5 tips voor een perfecte ontspannende vakantie

5 tips voor een perfecte ontspannende vakantie

Op vakantie willen we eindelijk uitslapen, een goed boek lezen, ontspannen en zonder de stress van afspraken tijd doorbrengen met het gezin, ons laten meeslepen en de dag beleven. De verwachtingen van de mooiste weken van het jaar zijn hooggespannen. Maar soms is het moeilijk om van 100 naar nul te schakelen en echt te genieten en de vrije tijd te gebruiken. We hebben hier dan ook 5 tips voor een ontspannende vakantie.

Tip 1: Zet je mobiele telefoon uit

Digitale detox doet wonderen! Als je je e-mail in de gaten houdt en bang bent dat je collega’s gewoon niet zonder jou kunnen, mis je al snel de prachtige zonsondergang of hoor je het rustgevende geluid van de golven helemaal niet. Om echt waar te nemen en te genieten, moet je eventuele stoorsignalen volledig uitschakelen of in ieder geval tot een korte, vooraf bepaalde tijd beperken.

Tip 2: Plan zorgvuldig

Van de keuze van je reispartner tot de vluchttijd naar de vakantiebestemming: beslissingen die we nemen bij het plannen van de reis hebben een beslissende invloed op hoe ontspannen de vakantie ter plaatse daadwerkelijk zal zijn. Veel vakantiegangers ergeren zich aan hun reispartners. Als je beste vriendin thuis erg vermoeiend kan zijn en geen seconde stil wil zitten, is ze misschien niet de beste reispartner als je op zoek bent naar ontspanning. Als de gedachte aan lange vluchten stressvol is, is het beter om een ​​bestemming met een korte vliegtijd te kiezen.

Lees ook: 10 reis hacks die handig zijn om te weten

Tip 3: Begin je vakantie niet direct vanaf je bureau

Wie vroeger altijd ziek werd aan het begin van zijn vakantie, moet misschien niet meteen aan zijn bureau beginnen, maar zijn lichaam van tevoren de kans geven om van werk naar vrije tijd te ‘switchen’. “Vrijetijdsziekte” treedt op wanneer de dagelijkse stress van honderd naar nul daalt en het lichaam aanzienlijk minder stresshormonen zoals adrenaline of cortison afgeeft. Een vlotte overgang met een paar dagen vakantievoorbereiding en gematigde activiteiten zou beter zijn.

Tip 4: Let ter plaatse op je gezondheid

Pas op voor overmatig zonnebaden: de huid moet eerst wennen aan de vaak intense zonnestraling. Je moet het ook niet overdrijven met de ijskoude drankjes, anders krijg je snel maagklachten. In sommige vakantielanden is het raadzaam om alleen goed gekookt of geschild voedsel te eten en geen kraanwater te drinken.

Tip 5: Maak een balans

Ontspanning vindt je niet alleen op het strandbed. Als je de hele week achter de computer op kantoor zit, kan een matige wandeling of een leuke beachvolleybalwedstrijd je goed doen. Zwemmen en duiken in een kleurrijke onderwaterwereld zijn vaak echte ontspanningsboosters. Zelfs ogen die in het dagelijks leven uren aan een scherm gebonden zijn, hebben zeker een pauze nodig op vakantie. Door je blik tot ver in de horizon te laten dwalen, ontspan je je oogspieren. Iedereen die fysiek hard werkt in het dagelijks leven verdient echt een massage of een uitgebreid bezoek aan de hamam op vakantie.