7 specialiteiten uit Trinidad en Tobago

7 specialiteiten uit Trinidad en Tobago

Op de zustereilanden Trinidad en Tobago in de zuidelijke Caraïben vermengen en toveren culturen van over de hele wereld gerechten die de smaakpapillen doen ontploffen. De unieke mix van Afrikaanse, Chinese, Indiase, Libanese en Europese keuken biedt een scala aan smaken van zoet tot zout, fruitig tot pittig en vooral: heerlijk! We zetten hier 7 specialiteiten uit Trinidad en Tobago op een rij die iedereen moet kennen.

Lees ook: Barbados – De culinaire hoofdstad van het Caribisch gebied

Doubles

Deze veganistische snack is op elke hoek van de eilanden te vinden en wordt meestal geserveerd op een vel perkamentpapier. Twee gefrituurde flatbreads, die “bara” genoemd worden, onthullen een kikkererwtencurry (“channa”) en worden vaak door de lokale bevolking gegeten als ontbijt. Een of meerdere chutneys gemaakt van mango en een bijzondere combinatie van kruiden voor de onmiskenbare smaak.

Chow

Verse ananas, mango of ander tropisch fruit wordt gemarineerd in limoensap en op smaak gebracht met peper, knoflook en Mexicaanse koriander. Deze lokale lekkernijen zijn perfect als tussendoortje voor een dagje strand en worden meestal verkocht bij kleine straatstalletjes.

Roti

Roti kwam in de jaren tachtig samen met de Indiase immigranten naar het Caribisch gebied. De Trinidadianen waren de eerste natie in West-Indië die Indiase flatbread gebruikte als wrap voor allerlei soorten vullingen. Naast geitenvlees, kip en groenten wordt in Charlotteville, Tobago, ook gekruide pompoen als vulling geserveerd. De roti is een absolute hit geworden voor een heerlijk tussendoortje.

Crab ‘n’ Dumpling

Iedereen die Tobago bezoekt, moet ook de specialiteit van het eiland proberen: Crab ‘n’ Dumpling. Vooral bij Store Bay is er een hele reeks kramen die het gerecht een persoonlijk tintje geven. Meestal worden de krabben en dumplings geserveerd met curry en zijn ze zeer smaakvol.

Pholourie

De Pholourie kan je het beste kopen bij een van de vele kraampjes die verspreid staan ​​langs de straten en stranden. De kleine gebakken balletjes zijn gemaakt van kikkererwten en worden gedoopt in mango en tamarinde chutney of yoghurt. Pholourie wordt in het bijzonder geassocieerd met het kleurrijke Holi-festival van de hindoe-bewoners.

Maïssoep

Een beproefd katerrecept in Trinidad is de pittige maïssoep. Het gerecht wordt door de lokale bevolking gegeten, vooral na een avondje dansen op weg naar huis. De exacte ingrediënten variëren van chef tot chef, maar de basis blijft altijd hetzelfde. De romige en pittige soep wordt traditioneel gemaakt van maïs, aardappelen en kruiden en 30 minuten gekookt. Dumplings, vlees en andere groenten worden vaak toegevoegd. Dus de soep smaakt elke keer een beetje anders.

Lees ook: Prikkel je zintuigen met de keuken van Jamaica

Bake and Shark

Zoals de naam van dit typische gerecht suggereert, gaat Bake and Shark helemaal over gebakken haai, die wordt geserveerd met flatbread, sauzen en groenten of fruit. De meest populaire Bake and Shark is te vinden op Maracas Beach aan de noordkust van Trinidad, waar de haai vers wordt gevangen. Het is ook typisch om alleen de vis in het brood te krijgen en vervolgens de overige ingrediënten bij het buffet samen te stellen. Moge de beste creatie winnen!