8 tips om een goedkope cruise te boeken

8 tips om een goedkope cruise te boeken

Een cruise tussen de paradijselijke eilanden in het Caribisch gebied kan duur zijn. Maar het is mogelijk om een ​​reis te vinden die niet veel meer kost dan een chartertrip naar de zon. In de meeste gevallen zijn alle maaltijden en snacks bij de prijs van de cruise inbegrepen. Aan de andere kant is het gebruikelijk om extra te moeten betalen voor drankjes en excursies. Het is gemakkelijk om freebies te missen op cruises die niet in brochures of boekingsinformatie worden vermeld. We hebben de 8 beste trucs van de experts verzameld om een ​​goedkopere cruise te krijgen.

Lees ook: 5 tips voor een perfecte ontspannende vakantie

Caraïbische cruises zijn het goedkoopst in het voorjaar

De prijzen voor cruises in het Caribisch gebied variëren sterk, afhankelijk van het seizoen. Het is het duurst tijdens de wintermaanden, wanneer duizenden toeristen ontsnappen aan de kou in het noorden van de Verenigde Staten. Het is erg goedkoop om in de herfst op cruise te gaan, maar je loopt ook het risico dat de vakantie-idylle wordt onderbroken door de stormen en orkanen van het seizoen. De goedkoopste reizen vind je begin december en in maart-april.

Lees de kleine lettertjes

Voordat je een cruise boekt, dien je de kleine tekst een beetje extra door te lezen en te kijken wat er werkelijk bij de prijs is inbegrepen. Op bepaalde schepen logeer je met “super-all-inclusive” waar zowel eten, drinken als excursies zijn inbegrepen. Op andere schepen moet je op bepaalde tijden eten en voor bijna alles extra betalen – kosten die de cruisereis vele malen duurder kunnen maken dan je had verwacht.

Probeer verschillende gerechten

Bij het dineren in de grote zaal hoef je geen genoegen te nemen met een aperitief, hoofdgerecht en dessert. Je kunt zowel twee als drie desserts of voorgerechten bestellen als je wilt. Het is meestal zelfs mogelijk om tapasachtige porties van 8-10 verschillende voor- of hoofdgerechten te bestellen om te proberen.

Bestel roomservice

Op de meeste cruises is het helemaal gratis om eten en snacks voor in de hut te bestellen. Je hoeft niet tussen honderden anderen in de eetkamer te zitten en kunt genieten van het uitzicht. Bestel daarom zo vaak mogelijk roomservice. Aan de andere kant wordt verwacht dat je het personeel in ruil daarvoor een kleine fooi geeft.

Wees avontuurlijk de eerste nacht

De meeste passagiers op een cruise beginnen hun vakantie door uit te pakken en vervolgens te eten in de grote feestzaal. Dit betekent dat alle kleine en luxe restaurants aan boord vaak goede kortingen en aanbiedingen bieden om gasten aan te trekken. Je kunt verwachten dat je extreem goedkoop eet of bijvoorbeeld een gratis fles wijn krijgt. Er zijn ook veel goede aanbiedingen voor spabehandelingen in de eerste middag.

Vergeet het duurste ijs

Cruisemaatschappijen proberen vaak de duurste ijsmerken op de markt aan te smeren, omdat je dan dienovereenkomstig moet betalen. Koop niet alleen merken als Ben & Jerry en Häagen-Dazs. Er is bijna altijd een ijsje dat helemaal gratis is, meestal in de vorm van een frisdrankautomaat die je zelf kunt gebruiken.

Breng de drank naar de kamer

Als je een drankje aan de bar of een glas dure wijn in het restaurant hebt gekocht, hoef je het niet achter te laten – neem het mee naar de hut of op het dek. Op de cruise is het toegestaan ​​om zowel drankjes als eten vrijelijk van en naar restaurants, bars en hutten te brengen.

Lees ook: Zo overleef je een lange vlucht

Bekijk de bijbel van de hut

Net als in veel hotelkamers over de hele wereld, ligt er bijna altijd een bijbel in sommige nachtkastjes in de cabine. Je kunt 100 notities verdienen door door de Bijbel te bladeren. Het is een veel voorkomende truc onder cruisepassagiers om ongebruikte kortingsbonnen of drankkaarten in de Bijbel te verbergen, zodat de volgende passagier ze kan gebruiken.

Zin in een cruisevakanties? Bij cruisereizen.nl vindt je cruisevakanties naar alle delen van de wereld.