Tips voor lichtgewicht handbagage

Tips voor lichtgewicht handbagage

Wanneer je per vliegtuig reist, moet je nadenken over de bagage die je bij je zult dragen. Je moet proberen dit tot een minimum te beperken, vanwege de extra prijs die het gewicht zou kunnen toevoegen en vanwege het feit dat je het met je mee gaat nemen. Bekijk deze tips voor comfortabelere reizen met lichtgewicht handbagage.

Lees ook: 6 oplossingen voor een jetlag

Dingen die je nodig hebt

Hier zijn een paar dingen die je absoluut bij je moet hebben in handbagage.
Geld en documenten.
Alles wat waardevol is zoals, mobiele telefoon, laptop en elk ander elektronisch apparaat dat je meeneemt.
Papieren zakdoekjes en natte doekjes.
Eventueel medicijnen.

Wordt het een lange vlucht? Het zou een goed idee zijn om wat oordopjes en een slaapmasker mee te nemen.

Dingen die je niet nodig hebt

Veel mensen zetten veel meer spullen in handbagage dan ze eigenlijk nodig hebben. Probeer dit te vermijden. Breng geen eten en drinken, dit krijg je op de vlucht. Bovendien, als het geen lange vlucht gaat worden, heb je je make-uptas niet nodig, omdat je make-up een korte vlucht zal overleven.

Probeer niets dat je niet echt nodig hebt mee te nemen in een handbagage. Als je niet weet hoe je moet beslissen of je iets nodig hebt of niet, maak dan gewoon een lijst van alle dingen die je wilt meenemen en vraag jezelf vervolgens af of je het echt nodig hebt. Probeer zo licht mogelijk in te pakken.

Hoe zit het met reizen met een baby?

Dit kan een echt probleem zijn. Als je met je baby reist, pak je twee tassen handbagage in. De ene is van jou en de andere, waarschijnlijk de grotere, is de tas die je moet meenemen voor je baby. Pak de tas in zoals je hem elke dag inpakt. Je hebt luiers, natte doekjes, babypoeder, een fles met water, een andere met melk en babyvoeding nodig, afhankelijk van hoe oud je baby is. Je moet ook een fopspeen bij je hebben en het favoriete speelgoed van je baby of iets dat je baby kan kalmeren, vooral als het een lange vlucht gaat worden.

Lees ook: 5 manieren om bacterievrij te blijven in het vliegtuig

Reizen met kleine kinderen

Direct na het reizen met een baby is reizen met kleine kinderen de lastigste reis die er is. Het kan nog erger zijn dan reizen met je baby. Hoe dan ook, je moet wat tissues, natte doekjes en wat lekkers te eten hebben. Neem iets mee om ze bezig te houden. Het kan speelgoed zijn, wat kleurpotloden en een kleurboek. Elk elektronisch apparaat om hem/haar te entertainen is ook ideaal. Je kunt ook een verhalenboek meenemen dat je aan de kinderen kunt voorlezen. Het belangrijkste is dat je je verbeelding meeneemt, omdat je veel ideeën moet bedenken om je kinderen bezig te houden, vooral als het een lange vlucht gaat worden.