Voorkom een vakantieramp met deze reizigers checklist

Voorkom een vakantieramp met deze reizigers checklist

De reis is geboekt en de koffers zijn ingepakt. Maar heb je alles wat je nodig hebt bij je? Bij het plannen van een vakantie, zijn mensen geneigd om weg te dromen over hun aanstaande vakantie en kunnen belangrijke details over het hoofd worden gezien. We hebben hier een reizigers checklist om ervoor te zorgen dat je vakantie dit jaar vlot verloopt:

1. Is je paspoort nog geldig? Idealiter zou je paspoort geldig moeten zijn voor een minimum van zes maanden na de reisdatum.

2. Heb je alle benodigde vaccins gehad? Veel mensen gaan ervan uit dat vaccins niet nodig zijn voor bepaalde regio’s, maar je moet dit altijd controleren. Voor sommige landen zijn bepaalde vaccins vereist voor bijvoorbeeld, malaria, gele koorts, meningitis. Anderen zoals de rabiës vaccins worden aanbevolen afhankelijk van het land.

3. Heb je last van allergieën? Zorg ervoor dat je in het buitenland op een allergische reactie bent voorbereid.

4. Zorg ervoor dat je medicijnen bijhoudt die je mogelijk nodig hebt als je weg bent, omdat het daar misschien niet verkrijgbaar is.

Lees ook: 10 reis hacks die handig zijn om te weten

5. Zorg ervoor dat je bagage het maximale gewicht niet overschrijdt voor de luchtvaartmaatschappij waarmee je reist. Sommige luchtvaartmaatschappijen hebben een lagere limiet dan andere, dus controleer en vermijd zware bagage.

6. Plan je route voordat je vertrekt. Wacht daar niet mee totdat je aankomt. Plan tenminste de eerste drie dagen vooruit tot je je kunt oriënteren.

7. Onderzoek grondig het gebied waar je naartoe reist. Het zal een belangrijke hulp zijn om met kennis van het gebied te komen en eventueel openbaar vervoer dat je mogelijk nodig hebt.

8. Leer de lokale taal. Het leren van een heel woordenboek is misschien niet aannemelijk, maar het leren van enkele sleutelwoorden en -zinnen komt heel goed van pas bij het communiceren.

9. Als je je onwel voelt bij terugkeer, kan het iets zijn dat je hebt opgelopen terwijl je weg was. Ga naar de huisarts.