Zo overleef je een lange vlucht

Zo overleef je een lange vlucht

Zoals we allemaal wel weten, kan vliegen stressvol en ronduit ongemakkelijk zijn. Met langere vluchten wordt het niet eenvoudiger. Langdurig in een ongemakkelijke positie zitten kan pijnlijk zijn en maakt het ook moeilijk om te slapen. Hoe verder je op reis gaat, hoe groter de kans dat je je verveeld, angstig, uitgeput of gewoon ronduit geïrriteerd voelt. Het is daarom belangrijk om ervoor te zorgen dat je vlucht aangenaam wordt. Met deze tips overleef je een lange vlucht.

Lees ook: Zo voorkom je dat je ziek wordt op vakantie

Wees aardig

Hoewel je altijd beleefd tegen iedereen moet zijn en niets moet doen om een stewardess te irriteren, is het een goed idee om een ​​stap verder te gaan, vooral als je een lange vlucht maakt. Wees aardig tegen het cabinepersoneel; groet beleefd en maak eventueel een praatje.

Check vroeg in

Comfort begint bij een goede planning. De meeste reizigers hebben een stoelvoorkeur en jij waarschijnlijk ook. Check zo vroeg mogelijk in om een ​​betere kans te maken de stoel te selecteren die het beste voor jouw comfort is.

Neem je eigen kussen mee

Hoewel de luchtvaartmaatschappijen kussens bieden, met name op langeafstandsvluchten, zijn die kussens vaak erg klein en niet zo handig. Neem je eigen kussen mee, voor een comfortabelere vlucht en een meer rustgevende slaap. Bovendien worden die kussens van luchtvaartmaatschappijen hergebruikt.

Drink geen alcohol of cafeïne

Zowel alcohol als cafeïne kunnen je slaap verstoren, wat absoluut niet goed is voor een vlucht waar je wat rust probeert te krijgen of voor de jetlag die daarop volgt. Alcohol kan ook uitdrogen, wat al een potentieel probleem is als je in de lucht bent. Het is ook veel gemakkelijker om dronken te worden in de lucht, en de kater zal niet leuk zijn. Koffie in een vliegtuig is ook af te raden; zelfs het cabinepersoneel drinkt het niet.

Drink veel water

Van het vliegen kun je behoorlijk uitgedroogd raken, dus is het belangrijk om meer water te drinken dan normaal. We raden echter aan om flessenwater te vragen of om zelf water mee te nemen, omdat het water van het vliegtuig berucht is om bacteriën.

Bestel een speciale maaltijd

Het standaard eten in een vliegtuig is niet echt lekker, en een betere maaltijd kan een vlucht iets draaglijker maken. De meeste vluchten bieden gratis speciale maaltijden, zoals vegetarisch, veganistisch, halal, koosjer, enz. Ze zijn meestal van iets betere kwaliteit en je krijgt je eten dan vaak als eerste.

Pak snacks in

Voor het geval je het eten helemaal niet lust, pak je wat eten of wat gezonde snacks in, zodat je weet dat je geen honger zult lijden. Je kunt ook op je eigen tijd eten in plaats van te wachten op de maaltijdwagen.

Neem speelkaarten of een spelletje mee

Als je met iemand anders reist, zijn speelkaarten of een spelletje een goede manier om de tijd te doden. Het is stil en stoort je buren niet, maar leidt je toch volledig af van een lange en anders saaie vlucht.

Lees een goed boek (of twee)

Als je een lezer bent, zou je blij moeten zijn om te vliegen. Je hoeft nergens heen en er is niet veel onderbreking – perfect voor het afronden van dat boek of twee, afhankelijk van hoe snel je leest en hoe lang de vlucht is.

Slaap met een oogmasker

Hoewel sommige vluchten de lichten dimmen of inschakelen in overeenstemming met de tijdzone van de bestemming, is er nog steeds veel gaande. Het dragen van een oogmasker terwijl je slaapt, helpt je rustiger te slapen als je buurman zijn leeslampje aanzet of als je je slaperig voelt als de cabine verlicht is.

Strek je benen

Zitten tijdens een lange vlucht kan erg ongemakkelijk, ronduit pijnlijk of zelfs gevaarlijk zijn omdat het de bloedcirculatie vermindert, wat zwelling of bloedstolsels kan veroorzaken. Vermijd dit door zo nu en dan door de gangpaden te lopen om je armen en benen te strekken en wat voet- en beenoefeningen vanuit je stoel te doen om je bloedsomloop in stand te houden.

Gebruik ruisonderdrukkende koptelefoons

Vluchten kunnen luidruchtig zijn. Van gewoon geklets tot huilende baby’s, ruisonderdrukkende hoofdtelefoons kunnen je helpen om wat rust en stilte te krijgen of je te concentreren op je film tijdens de vlucht. Ze zijn ook beter dan de koptelefoons tijdens de vlucht, die ook vaak worden hergebruikt.

Draag compressiesokken

Een andere manier om ervoor te zorgen dat je geen bloedstolsels krijgt, is het dragen van compressiesokken. Zelfs als je geen risico hierop loopt, kunnen compressiesokken helpen bij de pijnlijke zwelling die veel vliegers in hun benen krijgen na een lange vlucht. Door je benen lichtjes te knijpen, verhogen compressiesokken je bloedsomloop doordat het bloed door je aderen en spieren stroomt.

Lees ook: Tips voor lichtgewicht handbagage

Draag iets comfortabels

Het is zowel stressvol als ongemakkelijk om te vliegen; probeer jezelf zoveel mogelijk comfort te geven door iets te dragen waar je comfortabel in kunt luieren en slapen. Het kan nog steeds stijlvol zijn, als je dat liever hebt, maar het is een goed idee om losse kleding te dragen, schoenen die gemakkelijk uit te doen zijn en iets waarvoor je geen riem nodig hebt (vooral vanwege die vervelende luchthavenbeveiliging).

Top 9 vakantie aanbieders

Zelf je vakantie regelen

Regel je cruisevakantie