Waarom Nevis ideaal is voor een vakantie in de zomer

Nevis: Waarom een reis naar de verborgen schat van het Caribisch gebied bovenaan je lijst moet staan

Elk moment is een goed moment om het Caribische eiland Nevis te bezoeken – de beeldschone kusten en vriendelijke mensen van het eiland bieden een authentieke en luxueuze vakantie-ervaring. Maar de kalender in de zomer staat vol met een verscheidenheid aan evenementen die reizigers van over de hele wereld trekken, dus waarom zou je een ontspannende vakantie niet combineren met een cultureel of fitnessevenement? Lees verder waarom je in de zomer naar Nevis zou moeten gaan…

Lees ook: Tips voor een vakantie naar Guadeloupe

Een nationale viering van de prachtige mango!

Nevis Mango Festival

Met 44 mangovariëteiten die op het eiland worden geteeld, zijn mango’s altijd de ster van de show in Nevis. En tijdens het Nevis Mango Festival is dat zeker geen uitzondering. Elk jaar komen Nevisianen samen voor een heel weekend dat volledig gewijd is aan de eenvoudige mango, terwijl ze kijken hoe enkele van de beste chef-koks van het eiland (en de Caraïben) heerlijke creatieve gerechten maken met het fruit.

Deelnemende chef-koks gaan een epische culinaire uitdaging aan waarbij ze een maaltijd creëren waarbij mango in elke gang moet voorkomen. Alsof dat nog niet genoeg is, kunnen bezoekers van het eiland meedoen aan een mango-eetwedstrijd en een mango-geïnspireerde cocktailwedstrijd uitproberen. Een voor fijnproevers om uit te checken, het Nevis Mango Festival van dit jaar vindt plaats van 30 juni tot 2 juli.

Een authentiek Caribisch carnaval

 Nevis Culturama

Voor een authentieke Caribische carnavalservaring hoef je niet verder te zoeken dan Nevis’ eigen carnavalsevenement – Nevis Culturama. Dit unieke evenement vindt plaats tussen 27 juli en 8 augustus en wordt georganiseerd ter gelegenheid van de belangrijkste mijlpaal in de geschiedenis van het eiland: de emancipatie van slaven in de jaren 1830. De 12-daagse viering richt zich op alle aspecten van de Nevisiaanse kunst en cultuur en omvat een spectaculaire, kleurrijke parade. Verwacht traditionele muziek, dans en indrukwekkende kostuums.

Trek je hardloopschoenen aan en test je conditie

 Nevis Marathon & Running Festival

Voor de enthousiaste hardlopers onder ons is het jaarlijkse Nevis Marathon & Running Festival in september een ongelooflijke prestatie om deel van uit te maken. Tijdens het testparcours kom je een aantal uitdagende heuvels tegen en heb je onderweg een aantal onovertroffen uitzichten – je kunt het nabijgelegen zustereiland St. Kitts en zelfs de eilanden Montserrat en Antigua zien terwijl je over het parcours rent. Met temperaturen van gemiddeld 26C en een luchtvochtigheid van 80-90%, zullen de wateren van de Caribische Zee je naam roepen zodra je de finish bent gepasseerd!

Lees ook: 10 x doen op de Turks- en Caicoseilanden

Met het zomerseizoen dat je de mogelijkheid biedt om een verblijf te boeken tegen een gunstiger tarief, terwijl je tegelijkertijd de drukte vermijdt en de kans krijgt om te genieten van de overvloed aan tropisch fruit dat wordt aangeboden, is Nevis de perfecte plek om deze zomer op vakantie te gaan. Nevis is gemakkelijk bereikbaar vanuit het Verenigd Koninkrijk.

Top 9 vakantie aanbieders

Zelf je vakantie regelen

Regel je cruisevakantie