5 manieren om bacterievrij te blijven in het vliegtuig

5 manieren om bacterievrij te blijven in het vliegtuig

In pre-Covid-dagen besteedde niemand veel aandacht aan hun gezondheid tijdens het reizen, maar tegenwoordig is het handhaven van goede hygiëne tijdens het reizen nog nooit zo belangrijk geweest.

Als je ooit de pech hebt gehad in een vliegtuig te zitten en sommige mensen ‘zich thuis’ zien voelen, aan hun teennagels peuteren, met hun blote voeten op de armleuning of de stoel voor hen dutten en niezen en hoesten, dan kun je je voorstellen hoe gemakkelijk ziektekiemen zich in deze nabije omgeving kunnen verspreiden. Dus, wat kun je doen om jezelf te beschermen?

Lees ook: Zo voorkom je dat je ziek wordt op vakantie

1. Was of ontsmet je handen

Zorg voor goede handhygiëne en was je handen met water en zeep gedurende ten minste 20 seconden en raak je neus, ogen of mond niet aan met ongewassen handen, aangezien deze toegangspunten vormen voor virussen en ziektekiemen, vooral voor het eten en net na het instappen. Als je je handen niet kunt wassen, gebruik dan een handdesinfecterend middel.

2. Pak een ontsmettingsmiddel in

Om ervoor te zorgen dat je onderweg niet per ongeluk vervelende dingen tegenkomt die je vakantie of zakenreis verpesten, is een van de beste dingen die je kunt doen, de controle over je omgeving overnemen en een ontsmettingsmiddel meenemen die ziektekiemen en bacteriën doodt.

3. Veeg oppervlakken af

Gebruik voor je gemoedsrust desinfectiedoekjes om oppervlakken te reinigen waarmee je in contact komt, zoals de armleuningen, je opklapbare tafel en je raamgordijn om de kans op infectie te minimaliseren.

4. Draag een mondkapje

In de gesloten omgeving van een vliegtuig ben je gedwongen dezelfde gerecirculeerde lucht in te ademen als iedereen, en je kunt geen sociale afstand bewaren of afstand nemen van medereizigers die hoesten, niezen en meer, dus de volgende beste stap is om blootstelling aan mogelijke ziektekiemen in de lucht te beperken.

En aangezien mensen misschien niet weten dat ze Covid hebben, kunnen ze nog steeds genoeg virus verdrijven om anderen te infecteren, dus waarom het risico nemen?

Nu mondkapjes niet verplicht zijn in vliegtuigen, wordt de noodzaak om je bescherming te verhogen aan het individu overgelaten, dus het is verstandig om vrijwillig een mondkapje te dragen.

Lees ook: Tips voor lichtgewicht handbagage

5. Minimaliseer het verwijderen van mondkapjes tijdens het eten en drinken

Verwijder indien mogelijk mondkapjes alleen om te eten en te drinken, of overweeg op korte vluchten om je mondkapje helemaal niet af te zetten. Wanneer iedereen zijn mondkapje afzet om tegelijkertijd te eten, is er maar één zieke persoon nodig om zijn ziektekiemen door te geven om vele anderen in de buurt van hen te besmetten.