5 manieren om het milieu te helpen tijdens het reizen

5 manieren om het milieu te helpen tijdens het reizen

Toerisme draagt ​​bij aan de opwarming van de aarde, dus er zijn genoeg manieren om ervoor te zorgen dat je je steentje bijdraagt ​​aan het milieu. Van het bereiken van de bestemming tot de souvenirs die je mee naar huis neemt. Hier vijf manieren om een ​​positieve impact te hebben tijdens het reizen.

1 – Hoe je naar je bestemming reist

Het is geen geheim dat vliegtuigen slecht zijn voor het milieu. De smerigste vliegtuig uitlaatgassen worden geproduceerd bij het opstijgen, dus kies indien mogelijk voor een rechtstreekse vlucht. Je kunt ook de verspilling aan boord minimaliseren door een fles ecowater en je eigen snacks mee te nemen.

2 – Hoe je je verplaatst op de bestemming

Het verkennen van de bestemming per fiets of te voet is goed voor het milieu en stelt je in staat meer van de kleine dingen op te nemen. Voor de meesten van ons heeft reizen op ons eigen houtje zijn grenzen, dus probeer voor langere reizen gebruik te maken van lokaal openbaar vervoer. Dit is ook de perfecte gelegenheid om de taalgids uit te proberen!

Lees ook: 10 reis hacks die handig zijn om te weten

3 – Beperk je negatieve impact

Naar schatting zullen op onze kwetsbare oceanen meer dan 5 triljoen stukjes zwerfvuil op hun oppervlak drijven, en totdat we erachter komen wat we met ons plastic moeten doen, zal die hoeveelheid waarschijnlijk blijven toenemen. Afval heeft een enorme impact op onze planeet, dus na al die inspanningen om de wereld rond te reizen op zoek naar een ongerept landschap, is het logisch om wat moeite te doen om het zo te houden. Kleine, eenvoudige handelingen kunnen een groot verschil maken, zoals het vermijden van het kopen van eten in te veel verpakkingen, het nemen van een herbruikbare fles in plaats van het kopen van flessenwater, het overslaan van afhaalkoffie en je eigen tas meenemen. Water kan op sommige plaatsen een zeldzaam goed zijn. Eco etiquette op reis dicteert dat je je steentje bijdraagt ​​door douches kort te houden en handdoeken en beddengoed opnieuw te gebruiken.

4 – Waar te verblijven en met wie je reist

Het lijkt erop dat er nu overal een groen label op staat, van je koffie tot je wasmachine, je touroperator tot je hotel. Het ‘groene label’ van elk verkoopbaar item kan een beetje opvallend cynisme veroorzaken, maar het kiezen van een echte ‘groene’ reisoptie is een zekere manier om moeder aarde te laten glimlachen. Kijk voorbij het label en denk na over hoe ze rekening houden met bestemmingsspecifieke problemen en hoe ze omgaan met de mensen, flora en fauna in de plaats die je bezoekt.

Het kiezen van een klein, lokaal gerund hotel is de beste manier om die ecopunten te verdienen. Om ervoor te zorgen dat je bezoek meer pluspunten dan minpunten heeft voor de lokale bevolking, vermijd dan altijd activiteiten die dieren kunnen schaden of die lokale overtuigingen en gebruiken niet respecteren.

5 – Denk na over wat je koopt

Voor velen van ons is eten vaak een van de hoogtepunten van een exotisch avontuur. Het proberen van spannende – of soms ronduit angstaanjagende – lokale gerechten geeft je inzicht in de cultuur en kan een geweldige keuze zijn voor het milieu. Het kopen van lokaal voedsel ondersteunt de mensen die het produceren en vermindert jouw ecologische voetafdruk. Een geweldig excuus voor wat schuldvrije gulzigheid! Als je echter twijfelt over een van de aangeboden ‘delicatessen’, moet je wat onderzoek doen voordat je het eet – het eten van bedreigde diersoorten zal het milieu zeker niet helpen.

Je huis sieren met snuisterijen die we tijdens onze reizen hebben verzameld, is een geweldige manier om het avontuur in leven te houden lang nadat je weer thuis bent. Probeer ervoor te zorgen dat je toeristische euros ook een waardevolle stimulans kunnen zijn voor lokale bedrijven, maar overweeg nooit om iets te kopen dat bedreigd is – koralen en schildpadden horen thuis in de zee – niet op jouw plank!