.525 meter lange en 12 meter diepe grot voor een fascinerende onderwereldervaring.

Top 9 vakantie aanbieders

Zelf je vakantie regelen

Regel je cruisevakantie