10 reis hacks die handig zijn om te weten

10 reis hacks die handig zijn om te kennen

Reizen kan geweldig en lonend zijn, maar laten we eerlijk zijn: elke vakantie komt met verborgen uitgaven, uren doorgebracht in krappe ruimtes en andere onvermijdelijke dingen. We hebben daarom tien handige reis hacks om een deel van de stress die bij het reizen komt te verlichten.

Lees ook: Voorkom een vakantieramp met deze reizigers checklist

Wis de cookies voor het boeken

Reisorganisaties, hotelboekingssites en luchtvaartmaatschappijen gebruiken “dynamische prijzen”, wat betekent dat de prijzen stijgen met de vraag. Je vlucht wordt dus duurder bij elke vernieuwing van het venster. De truc: verberg de details van je online geschiedenis door je cookies te wissen.

Investeer in kledingtassen

Deze zijn een uitkomst. Ze comprimeren je kleding en nemen minimale ruimte in je koffer in beslag, om maar te zwijgen van het feit dat ze je kleding perfect gevouwen en kreukvrij houden.

Pak een klein tasje in voor comfort

Zitten op een lange vlucht kan heel vervelend worden. Breng sokken en een vestje mee. Toiletartikelen zoals tandpasta of zelfs een masker zorgen ervoor dat je je fris voelt.

Kies een comfortabele reis-outfit

Zoek een comfortabele legging, een grote trui en instapschoenen, zodat je makkelijk de security doorkomt. Het helpt je ontspannen tijdens de reis en je hebt geen last van strakke kleding als je zit.

Doe je huiswerk

Als je ergens reist waar mensen je moedertaal niet spreken, downloadt dan de Google Translate-app. Deze vertaalt zinnen binnen 52 seconden in 52 talen, zelfs als je geen wifi hebt.

Pak verstandig

Voor bagage geldt “Less is more”! De beste manier om te reizen is om precies in te pakken wat je nodig hebt en niets meer, afgezien van misschien wat extra ondergoed. Vergeet ook deze reisbenodigdheden niet.

Houd een back-up van je belangrijke documenten

Maak een foto van [belangrijke] documenten en bewaar het op je telefoon. Mocht je onverhoopt je portemonnee of tas kwijtraken, dan heb je ten minste al deze informatie op je telefoon of hebt je er toegang toe op een computer.

Weet hoeveel je bagage weegt

Overgewicht kost veel geld. Dus zorg dat je niet teveel bagage meeneemt. Investeer in een goedkope digitale bagageschaal. Het is vooral handig als je van plan bent om te shoppen op vakantie.

Blijf gehydrateerd

Het is erg gemakkelijk om tijdens het reizen uit te drogen. Drink dus veel water, zowel tijdens de vlucht als ervoor.

Lees ook: 5 manieren om het milieu te helpen tijdens het reizen

Heb je een probleem? Ga naar Twitter

Een verbinding gemist? Koffers kwijt? Tweet naar de luchtvaartmaatschappij voor hulp. De meeste grote organisaties hebben klantenservice die Twitter controleert, dus het is een snelle en gemakkelijke manier om contact te maken en hulp te krijgen voor wat je nodig hebt.

Top 9 vakantie aanbieders

Zelf je vakantie regelen

Regel je cruisevakantie