De 5 mooiste stranden van Anguilla

De 5 mooiste stranden van Anguilla

Anguilla, gelegen in het oostelijke Caribisch gebied, staat bekend om zijn 5-sterrenrestaurants, koraalriffen, cultuur en erfgoed, maar ook om zijn perfecte stranden. Drieëndertig stranden om precies te zijn en ze zijn allemaal even mooi als divers. Velen zijn bij verschillende gelegenheden gerangschikt als de beste ter wereld. Met een embargo op cruiseschepen, casino’s en hoogbouwhotels, is Anguilla een Caribisch toevluchtsoord dat rust en sereniteit biedt en zeer wordt verwelkomd door bezoekers van het eiland. Met warm, doorschijnend water dat 21 tot 27 graden celvisus bereikt, en zijdezacht zand is het eiland een toevluchtsoord voor alle strandliefhebbers!

Lees ook: Top 10 dingen om te doen op St. Maarten

Het is geen verrassing dat roddels over legendarische witte zandstranden en de relaxte sfeer door de jaren heen veel beroemdheden hebben aangetrokken.

Bij deze strandhoppende vakantie draait alles om rust en ontspanning en we hebben een lijst met de vijf beste stranden van Anguilla wanneer je er klaar voor bent!

Shoal Bay Beach

Shoal Bay Beach

Shoal Bay Beach is het meest populaire, bekende en meest gefotografeerde strand van het eiland op Anguilla. Bezoekers noemen dit lange zandstrand een ‘absolute must-see’. Er is meer geschreven over Shoal Bay Beach dan over enig ander strand in Anguilla. Het wordt consequent gerangschikt als een van de beste stranden, niet alleen in het Caribisch gebied, maar ook in de wereld. Er is geen andere manier om het te zeggen; met zijn roze getinte witte zand en betoverend turquoise water is Shoal Bay Beach gewoonweg verbluffend.

Er zijn tal van bars, restaurants, verhuur van uitrusting om te snorkelen, parasailen en duiken. Hoewel het het meest bezochte strand van het eiland is, blijft het relatief dunbevolkt. Wandel over het strand, drink je favoriete cocktail, lounge onder een parasol en luister gewoon naar het geluid van de golven.

Meads Beach

Meads Beach

Elke ochtend van je vakantie wakker worden met dit uitzicht is een droom die uitkomt! Meads Bay Beach is een van de meest populaire stranden aan de westkant van Anguilla en een van de werkelijk ongerepte kusten van het eiland. Kom kijken waar luxe en ingetogen samenkomen in een rustige en romantische omgeving. Laat je tenen zakken in het zachte, witte zand en bewonder het kristalheldere water. Zet je strandtas onder de iconische gele parasol en waag je in het water om te snorkelen bij een nabijgelegen koraalrif. Gelukkig voor jou is Meads Bay Beach zelden druk, dus je hoeft de uitgestrekte kustlijn en idyllisch zwemmen niet te delen.

Af en toe als de wind van noord naar noordoost waait, is de branding bij Meads Bay Beach ideaal om te surfen. Je kunt een boogieboard pakken, in het water springen en je aansluiten bij de surfers op de golven! Bij veel van de hotels langs het strand kun je watersportuitrusting huren.

Maundays Beach Bay

Maundays Beach Bay

De lokale bevolking zegt dat Maundays Beach Bay een van de beste is! Dit kleinere strand in de vorm van een halve maan is de thuisbasis van één resort. Het prachtige Belmond Cap Juluca is een van de meest karakteristieke resorts van het eiland en staat bekend om zijn Moorse design. Om toegang te krijgen tot Maundays Bay Beach, moeten bezoekers binnenkomen via de uitnodigende hoofdingang van het hotel of per boot. Met witte zandstranden en blauw water is het strand perfect, rustig en ongerept.

Shoal Bay West

Shoal Bay West

Het minder bekende strand is Shoal Bay West en is een favoriet bij bezoekers. Deze kant van de baai voelt veel rustiger aan en is de perfecte locatie voor wie op zoek is naar eenzaamheid. Kijk uit over zee en je zult zien wat sommigen ‘Blowing Rock’ noemen, een kleine spit van vulkanisch gesteente en een geweldig gebied om te snorkelen en duiken. Er is niet veel bootverkeer in de buurt van het strand, wat zorgt voor een serene zwemdag. Maak een lange wandeling langs dit bijna lege strand en je komt langs enkele van de meest luxueuze privévilla’s van het eiland. Het strand biedt een prachtig uitzicht op St. Maarten en is een ideale plek om de zon onder te zien gaan.

Rendezvous Bay Beach

Rendezvous Bay Beach

Rendezvous Bay Beach is een paradijs en het beste strand om te wandelen. Je moeilijkste beslissing van de dag is om eerst naar het oosten of westen te lopen. Als je langs de oostkant wandelt, krijg je een klein beetje van de geschiedenis van Anguilla te zien.

Sommigen beschouwen Rendezvous Bay als het mooiste strand ter wereld. Gelegen aan de zuidwestelijke kant van Anguilla, wordt het beschreven als een halve cirkel van perfectie. Leun achterover en voel het zijdezachte zand onder je voeten of duik in water dat zo kalm is dat zelfs de minst zelfverzekerde zwemmers zich ontspannen zullen voelen. Op een heldere dag kun je St. Maarten in de verte zien.

Lees ook: Tips om te ontspannen op het Caribische eiland Nevis

Ga naar de westelijke baai en stop bij Bankie Banx’s Dune Preserve, door CNN beoordeeld als de # 1 strandbar ter wereld. Je zult nergens anders een leukere of meer unieke bar vinden. Eigendom van de beroemde reggaekunstenaar en lokale beroemdheid, de heer Bankie Banx, is het een bewezen “must-see”. Ga langs voor een drankje en diner en geniet van het adembenemende uitzicht.